rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Coșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul discuției au fost abordate mai multe subiecte de interes, precum autorecenzarea, problemele din județ, sezonul estival, dar și pandemia de Covid.

Situația autorecenzării la Constanța

”Având în vedere că în ultima săptămână s-au înregistrat aproximativ o treime din totalul de autorecenzări la nivel național s-a decis prelungirea perioadei față de 15 mai, așa cum era inițial, până pe 27 mai. În momentul de față, în județul Constanța, spre exemplu, sunt peste 300.000 de persoane care au rescurs la autorecenzare. Este sub sub media pe țară, nu mai suntem chiar pe locul 4, ci undeva pe 7-10, însă este un lucru bun că aproape jumătate din populația județului au recurs la autorecenzare, este peste targetul pe care ni-l propusesem, am reușit să depășim Bulgaria. E un mijloc modern, un mijloc care ne ferește de întâlnirea cu recenzorul care va veni ulterior, începând cu luna iunie, este un mijloc care ne lasă la îndemână și mai mult timp liber, nu trebuie să stăm cu teamă, este un mijloc care ne permite să ne recenzăm la orice oră și după orice dispozitiv electronic. La nivelul județului există 120 de centre de autorecenzare, 10 sunt doar în municipiu, unde sunt oameni plătiți pentru a ne ajuta să facem această autorecenzare. Stăm mai bine la autorecenzare decât am stat la vaccinare. Nu mai există nici disputele din mediul online nu au fost atât de mari în ceea ce privește autorecenzarea, așa cum au fost în ceea ce privește vaccinarea”, a spus Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Un avocat ne îndeamnă să nu ne autorecenzăm

”Chiar mă gândeam că nu a apărut nici măcar o opinie împotriva autorecenzării. Fiecare înțelege să-și facă marketing în felul lui, mai mult sau mai puțin onest față de cetățeni. Oricine a folosit deja autorecenzarea a observat că o bună parte din date sunt deja precompletate, nu putem vorbi despre un furt de date. Din acest punct de vedere, recenzarea nu ridică nicio problemă. Sunt pur și simplu niște date statistice utile. Toate proiectele, fie că vorbim de Anghel Saligny, PNRR, POR, toate proiectele care vizează dezvoltarea României se bazează pe date statistice, acesta este scopul fundamental pentru care se face acest recensământ. Eu m-am autorecenzat încă de la început”, a spus prefectul.

Refugiații din Ucraina

”Numărul refugiaților, cel puțin de la PTF Isaccea, a fost în scădere, chiar în ultimele zile, numărul persoanelor care au părăsit teritoriul național pe la Isaccea a fost mai mare decât a celor care au intrat în România. La acest moment găzduim aproximativ 4.400 de refugiați ucraineni, în județul Constanța. O parte dintre aceștia sunt în unitățile de cazare aprobate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ceilalți sunt fie la persoane fizice, care și-au pus la dispoziție locuințele, fie în alte unități de cazare”, potrivit lui Silviu Coșa.

Cum putem lua legătura cu refugiații ucraineni în vederea angajării

”Oamenii aceștia nu au plecat din locuințele lor pentru a veni aici să muncească, ei au fugit de un război. Ei au încercat să ajungă într-o locație în care să poată beneficia de un minim de siguranță, să nu doarmă cu teama că poate veni o bombă în locul acela. Cred că este puțin jignitor să ne uităm la ei ca la o resursă de mână de lucru. În cazul în care ei doresc să muncească este Oficiul pentru Plasarea Forței de Muncă și se va organiza o bursă a locurilor de muncă, nu special pentru refugiați. Da, sunt operatori pe piața forței de muncă, ei aduc acea forță de muncă în relație de muncă cu operatorii Horeca”, a spus prefectul județului Constanța.

Despre deschiderea sezonului estival

”Am avut vizite de lucru de-a lungul întregului litoral pentru a vedea cum se prezintă și pentru a lua pulsul a ceea ce se întâmplă. Am avut întâlniri cu instituțiile de control și asigurarea liniștii și ordinii publice, am constituit acel grup de sprijin pentru turism pentru a ne asigura că totul este bine, iar operatorii să știe la ce să se aștepte”, potrivit prefectului.

Localități fără primari…

”În momentul de față există 2 localități care nu au primari, vorbim de Adamclisi și Dobromir, activitatea fiind preluată de viceprimari, în conformitate cu prevederile legale. Noi am înștiințat Guvernul urmând să fie organizate alegerile. În Dobromir este vorba de condamnare, iar în Adamclisi, din păcate, este vorba despre decesul primarului”, a spus Coșa.

Siguranța cibernetică a instituțiilor

”Din punct de vedere al activității cibernetice, provin dintr-un domeniu care are reglementată foarte bine această protecție, din ANAF, având în vedere că și datele pe care le gestionează sunt fundamentale pentru buna funcționare a țării. Tocmai de aceea, încă de anul trecut, am avut acțiuni de training cu personalul care desfășoară activități de tehnologia informației în instituțiile constănțene, am avut sesiuni de conștientizare desfășurate cu conducătorii unităților în cauză. Autorecenzarea este o aplicație gestionată de o instituție și este securizată, infinit mai sigură decât este un site de shopping. Este o aplicație monitorizată în permanență, este foarte sigură, iar accesarea ei nu ridică niciun risc de securitate”, a mai explicat prefectul.

Situația la Agigea

”La Agigea, Consiliul Local nefiind capabil să se întâlnească și să ia măcar o hotărâre în favoarea celor care i-au votat, instanța a decis desființarea acelui consiliu. Noi am înștiințat Guvernul, așteptăm să fie stabilit calendarul alegerilor, cât și pentru Agigea, la fel ca și la Dobromir și Adamclisi. Lucrurile acolo sunt foarte simple. Consiliul Local nu a fost în stare să se întâlnească în mod legal și să adopte o hotărâre. Nu am atribuții în acest sens. Pur și simplu incapacitatea administrativă de a se întâlni, de a adopta o hotărâre, este un caz unic, nu știu dacă am mai avut în Constanța un astfel de caz”, potrivit prefectului județului Constanța.

Situația pandemiei de Covid

”Inclusiv cei care au trecut prin spitale, până la un anumit moment, s-au simțit bine, nu și apoi. În momentul în care un specialist recomandă efectuarea unei doze de vaccin, urmarea unui tratament sau anumite măsuri care să ne țină departe de boală, e bine să le luăm în seamă și să ni le asumăm. Dacă a început administrarea dozei a 4-a înseamnă că este necesar să o facem. O doză a patra este bine-venită. În momentul de față, în municipiul Constanța, nu mai sunt centre de vaccinare. Avem 49 de medici de familie care au încheiate contracte de vaccinare, lista acestora este publică pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Am avut câteva întâlniri cu medicii de familie din Constanța, ne-am deplasat și în interiorul județului pentru a discuta la fața locului cu medicii de familie din zona respectivă, a fost o problemă de comoditate și nu au vrut să-și asume anumite riscuri”, a mai spus Silviu Iulian Coșa.

Sferele de influență din Constanța, din cadrul PNL

„Alianța funcționează, ea a apărut din necesitatea de a exista 2 parteneri maturi care să ofere stabilitate. Este o alianță parlamentară destinată existenței unei guvernări stabile. Sunt 2 partide diferite, cu orientări diferite din punct de vedere doctrinar, însă în momentul de față este mai important să avem stabilitate pe plan intern. Orice este posibil. În momentul de față există niște acorduri asumate de ambele formațiuni, nu există USL, este vorba despre o alianță parlamentară care să asigure stabilitate. Această alianță este doar la nivel central. Noi nu suntem comuniști, ne exprimăm opiniile în interiorul partidului, pentru că în momentul în care aceste opinii ies în exterior înseamnă că este doar un atac lipsit de onestie. Discuții au fost în interiorul fiecărei formațiuni politice. La Constanța nu au existat astfel de probleme. Oamenii vorbesc tot timpul. Chiar dacă vor exista opinii diferite, se vor discuta și se va ajunge acolo unde este cel mai bine pentru cetățeni”, a mai spus Coșa.

Mai multe detalii puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

marţi, 17 mai 20222495
GANDUL.RO
Mărturii cutremurătoare despre ultimele zile de viață ale lui Valentin Uritescu: Nu iese viu din operație!
mai mult...Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...2461

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video1688
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video3838
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4239

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video3260
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO6964
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4052

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video5586
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video2639
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2922

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video4033
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video5063
Vremea
22.6°22.6° - 25.1° vineri, 1 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 3.94 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/4910439202144
5/4027129212822
joker26142271917
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 iul 00:00SportFotbal: FC Barcelona oferă 40 de milioane de euro lui Bayern Munchen pentru Lewandowski

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a reiterat oferta sa şi a propus echipei germane Bayern Munchen suma de 40 de...134

1 iul 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a egalat recordul lui Roger Federer la turneele de Mare Şlem

Tenismanul spaniol Feliciano Lopez (40 ani) a egalat, marţi, recordul deţinut de elveţianul Roger Federer, 81 de...133

1 iul 00:00SportFotbal: Olandezul Xavi Simons pleacă de la PSG la PSV Eindhoven

Marea speranţă a fotbalului olandez Xavi Simons a semnat un contract cu PSV Eindhoven până în 2027, după trei...120

1 iul 00:00SportTenis: Nick Kyrgios a recunoscut că a scuipat un spectator la Wimbledon

Tenismanul australian Nick Kyrgios, care a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de primul tur la Wimbledon, a...129

Local
1 iul 22:01LocalPrimăria Hârșova anunță festivalul „Dobrogea cu bundiță și pestelcă”

Primăria Orașului Hârșova anunță Festivalul "Dobrogea cu bundiță și pestelcă", ce va avea loc în perioada...330

1 iul 22:01LocalIncendiu în Năvodari!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de joi, 30 iunie a.c., în...417

1 iul 22:02LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe Autostrada A2

302

1 iul 21:59LocalBeți și drogați la volan, pe străzile din Constanța

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 2.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comunal Mihail Kogâlniceanu...657

1 iul 22:00LocalCondamnat pentru abandon de familie, prins la Constanța

La data de 29 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de...359

1 iul 22:00LocalISU Dobrogea participă la programul pentru prevenirea incendiilor din Grecia

În perioada 01 iulie - 01 august 2022, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor...264

1 iul 22:02LocalPrimul cod roșu de caniculă din această vară

Meteorologii au emis primul cod roșu de caniculă din această vară. Ei anunță că joi și vineri, în șase...329

1 iul 22:02LocalCT Bus anunță că stația Bulevard este funcțională

CT BUS anunță publicul călător că autobuzele liniilor 13, 100 și 100C (sens spre Gară) opresc în stația...332

1 iul 23:00LocalMai multe zone ale Constanței, fără apă caldă

374

Politică
1 iul 23:07PoliticăVești proaste pentru șoferi: Parlamentarii au decis creșterea amenzilor

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, un proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea anexei nr.2...583

1 iul 23:06PoliticăS-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a taxei auto!

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care...773

1 iul 23:06PoliticăOrban: Cîţu a fost o unealtă folosită şi aruncată; cu Ciucă vor proceda la fel după ce nu va mai fi folositor

399

1 iul 23:09PoliticăKlaus Iohannis, la dineul liderilor NATO

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seara, la un dineu oferit de premierul Spaniei, Pedro Sanchez în...258

1 iul 23:08PoliticăSupraimpozitarea pensiilor speciale a fost respinsă de PNL în ședința Coaliției de guvernare

Liderii coaliției de guvernare nu au reușit să cadă de acord, miercuri, asupra supraimpozitării pensiilor speciale,...441

1 iul 00:17PoliticăCum vor arăta noile grile de impozitare și deduceri din Codul Fiscal

Liderii coaliției au decis măsurile fiscale care vor fi introduse un noul Cod Fiscal. Acestea includ deduceri pentru...569

30 iun 23:52PoliticăChiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când stăteam la...417

1 iul 23:07PoliticăÎCCJ: Elena Udrea rămâne după gratii pe durata judecării recursului în casație

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea, fost ministru al Turismului, să...427

1 iul 23:07PoliticăKlaus Iohannis a discutat cu Joe Biden la summitul NATO

294

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4052

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2496

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5586

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4239

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3260

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6964

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2639

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2922

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4033

Monden
1 iul 23:05MondenR. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

...827

1 iul 00:00MondenGhislaine Maxwell, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual cu minori

Ghislaine Maxwell, o fostă vedetă britanică în vârstă de 60 de ani, declarată vinovată la sfârşitul anului...129

1 iul 00:00MondenDeborah James, prezentatoarea-vedetă a unui podcast dedicat cancerului, a murit la vârsta de 40 de ani

117

1 iul 00:00MondenTravis Barker, transportat pe targă la spital! Soțul lui Kourtney Kardashian și-a îngrijorat fanii

Momente delicate pentru Travis Barker și soția sa, Kourtney Kardashian. Toboșarul formației Blink 182 a fost...115

1 iul 00:00MondenProaspăta soție a lui Brooklyn Beckham, atac către socrii Victoria și David?

Într-un interviu recent, modelul Nicola Peltz, care i-a devenit de curând soție lui Brooklyn Beckham, fiul celebrilor...142

1 iul 01:08MondenMachine Gun Kelly a fost la un pas de sinucidere! Cum l-a salvat Megan?

Machine Gun Kelly, în vârstă de 32 de ani, este unul dintre artiștii aflați pe val în momentul actual. Deși...112

1 iul 00:18MondenWoody Allen a declarat într-un interviu acordat lui Alec Baldwin că ar putea să nu mai regizeze filme

Cineastul Woody Allen, care s-a confruntat cu un val de critici la Hollywood în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală...108

1 iul 00:00MondenBillie Eilish şi Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituţia care decernează premiile Oscar

Academia de film americană (AMPAS) a publicat marţi o listă cu 397 de profesionişti din industria cinematografică...108

1 iul 23:06MondenPrima reacţie a lui Grasu XXL după ce a agresat un tânăr la un concert

624

Mapamond
1 iul 00:17MapamondTraficanții de droguri nu se sperie nici de NATO

Un laborator unde se fabrica drogul sintetic Ecstasy a fost descoperit în vecinătatea unei baze militare belgiene...327

1 iul 23:05MapamondZelenski: Putin are o boală gravă, suferă de lipsă de respect faţă de poporul ucrainean

Președintele rus Vladimir Putin suferă într-adevăr de o gravă maladie, iar aceasta constă în lipsa de respect...374

1 iul 23:02MapamondPutin poate fi înlăturat de la putere de propriul anturaj

336

1 iul 00:00MapamondGuvernul SUA sprijină vânzarea de avioane F-16 către Turcia, în urma acceptului pentru extinderea NATO

La o zi după ce Turcia a renunţat la dreptul de veto privind extinderea NATO, guvernul american a anunţat miercuri...114

1 iul 23:03MapamondPremierul Franței: 'Avortul trebuie înscris ca drept fundamental în Carta UE'

Şefa guvernului francez, Elisabeth Borne, a cerut miercuri includerea dreptului la avort în Carta drepturilor...320

1 iul 23:04Mapamond18 cadavre au fost găsite în mall-ul ucrainean atacat de ruși

Căutările în ruinele mall-ului din Kremenciuk vor mai ține două-trei zile, spun autoritățile ucrainene, potrivit...337

1 iul 23:02MapamondJoe Biden: 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România

Statele Unite vor avea 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat...310

1 iul 23:02MapamondȘeful NATO vorbește despre un posibil război nuclear: Întreaga lume se va schimba

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, înaintea summit-ului NATO de la Madrid, că Alianța urmărește...714

30 iun 00:00MapamondJens Stoltenberg: După acordul Turciei, NATO va invita Suedia şi Finlanda să se alăture Alianţei

247

Sănătate
1 iul 00:00SănătateAlexandru Rafila: Suntem în faza finală de aprobare a Strategiei naţionale HIV/SIDA

Noua strategie naţională referitoare la HIV/SIDA se află în fază finală de aprobare, a anunţat marţi ministrul...108

1 iul 00:00SănătateINSP: 59 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron, în săptămâna 20 - 26 iunie

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 20 - 26 iunie, au fost confirmate...111

1 iul 19:56SănătateUNOPA: Bugetul programului de tratament HIV în 2022 încă nu este alocat pentru tot anul

101

1 iul 00:00SănătateDeputat PSD: Șanse sporite pentru medicii rezidenți de a practica medicina în spitalele publice

Consecventă dezideratului de îmbunătățire permanentă a sistemului medico-sanitar, conducerea PSD a Ministerului...112

1 iul 00:00SănătateDiana Păun: Asistăm la progrese substanţiale în tratamentul HIV/SIDA

Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat că s-au făcut progrese substanţiale în tratamentul HIV/SIDA, care...111

1 iul 00:00SănătateOMS: Cazurile de variola maimuței au fost înregistrate în general la bărbații gay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că "transmiterea susţinută" a variolei maimuţei la...119

1 iul 23:06SănătateDupă COVID-19 și variola maimuței, a apărut și MRSA, o tulpină care poate trece de la porci la oameni

O tulpină extrem de rezistentă la antibiotice a super-bacteriei stafilococul auriu meticilino-rezistent (MRSA) care a...517

1 iul 23:03SănătateDouă noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate miercuri 29 iunie a.c., în România Cei doi pacienți sunt...382

1 iul 23:04SănătateBioNTech şi Pfizer încep testele asupra unui vaccin universal împotriva coronavirusului

340

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT