REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Corupția decapitează Bundesliga! Un ceas de lux primit a dus la demisie la nivel înalt: același „cadou” ca în cazul Prunea-Sandu

Corupția decapitează Bundesliga! Un ceas de lux primit a dus la demisie la nivel înalt: același „cadou” ca în cazul Prunea-Sandu

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:00 393

Președintele Federației Germane de Fotbal, Reinhard Grindel (47 de ani), a demisionat după ce a fost aspru criticat ca urmare a afirmațiilor privind câștigurile nedeclarate. Mai exact: primirea drept cadou a unui ceas de lux. Asta a adus o avalanșă de critici la adresa sa.

Grindel, care promisese transparență atunci când a preluat Federația, a primit cadou un ceas de lux în valoare de 6000 de euro de la Grigoriy Surkis, vicepreședinte și membru CEx la UEFA.

„Domnul Surkis nu a avut niciun interes financiar pentru DFB (federația germană), niciodată nu mi-a cerut vreun sprijin pentru că am primit acest ceas”, și-a justificat Grindel cadoul.

Numit președinte al DFB în 2016, Grindel a avut astfel cel mai scurt mandat din istoria de 114 ani a Federației Germane de Fotbal. Mai mult, Grindel a fost acuzat săptămâna trecută de Der Spiegel pentru faptul că nu a declarat venituri suplimentare de 78.000 de euro.

Ceasurile, subiect de controversă și la noi

În campania electorală pentru șeifa FRF din 2018, Răzvan Burleanu a publicat pe blogul o serie de dezvăluiri despre cum a semnat Lupescu niște plăți făcute de FRF pentru ceasuri în valoare de 30.000 de euro.

Atunci, Mircea Sandu ar fi aprobat ordinele de plată. De asemenea, tot Burleanu a dezvăluit atunci cum Prunea ar fi cumpărat 3 ceasuri de lux în aceleași condiții.

„Burleanu a găsit niște documente, dar nu știe ce-i cu ele. Celebrele ceasuri au fost luate pentru întâlnirea care a fost la București înainte de realegerea lui Michel Platini (n.r - în fruntea UEFA). Am fost implicat direct, toți membrii din Europa de Est au fost aici. Ceasurile au fost pentru cei mai buni prieteni ai Federației Române de Fotbal”, a spus Florin Prunea, la GSP Live, ezitând să numească persoanele cărora le-a oferit ceasurile de lux.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bah nemtalailor tristi! Coruptia e monopolul nostrum national! Voi sunteti perfecti ! Voi trebuie sa fiti aia care urla la noi ca suntem corupti, in timp ce va falfaiti aripioarele de ingerasi! Lua-v-as natia in varful sculei , ca si pe cacatii mei de conationali care isi dau pe fata cu propriul cacat fara sa-i intrebe nimeni.
0
0
Si in Germania??? Nu pot sa cred...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614