REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Corul Madrigal va susţine în Italia un concert dedicat Zilei Naţionale a României

Corul Madrigal va susţine în Italia un concert dedicat Zilei Naţionale a României

Replica API 29 noiembrie 2021 | 18:41 623

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine un Concert extraordinar la Bazilica Sfântul Petroniu, din Bologna, luni, de la ora 19.00, pentru a marca Ziua Naţională a României, anunță stiripesurse.ro

Concertul Corului Madrigal va marca, de asemenea, inaugurarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional Propatria - „Tinere Talente Româneşti”. Cu acelaşi prilej, Corul Madrigal va lansa la nivel internaţional şi noul său album discografic cu muzică românească, „Hora staccato”.

„Anul acesta avem oportunitatea extraordinară de a marca Ziua Naţională alături de românii din Bologna, unul dintre marile centre istorice şi culturale italiene, care se bucură de o importantă şi efervescentă comunitate românească. Suntem mândri că vom putea sărbători acest simbol al Zilei Naţionale chiar în inima cetăţii, în somptuoasa Basilica di San Petronio, un edificiu spiritual emblematic pentru Bologna. Mulţumim Ambasadei României în Italia, Consulatului General al României la Bologna, Asociaţiei culturale româno-italiane Propatria şi Accademia di Romania in Roma pentru onoranta invitaţie şi suntem nerăbdători să dăruim românilor un crâmpei sonor de „acasă” şi, de asemenea, să ne conectăm cu publicul italian, în cinstea României”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin

Concertul Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României face parte din turneul pe care Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” îl efectuează în perioada 27 - 30 noiembrie 2021 în Italia, la Parma şi Bologna.

Turneul internaţional al Corului Madrigal va debuta la Parma, pe 28 noiembrie, unde celebrul ansamblu va participa ca invitat special în cadrul celei de-a doua ediţii a International Choral Conducting Competition „Romano Gandolfi”, organizat de Associazione Emiliano-Romagnola Cori (AERCO).

Corul Madrigal, care este desemnat ansamblu invitat în cadrul competiţiei, va susţine un concert special în cadrul Galei de închidere a prestigioasei competiţii internaţionale de dirijat coral şi, în plus, va decerna câştigătorului acestei ediţii Premiul de excelenţă „Marin Constantin”.

„Suntem fericiţi că facem parte din organizarea de anul acesta a Competiţiei Internaţionale de Dirijat coral „Romano Gandolfi”, alături de vechii noştri colaboratori şi susţinători de la AERCO, iar Madrigal îşi demonstrează încă odată statutul de ansamblu reper în lumea corală internaţională. Pentru mine, este de asemenea o onoare să fac parte pentru a doua oară din juriul acestui prestigios concurs, care reuneşte candidaţi din întreaga lume, din ţări cu o mare tradiţie corală, de la Italia, Germania sau Lituania, până la China, Taiwan şi Corea de Sud. Totodată, acordarea Premiului şi trofeului „Marin Constantin” este deosebit de importantă în biografia Corului Madrigal, o iniţiativă care onorează atât excelenţa în muzică, cât şi memoria maestrului nostru”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” despre participarea la competiţie.

Anna Ungureanu va fi prezentă la Parma încă din 25 noiembrie, ca membră a juriul concursului şi, alături de diploma şi trofeul „Marin Constantin”, va înmâna câştigătorului Premiului I şi invitaţia de a dirija în viitor un concert al Corului Madrigal.

Concertul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” din cadrul Galei finale, precum şi ceremonia de premiere vor fi găzduite în Auditorium del Carmine, de la Conservatorio di Musica „Arrigo Boito” din Parma.

Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia şi la invitaţia Consulatului General al României la Bologna, Asociaţiei culturale româno-italiană Propatria din Roma şi al Accademia di Romania in Roma.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920