REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirusul a fost subestimat de responsabilii politici, recunoaşte şefa Comisiei Europene

Coronavirusul a fost subestimat de responsabilii politici, recunoaşte şefa Comisiei Europene

Replica API 19 martie 2020 | 00:00 851

Ursula von der Leyen

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut că responsabilii politici au subestimat cu totul amploarea pericolului reprezentat de pandemia cu noul coronavirus, într-un interviu publicat miercuri de cotidianul german Bild şi citat de AFP și Agerpres.

''Cred că noi toţi, care nu suntem experţi, am subestimat la început coronavirusul. Dar între timp a devenit clar că este vorba despre un virus care ne va lua mult timp'', a insistat ea. ''Am înţeles că toate aceste măsuri, care păreau drastice în urmă cu două sau trei săptămâni, trebuie luate acum'', a adăugat şefa executivului european, amintind că Europa este ''în acest moment epicentrul crizei''.

Ea a respins însă termenul de ''război'' împotriva virusului, folosit săptămâna aceasta de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. ''Personal, nu aş folosi termenul de război, dar înţeleg motivaţia preşedintelui francez, deoarece coronavirusul este un adversar îngrijorător'', a continuat Von der Leyen.

Pentru ministrul economiei german Peter Altmaier, Statele Unite conduse de preşedintele republican Donald Trump au acordat şi mai puţină atenţie decât Europa fazelor iniţiale ale virusului. ''Declanşarea crizei a fost probabil şi mai subestimată în Statele Unite decât în orice altă ţară europeană'', a declarat miercuri Peter Altmaier grupului de presă regional german Funke.

''Este motivul pentru care noi sperăm foarte tare ca Statele Unite să reuşească să controleze situaţia, lucru care este şi în interesul nostru'', a adăugat el, subliniind că ''nimeni nu-şi poate dori ca această economie să cadă într-o recesiune necontrolată''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Responsabilii politici s-au dovedit a fi IRESPONSABILII POLITICI! Va fi misto la viitoarele alegeri!
0
0
Ei cum asa? Sunt destui care tocmai vor ca SUA sa cada economic. Acum e o ocazie. Statul acasa haotic si inchiderea firmelor in sistem domino ar fi cel mai periculos lucru. Acum coronavirusul a ajuns sa opreasca pana si privitu pe geam. Si noi vrem ca sa nu se intre in criza economica... Cum zicea Iohannis in 2019, anul 2020 va fi crucial pentru omenire. Cruci in cimitire. Oare sa nu fie chiar isterie cu cei care si-au facut stocuri de diverse pe acasa?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367