REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Comandant constănțean, DECEDAT de două luni, BLOCAT la bordul NAVEI. NU poate fi REPATRIAT

Comandant constănțean, DECEDAT de două luni, BLOCAT la bordul NAVEI. NU poate fi REPATRIAT

Replica API 13 iunie 2021 | 00:11 5417

Corpul neînsuflețit al unui comandant de navă român decedat la bord nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creștinești de înmormântare acasă! Trupul său zace în camera frigorifică a navei. Dan Sandu este din Constanța, iar Sindicatul Navigatorilor încearcă să-i aducă trupul neînsuflețit acasă.

Click pe foto

Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India. S-a simțit rău și cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat să trimită corpul neinsuflețit către țară dar fără succes deși a tranzitat mai multe porturi special pentru acest lucru: Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar și Japonia. Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinație în China dar autoritățile încă nu au lăsat nava să intre la operare nici pâna astăzi.

S-au făcut până acum toate demersurile posibile, Ambasada noastră la Beijing, ITF România, compania și agenții navei din China, clubul de asigurare, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Chinei la București, avocați și consilieri ministeriali, politicieni. Până acum lucrurile nu au putut fi rezolvate și ce e și mai rău, echipajul a început să raționalizeze alimentele și apa pentru că autoritățile chineze refuză orice interacțiune cu această navă. Trupul neînsufletit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei din 19 aprilie și toate organizațiile internaționale și naționale au fost alertate până în acest moment.

”Sindicatul Liber al Navigatorilor a făcut un apel la președintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate publică și a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit.

Navigatorii sunt lucrători esențiali în transportul internațional. Prin activitatea lor, economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar și merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămășitele pamântești ale celor care iată, sunt rapusi fiindcă își desfășoară activitatea prin țări și locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiții.

Familia și noi nu vrem decât ca Dumnezeu să îi poată odihni și trupul în pace !” au transmis reprezentanții SNL.

Premierul: Nu știu situația

Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, ce face statul român pentru repatrierea din China a trupului comandantului de navă decedat în urmă cu două luni. “Sunt sigur că Ministerul Apărării face tot, dar nu ştiu exact situaţia şi trebuie să îi cer domnului ministru”, a afirmat Florin Cîţu. El a fost informat de un jurnalist de faptul că autorităţile chineze vor să arunce în mare trupul comandantului român deoarece se tem că este infectat cu tulpina indiană. “Am să vorbesc cu domnul ministru Ciucă să ne asigurăm că nu se întâmplă acest lucru”, a transmis premierul, informează News.ro.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a vrut nevasta bani multi! ia de aici acum!
0
0
Tutuianule tu ce parere ai comandant doar cu brevet ai fara experienta
1
0
Parca se doreste sa iesim la pensie la 70 de ani .....
2
1
Agentia Aries Crewing e implicata, au nave cu multa probleme, cu salarii neefectuate la timp, cu in management jalnic...normal sa moara oamenii la bord din cauza sresului la care sunt supusi. Pe Asti nimeni nu ii is la rost.
10
2
Omul asta a intalnit probleme si necazuri de-a lungul carierei pe care multi nici nu le imagineaza . E normal sa imbatranesti inainte de vreme .
26
2
Mau binr n-ai imtreba. Arata batran de la stres. Nu are 65 de ani. Mai are 5 sau 6 ani. La pensie ies de tineri doar jandarmii, politistii, magistratii, politia dr frontiera, sri, spp. Doar astia au imvatat carte. Restul, adica navigatori, economisti, profesori, ingineri, farmacisti... la kkt. La munca pana spre 70
42
8
din poza se vede ca era batran, de ce inca mai muncea? nu trebuia sa fie acasa?nu trebuia sa fie pensionar?
6
27
Poate se vede si implicarea asociatiei Comandantilor, zic si eu. sau nu era membru,cotizant? bine ca ne laudam pe FB cu lucruri bune facute de colegii comandanti. la asta sunteti TOP PSD-PNL-USR-ACNR
11
3
Dumnezeu sa-l ierte. Armatorii navei ce fac? Exista asigurari.
29
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218