REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Vladimir Putin cere statelor BRICS să-şi unească eforturile pentru producerea vaccinurilor ruseşti

Coronavirus: Vladimir Putin cere statelor BRICS să-şi unească eforturile pentru producerea vaccinurilor ruseşti

Replica API 18 noiembrie 2020 | 00:00 1170

Preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui ţară afirmă că a dezvoltat vaccinuri eficiente împotriva COVID-19, a îndemnat marţi statele care formează grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă, fără a detalia condiţiile comerciale ale propunerii sale, scrie AFP, citată de Agerpres.

''Vaccinurile ruseşti există, ele sunt eficace şi sigure. Problema care rămâne este cea a producţiei lor de masă'', a declarat Purin la un summit online al grupului BRICS. ''Aici este important să conjugăm eforturile pentru producţia de masă'', a insistat el.

Preşedintele rus a precizat că ţara sa a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia. El a vorbit şi despre existenţa unui acord cu China şi India pentru ''deschiderea de centre de producţie a vaccinului nostru în aceste ţări, nu doar pentru nevoile lor proprii, ci şi pentru statele terţe''.

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V, aflat în faza a treia a testelor clinice, are o eficacitate de 92%. Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar cei care l-au conceput au promis că cercetarea va fi publicată curând ''într-una dintre principalele reviste medicale din lume'' şi va putea fi evaluată de alţi experţi.

Şi alte vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate de alte laboratoare ruseşti sunt în prezent în faza testelor clinice.

Rusia a înaintat la sfârşitul lunii octombrie Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) o cerere de precalificare şi autorizare rapidă a vaccinului Sputnik V, botezat după numele primului satelit sovietic lansat pe orbită şi care, potrivit Moscovei, a fost deja administrat mai multor responsabili ruşi de rang înalt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si sa si-l bage in gatul lui de ucigas !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102