REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CORONAVIRUSUL! Cine are risc de moarte în cazul epidemiei

CORONAVIRUSUL! Cine are risc de moarte în cazul epidemiei

Replica API 24 februarie 2020 | 00:00 326

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută. După ce a fost confirmat virusul și în Italia, iată că este alertă și în România, în Buzău și Galați. O ședință de urgență a fost convocată la Prefectură, după ce o femeie întoarsă din Italia a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă persoană, care avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus.

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută.

Perioada de incubație (perioada de la expunere până la apariția simptomelor) este de aproximativ două săptămâni, simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație și ea poate fi fatală. Întrebarea esențială în cazul epidemiei este următoarea: care sunt persoanele care se află în risc de moarte dacă au noul coronavirus? În cazul gripei sezoniere, decesul apare la oamenii cu imunitate fragilă cum sunt copiii mici și la persoanele cu afecțiuni preexistente: diabetici, cardiaci etc.

Riscul cel mai mare era dacă coronavirusul acționa la întâmplare, fără explicație

Spre deosebire de gripa clasică, în ceea ce privește rata deceselor, coronavirusul afectează foarte puțini copii. Dintre 100 persoane infectate cu noul coronavirus care au sub 50 ani, există risc de deces în cazul a 0,5%. În schimb, dintre 100 persoane infectate cu noul coronavirus care au peste 60 ani, 15% mor. Practic, procentele sar brusc. Vorbim despre cifrele care sunt acum cunoscute între specialiști după experiența din China, potrivit dcnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ar mierli pensionarii militari,judecatori,trintorii cu pensii nesimtite,n-ar fi rau.Din pacate securistii care au frecat-o toata viata traiesc si mult,luai-ar dreq pe toti.Vedeti director tortionar inchisoare cu 67000 ron pensie.
1
4
nu-i de glumit, e o treaba foarte serioasa si din ce-mi spun mie ...amintirile la noi in tara e cam naspa rau daca facem glume proaste asa cum suntem invatati!
7
1
parintii mei au in jur de 60 de ani si muncesc amandoi pe salarii bune deci mananci cacat
4
3
04 :07 mai bine s-o f.. pe mata ca am peste 50 de ani!
9
1
Fraier coclit care scrii tu articole fara sa fi la curent.Ultimile informatii arata ca nu Wuhan ar fi la origine .Ne distribui fake news papagal de Alaska ce esti.
8
2
Ati incercat sa ne speriati o luna cu stirea incompleta deci falsa despre decesele provocate de nCoV19 in alte tari. Nu ati reusit. Incercati acum sa ne linistiti cand urmeaza sa se intoarca diaspora infractionala in tara sa sarbatoreasca Pastele. Abia acum apare pericolul. Asa ca nu mai pierdeti timpul si faceti campanie sa iasa in strada, pentru inchiderea granitelor pe timp de 3 luni ca singura masura eficienta, toti rezistentii si angajatii bancilor si ai multinationalelor. Sa participe si usere si penele si antivaccinoasele si toate oengistele. Si kwj sa iasa in strada cu geaca rosie.
8
15
Pe romaneste o sfeclesc cei peste 50 de ani, multi pensionari, ca si asa nu prea erau surse de finantare pt pensii.Iata ca coronavirusul vine in ajutorul guvernantilor.Dar nici ei nu sunt ocoliti ca nu tine cont epidemia de functia celui menit sa fie infectat.
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108