rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Coșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul discuției au fost abordate mai multe subiecte de interes, precum autorecenzarea, problemele din județ, sezonul estival, dar și pandemia de Covid.

Situația autorecenzării la Constanța

”Având în vedere că în ultima săptămână s-au înregistrat aproximativ o treime din totalul de autorecenzări la nivel național s-a decis prelungirea perioadei față de 15 mai, așa cum era inițial, până pe 27 mai. În momentul de față, în județul Constanța, spre exemplu, sunt peste 300.000 de persoane care au rescurs la autorecenzare. Este sub sub media pe țară, nu mai suntem chiar pe locul 4, ci undeva pe 7-10, însă este un lucru bun că aproape jumătate din populația județului au recurs la autorecenzare, este peste targetul pe care ni-l propusesem, am reușit să depășim Bulgaria. E un mijloc modern, un mijloc care ne ferește de întâlnirea cu recenzorul care va veni ulterior, începând cu luna iunie, este un mijloc care ne lasă la îndemână și mai mult timp liber, nu trebuie să stăm cu teamă, este un mijloc care ne permite să ne recenzăm la orice oră și după orice dispozitiv electronic. La nivelul județului există 120 de centre de autorecenzare, 10 sunt doar în municipiu, unde sunt oameni plătiți pentru a ne ajuta să facem această autorecenzare. Stăm mai bine la autorecenzare decât am stat la vaccinare. Nu mai există nici disputele din mediul online nu au fost atât de mari în ceea ce privește autorecenzarea, așa cum au fost în ceea ce privește vaccinarea”, a spus Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Un avocat ne îndeamnă să nu ne autorecenzăm

”Chiar mă gândeam că nu a apărut nici măcar o opinie împotriva autorecenzării. Fiecare înțelege să-și facă marketing în felul lui, mai mult sau mai puțin onest față de cetățeni. Oricine a folosit deja autorecenzarea a observat că o bună parte din date sunt deja precompletate, nu putem vorbi despre un furt de date. Din acest punct de vedere, recenzarea nu ridică nicio problemă. Sunt pur și simplu niște date statistice utile. Toate proiectele, fie că vorbim de Anghel Saligny, PNRR, POR, toate proiectele care vizează dezvoltarea României se bazează pe date statistice, acesta este scopul fundamental pentru care se face acest recensământ. Eu m-am autorecenzat încă de la început”, a spus prefectul.

Refugiații din Ucraina

”Numărul refugiaților, cel puțin de la PTF Isaccea, a fost în scădere, chiar în ultimele zile, numărul persoanelor care au părăsit teritoriul național pe la Isaccea a fost mai mare decât a celor care au intrat în România. La acest moment găzduim aproximativ 4.400 de refugiați ucraineni, în județul Constanța. O parte dintre aceștia sunt în unitățile de cazare aprobate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ceilalți sunt fie la persoane fizice, care și-au pus la dispoziție locuințele, fie în alte unități de cazare”, potrivit lui Silviu Coșa.

Cum putem lua legătura cu refugiații ucraineni în vederea angajării

”Oamenii aceștia nu au plecat din locuințele lor pentru a veni aici să muncească, ei au fugit de un război. Ei au încercat să ajungă într-o locație în care să poată beneficia de un minim de siguranță, să nu doarmă cu teama că poate veni o bombă în locul acela. Cred că este puțin jignitor să ne uităm la ei ca la o resursă de mână de lucru. În cazul în care ei doresc să muncească este Oficiul pentru Plasarea Forței de Muncă și se va organiza o bursă a locurilor de muncă, nu special pentru refugiați. Da, sunt operatori pe piața forței de muncă, ei aduc acea forță de muncă în relație de muncă cu operatorii Horeca”, a spus prefectul județului Constanța.

Despre deschiderea sezonului estival

”Am avut vizite de lucru de-a lungul întregului litoral pentru a vedea cum se prezintă și pentru a lua pulsul a ceea ce se întâmplă. Am avut întâlniri cu instituțiile de control și asigurarea liniștii și ordinii publice, am constituit acel grup de sprijin pentru turism pentru a ne asigura că totul este bine, iar operatorii să știe la ce să se aștepte”, potrivit prefectului.

Localități fără primari…

”În momentul de față există 2 localități care nu au primari, vorbim de Adamclisi și Dobromir, activitatea fiind preluată de viceprimari, în conformitate cu prevederile legale. Noi am înștiințat Guvernul urmând să fie organizate alegerile. În Dobromir este vorba de condamnare, iar în Adamclisi, din păcate, este vorba despre decesul primarului”, a spus Coșa.

Siguranța cibernetică a instituțiilor

”Din punct de vedere al activității cibernetice, provin dintr-un domeniu care are reglementată foarte bine această protecție, din ANAF, având în vedere că și datele pe care le gestionează sunt fundamentale pentru buna funcționare a țării. Tocmai de aceea, încă de anul trecut, am avut acțiuni de training cu personalul care desfășoară activități de tehnologia informației în instituțiile constănțene, am avut sesiuni de conștientizare desfășurate cu conducătorii unităților în cauză. Autorecenzarea este o aplicație gestionată de o instituție și este securizată, infinit mai sigură decât este un site de shopping. Este o aplicație monitorizată în permanență, este foarte sigură, iar accesarea ei nu ridică niciun risc de securitate”, a mai explicat prefectul.

Situația la Agigea

”La Agigea, Consiliul Local nefiind capabil să se întâlnească și să ia măcar o hotărâre în favoarea celor care i-au votat, instanța a decis desființarea acelui consiliu. Noi am înștiințat Guvernul, așteptăm să fie stabilit calendarul alegerilor, cât și pentru Agigea, la fel ca și la Dobromir și Adamclisi. Lucrurile acolo sunt foarte simple. Consiliul Local nu a fost în stare să se întâlnească în mod legal și să adopte o hotărâre. Nu am atribuții în acest sens. Pur și simplu incapacitatea administrativă de a se întâlni, de a adopta o hotărâre, este un caz unic, nu știu dacă am mai avut în Constanța un astfel de caz”, potrivit prefectului județului Constanța.

Situația pandemiei de Covid

”Inclusiv cei care au trecut prin spitale, până la un anumit moment, s-au simțit bine, nu și apoi. În momentul în care un specialist recomandă efectuarea unei doze de vaccin, urmarea unui tratament sau anumite măsuri care să ne țină departe de boală, e bine să le luăm în seamă și să ni le asumăm. Dacă a început administrarea dozei a 4-a înseamnă că este necesar să o facem. O doză a patra este bine-venită. În momentul de față, în municipiul Constanța, nu mai sunt centre de vaccinare. Avem 49 de medici de familie care au încheiate contracte de vaccinare, lista acestora este publică pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Am avut câteva întâlniri cu medicii de familie din Constanța, ne-am deplasat și în interiorul județului pentru a discuta la fața locului cu medicii de familie din zona respectivă, a fost o problemă de comoditate și nu au vrut să-și asume anumite riscuri”, a mai spus Silviu Iulian Coșa.

Sferele de influență din Constanța, din cadrul PNL

„Alianța funcționează, ea a apărut din necesitatea de a exista 2 parteneri maturi care să ofere stabilitate. Este o alianță parlamentară destinată existenței unei guvernări stabile. Sunt 2 partide diferite, cu orientări diferite din punct de vedere doctrinar, însă în momentul de față este mai important să avem stabilitate pe plan intern. Orice este posibil. În momentul de față există niște acorduri asumate de ambele formațiuni, nu există USL, este vorba despre o alianță parlamentară care să asigure stabilitate. Această alianță este doar la nivel central. Noi nu suntem comuniști, ne exprimăm opiniile în interiorul partidului, pentru că în momentul în care aceste opinii ies în exterior înseamnă că este doar un atac lipsit de onestie. Discuții au fost în interiorul fiecărei formațiuni politice. La Constanța nu au existat astfel de probleme. Oamenii vorbesc tot timpul. Chiar dacă vor exista opinii diferite, se vor discuta și se va ajunge acolo unde este cel mai bine pentru cetățeni”, a mai spus Coșa.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

marţi, 17 mai 20222581
GANDUL.RO
Mărturisire tulburătoare a tatălui Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt
mai mult...Interviuri
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video

Zoom Beach este una dintre plajele de top din Faleză Nord! Administratorul Ioan Picu a pornit, în urmă cu 10 ani, de...2828

23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video2600
21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video1820
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...4015

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video4369
20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video3382
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...7193

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video4187
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video5784
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2741

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video3020
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video4090
Vremea
29.9°26.8° - 29.9° miercuri, 6 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 47%
Vânt: 5.03 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/49424419282613
5/403327383218
joker28272059
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iul 21:36SportTenis: Djokovic, în semifinale la Wimbledon

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (3 ATP, principal favorit) s-a calificat miercuri în semifinalele turneului de...344

6 iul 21:36SportÎnot-CE 2022 de juniori: David Popovici, calificat fără emoţii în finala de la 200 m liber la Otopeni

David Popovici, dublu campion mondial de seniori, s-a calificat cu al doilea timp în finala probei de 200 m liber,...329

6 iul 21:34SportBaschetbalista americană arestată în Rusia îi scrie lui Joe Biden din închisoare

Starul baschetului feminin din SUA și, totodată, una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume, Brittney...793

6 iul 21:35SportUn fotbalist din Premier League și al naționalei Angliei a fost arestat pentru viol

Un fotbalist din Premier League, care era așteptat să participe la Cupa Mondială din această iarnă, a fost arestat...485

Local
6 iul 23:43LocalBărbat în pericol de înec, la Techirghiol

Serviciul Județean de Ambulanță a fost solicitat să intervină marți, 5 iulie, în Techirghiol, la Zarguzon, acolo...702

6 iul 23:43LocalPompierii români intervin pentru stingerea unui incendiu la nord de Atena

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează marţi că 28 de pompieri români cu trei maşini de stingere...372

6 iul 23:43LocalPrimele semnale ale crizei imobiliare: prețurile apartamentelor au scăzut în ultima lună

746

6 iul 23:42LocalAcesta este secretul pentru alegerea celui mai bun Crock Pot

Mesele gătite acasă sunt adesea prima victimă a unui program agitat. Dar dacă nu sunteți dispus să sacrificați...359

6 iul 23:42LocalAnunț al Societății Termoficare, legat de procesele verbale de stabilire a consumurilor de energie termică

Începând cu data de miercuri, 06 iulie 2022, până vineri, 08 iulie 2022, reprezentanţii asociaţiilor de...474

6 iul 23:12LocalCopiii ucraineni nu vor mai putea face şcoală în limba maternă la Constanţa

Şcoala ucraineană de la Constanţa ar putea fi închisă şi sute de copii refugiaţi din calea războiului ar...2129

6 iul 23:44LocalRAEDPP continuă reparația imobilelor din zona peninsulară

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța continuă seria reparațiilor imobilelor...387

6 iul 23:44LocalInspectorii ITM, acțiuni de control în domeniul construcțiilor

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de...465

6 iul 23:44LocalBeți și fără permis, pe drumurile din Constanța

487

Politică
6 iul 00:07PoliticăIohannis: Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent nu există "un plan" pentru România de a intra...318

6 iul 00:06PoliticăIohannis: Este nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că "este nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei", dar acest...285

6 iul 23:28PoliticăAUR solicită BNR scăderea dobânzilor

289

6 iul 00:07PoliticăGeoană: NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda

NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni...257

6 iul 13:40PoliticăIohannis: Nu putem să dăm toţi banii pentru a subvenţiona preţul la benzină şi să nu facem investiţii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că statul român nu poate aloca toţi banii pentru a compensa...543

6 iul 00:06PoliticăOrban: Guvernul loveşte în micii întreprinzători, în acţionari, în românii cu venituri independente

Guvernul loveşte în micii întreprinzători, în acţionarii companiilor, în românii care obţin venituri din...347

6 iul 23:28PoliticăGabriela Firea anunță corectarea unei legi strâmbe și odioase

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă că părinţii copiilor cu afecţiuni grave - precum boli ale structurilor...481

6 iul 23:34PoliticăCurtea Europeană de Justiție nu va fi sesizată în dosarul Hidroelectrica, în care apare și Elena Udrea

DNA a primit răspuns negativ din partea magistraților Curții de Apel București la cererea de sesizare a Curții...389

6 iul 23:29PoliticăProiect: Impozitul specific va fi abrogat

781

Interviuri
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...7193

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4187

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

2582

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...4015

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4369

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3382

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...5784

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2741

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

3020

Monden
6 iul 00:00MondenLindsay Lohan s-a făcut fată cuminte! Cu cine s-a căsătorit în secret

Lindsay Lohan, în vârstă de 36 de ani, este gata să lase trecutul întunecat în urmă și să înceapă o nouă...265

6 iul 00:00MondenCelebrul Woody Allen se retrage din lumea filmului, după acuzațiile sexuale?

Într-o apariție rară în spațiul public, regizorul și scenaristul Woody Allen, câștigător al premiului Oscar,...169

6 iul 00:00MondenTom Cruise, părăsit pentru un actor de mâna a doua! A fost înlocuit cu un „vegetarian păgân”

294

6 iul 00:00MondenRomanița Iovan a spus „DA”, în secret! Iubitul a cerut-o în căsătorie: „După 14 ani...”

Romanița Iovan a făcut marele anunț și a povestit că, după 14 ani de relație, iubitul ei, avocatul Iulian Gogan a...328

6 iul 09:37MondenRicky Martin, vizat de un ordin de protecție, în urma unui presupus abuz casnic

Ricky Martin, 50 de ani, este în centrul unui presupus scandal conjugal, în Puerto Rico, unde o instanță a emis un...291

6 iul 00:00MondenKim Kardashian, rateu de sute de dolari! O clientă a rămas cu gura căscată, iată ce a pățit

Kim Kardashian este fondatoarea brandului Skims care face furori la nivel global, având în vedere piesele comode și...281

6 iul 00:00MondenMarcel Iureş, omagiu lui Ion Caramitru: 'Sunt oameni care au în buzunarele lor binele făcut de Pino'

Gala Premiilor UNITER 2022, ediţia a 30-a, care anul acesta îi este dedicată lui Ion Caramitru, are loc la Palatul...258

6 iul 09:16MondenHBO Max opreşte producţiile din multe ţări europene

Warner Bros. Discovery a decis că este timpul să facă economii şi a oprit producţia de conţinut local din multe...193

6 iul 09:08MondenFilmul "Faithless", al cărui scenariu a fost scris de Ingmar Bergman, va fi adaptat într-un serial TV

150

Mapamond
6 iul 00:10MapamondSuedia și Finlanda au semnat protocolul de aderare la NATO

Suedia și Finlanda sunt așteptate au semnat marți protocolul oficial pentru aderarea la NATO. Cele două țări...332

6 iul 23:31MapamondGuvernatorul din Odesa le cere rușilor să capituleze

Două rachete rusești au lovit săptămâna trecută un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de...412

6 iul 23:31MapamondVladimir Putin se răzbună pe Recep Erdogan

1041

6 iul 23:33MapamondRăzboiul din Ucraina: un soldat francez în vârstă de 20 de ani a fost ucis în luptele de la Harkov

Un al doilea soldat francez a murit în luptă în Ucraina. Potrivit RTL, Adrien D., în vârstă de 20 de ani, a fost...338

6 iul 23:33MapamondKadîrov a regizat o scenetă ridicolă despre o falsă capitulare a Ucrainei

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a angajat un actor care să joace rolul lui Volodimir Zelenski într-o scenetă în care...458

6 iul 23:33MapamondÎn timp ce rușii 'denazifică' Ucraina, Serghei Lavrov se afișează alături de o zvastică

Rusia numește războiul din Ucraina ”operațiune specială”, iar scopul declarat al acestei misiuni este...532

6 iul 23:32MapamondItalia a decretat stare de urgență din cauza secetei

Italia a declarat luni stare de urgenţă în cinci regiuni din nord şi a anunţat deblocarea unui fond de 36,5...410

6 iul 23:32MapamondUn tânăr sub 20 de ani a provocat măcelul de la parada de Ziua Americii. Video

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 24 au fost rănite într-un atac armat, luni, în nordul Statelor...1240

5 iul 13:52MapamondBătaie cruntă între muncitori români și ucraineni, la o fermă

2181

Sănătate
6 iul 00:00SănătatePenurie de medici în Germania după noul val Covid-19: totul ar fi început după un eveniment

Spitalele din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, se confruntă cu o penurie severă de personal...200

6 iul 00:00SănătateOrganizaţia Salvaţi Copiii: Fenomenul mamelor minore, unul cronicizat în România

Fenomenul mamelor minore este unul cronicizat în România, susţin reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii, fiind...160

6 iul 00:00SănătateLaboratorul francez Sanofi va distribui 30 de tipuri de medicamente pentru ţările sărace

166

6 iul 00:00SănătateAtenție! Ibuprofenul ar putea afecta grav rinichii; simptomele pot apărea la glezne

Crampe sau dureri menstruale, febră sau inflamație, migrene sau disconfort cauzat de artrită: nu-i nicio problemă!...225

6 iul 00:00SănătatePrimele simptome că ai tiroida „leneșă.” Tot organismul are de suferit

Hipotiroidismul este o afecțiune des întâlnită mai ales la femeile de peste 55 de ani, o boală în care glanda...271

6 iul 21:42SănătateRafila: Există suficient vaccin în depozite, avem peste opt milioane de doze şi la medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că activitatea de vaccinare anti-COVID se va derula prin...174

6 iul 00:00SănătatePremieră: O pacientă care suferă de 14 ani de diabet a primit o pompă cu insulină

O pacientă care suferă de diabet zaharat de mai bine de 14 ani și care era dependentă de injecțiile cu insulină a...177

6 iul 00:00SănătateMS: 7.726 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână, aproape dublu faţă de perioada precedentă

Un număr de 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie - 3...177

6 iul 00:00SănătateMS: 52 de persoane cu COVID-19 - la terapie intensivă; 16 decese raportate în ultima săptămână

174

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT