rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

COŞMAR în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa? „Copilul meu a vărsat aproape non stop timp de 4 ore, iar asistentele ridicau din umeri!”

Mama unui copil de doi ani şi trei luni istoriseşte clipele de coşmar prin care a trecut în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Aspectele pe care le scoate la iveală constănţeanca sunt dintre cele mai grave: copilul a primit tratament cu antibiotice fără a exista un diagnostic clar şi fără a fi realizate teste prealabile, a plecat din spital cu infecţie cu Stafilococ auriu, este reinternat după doar şase zile de la externare, după ce are scaun cu sânge şi, peste noapte, varsă timp de patru ore, fără să intervină niciun medic de gardă, iar asistentele doar ridică din umeri. Mai multe despre experienţa familiei în spitalul respectiv, puteţi citi din relatarea tinerei mămici.

Sistemul sanitar este în fierbere. Asistentele medicale dar şi alte categorii de salariaţi protestează pentru a solicita salarii mai mari. În timpul acesta, părinţii scot la iveală numeroase nereguli care se petrec în spitalele de stat din ţara noastră. Experienţa unei familii cu un copil de doi ani şi trei luni, internaţi la jumătatea lunii aprilie a.c., în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şi relatată de mămică în spaţiul public scoate la iveală numeroase probleme ale sistemului sanitar de stat. Saloane neîncăpătoare, unde riscul de a contracta alte boli decât cele cu care ai venit la spital este mult mai mare, personal insuficient, tratamente aplicate fără a exista diagnostice clare sunt doar câteva dintre „sensibilităţile” sistemului, prezente şi în spitalul constănţean.

Pentru Oana Damian, tânăra mămică, internarea cu cel mic la Spitalul de Boli Infecţioase a fost un „coşmar”, după cum descrie chiar ea: au plecat din spital, ea cu varicelă luată de ceilalţi copii internaţi – deşi anunţase cadrele medicale, la internare, că nu a făcut această boală a copilăriei până în acel moment! – iar cel mic cu Stafilococ auriu. Mai mult, după cum povesteşte femeia, copil de doar doi ani a fost lăsat să verse, în repetate rânduri, timp de aproximativ patru ore, timp în care asistentele doar au ...ridicat din umeri şi au îndemnat-o pe mamă să doarmă, că doar era noapte!

Redăm, în rândurile următoare, experienţa familiei Damian, aşa cum a fost relatată de tânăra mămică:

Coșmarul nostru. Mulți spun că sunt exagerări, eu le numesc fapte

"8 aprilie – duminică, prima zi de Paște. Bebe – 2 ani și 3 luni - a făcut febră în jur de 39 de grade în timpul nopții, începând cu ora 1 noaptea, i-am dat antitermice, însă spre dimineață febra a revenit. Am plecat la serviciu, iar după ora 14 soțul mă sună speriat și îmi spune că cel mic are scaune diareice cu sânge și că nu îi trece febra. Ajung acasa și chemăm ambulanța. Îi dăm Nurofen să îi scadă febra și ajungem în Urgența Spitalului Județean. Aici ni se spune că este caz de infecțioase, astfel că suntem transferați cu ambulanța. Când ne-am internat la infecțiose era deja seară. Ne preia o asistentă și ne duce să ne arate un salon. Era plin cu persoane de etnie rromă. Ne întreabă dacă vrem să rămânem, că este epidemie de rujeolă și toată secția de Pediatrie este plină. I-am spus că nu am ce face acasă cu bebe în starea în starea în care se afla.

Copilul refuză medicamentele pe gură. Asistentele ridică din umeri...

Mă plâng că eu nu am făcut nicio boală a copilăriei și îmi este frică. Ca atare, acum, în timp ce scriu toate acestea, sunt plină de bube de la varicelă, mă doare capul, nu pot înghiți din cauza inflamațiilor de pe mucoase și abia ce mă pot ridica din pat. Mai mult, copilul este internat cu soțul în spital, dar am fost asigurată că va face și el vărsat de vânt. Dar să revenim. Asistenta ne spune să așteptăm. Dă niște telefoane și ne coboară un etaj, la adulți. Ne dă un salon cu trei paturi libere. În acea noapte rămâne și soțul cu mine. Este de mare ajutor, în condițiile în care cel mic doarme cu el de obicei. I se fac perfuzii. Vine ziua, i se iau probe de sânge și i se administrează Ampicilina (fără vreun rezultat de la vreo analiză). Primim Debridat, Smecta și Hidrasec. Nu ni s-a dat și nici nu ni s-a spus de probiotic – ulterior, când a făcut candida bucală am realizat eu că trebuia să îi cumpăr, dar când ești internat cu un copil care plânge, are febră și scaune la câteva ore, parcă nu îți mai vine să faci și pe medicul. Rămânem internați patru zile. În tot acest timp salonul în care eram se aglomerează. O mămică împreună cu fetița ei de trei ani și o alta cu un băiat de doi ani ne sunt companie în zilele ce urmează. Copilul meu refuza să ia pe gura medicamentele. Reușesc cu forța în prima zi să îi dau Smecta, dar renunț ulterior pentru ca este un chin. Le zic asistentelor, care ridică din umeri. Ne spun să anunțăm medicul când vine la vizită. Doamna care s-a internat cu fetița are aceași problemă. Cea mică nu ia medicamente pe gură. Nu tu sirop, nu tu păcălit, nu tu făcut avioane. Unii copii pur si simplu nu înghit medicamente oricât ne-am dori noi, părinții. Tocmai de aceea, soluția este spitalul, pentru că doar așa îi putem hidrata și hrăni. Dar asistentele și medicii de aici reacționează ca și cum așa ceva nu există. Mai încercați, ne spun. Vin si rezultatele la analize. Nimic. Aceasta nu arăta a nimic. Așa că se stabilește diagnostic – enterocolită cu germeni necunoscuți. Dar antibiotic a luat timp de 4 zile, pe un fond alergic, fără vreun test în prealabil. Sângele în scaun se poate manifesta și de la un colon iritat. Ah. Am un copil alergic la mâncare și medicamente.

La externare, copilul pleacă şi cu Stafilococ auriu, mama cu varicelă

Cel puțin la medicamente este extrem de sensibil. Cât am stat internați pe secţia de adulți pot spune că am fost ok. Asistentele de la Adulți veneau destul de repede când le chemam să scoată perfuzia, dar medicii ajungeau să ne vadă la față doar o dată pe zi, la vizita de dimineață După ce am primit rezultul la analize am vorbit cu medicul și ne-a făcut externarea. Ne-a spus că ar mai vrea să îl mai țină o zi sub supraveghere, dar am insistat să plecăm de frică să nu luăm altceva. În salon cu noi, băiatul de doi ani fusese diagnosticat cu E. coli. Știți cum e vorba aia, de ce ți-e frică nu scapi. Ne-am întors cu infecție cu stafilococul auriu, iar eu acum am varicelă, fiind posibil să facă și copilul meu în zece zile.

Din nou la spital, după şase zile

Ajungem acasă și fericirea ține doar 6 zile. În noaptea de marți spre miercuri (17-18 aprilie) bebe se trezește pe la 1 noaptea destul de transpirat și fierbinte. Are 38 de grade. Nu îi dau nimic. Îl plimbăm prin casă în brațe, aproape toată noaptea, iar spre dimineată îi scade febra. Ziua se joacă și mănâncă normal. Vine și noaptea de miercuri spre joi. Copilul se trezește pe la 1.00. Are din nou stare febrilă. Doar că de data asta nu îi mai cedează temperatura. Încep să îi dau antitermice. Ziua îi scade febra și apare din nou seara. Crește rapid la 39 de grade. Iar antitermice. Doar că nu mai scade așa ușor. În plus, în mai puțin de două ore îi urcă la 40,2 grade. Îi dau antitermic. Cedează. Dimineața la prima oră mergem la consult la Homeomed. Ne spune că are amigdalele mărite, ne dă Isoprinosine și alte pastiluțe homeopate. Ajungem acasa. Febră iar, iar antitermic. Mănâncă și doarme. Se trezește pe la 16,00. Are scaun apă cu sânge, ca o baltă care se absoarbe în pampers. Sun la ambulanță și ajungem iar la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Într-un spital de boli infectioase, lași un copil de 2 ani să vomite într-una timp de 4 ore?”

După consultul de gardă, ne trimite la Pediatrie într-un salon gol cu 5 paturi. La nici 15 minute mai apare o mămică. Era și ea la a doua internare. Ieșise de o zi cu băiatul de 2 ani și 2 luni după ce scăpase de rujeolă și revenise cu scaune diareice. Îmi spune că este sigură că a luat Rotavirus din spital pentru că în salonul în care a stat cu cel mic cu rujeolă era și un copil cu Rotavirus. Ulterior analizele confirmă că este Rotavirus. Din nou vin asistentele și încep să îi administreze celui mic al meu perfuzii de hidratare și celebra Ampicilina. De data aceasta nu mai primim Debridat, nici Smecta. Doar Hidrasec – 3 plicuri. Sâmbătă copilul pare OK, mănâcă și bea apă. Duminică pe zi însă începe să plângă. Mult. Are crampe și anunț asistentele. Nimeni nu ia nicio măsură. Mă duc din nou. Copilul plângea cu zvârcoleli de câteva ore. Îmi spun că ele nu au ce să îi dea. Să îl calmez eu. Fără medic, dacă nu este trecut vreun sirop sau calmat în fișa lui nu îi pot face nimic, doar tratamentul pe care îl au notat în foi. Le cer medic. Îmi spun că medicul asigură gărzile jos și va veni când se va elibera. Nu a venit nimeni. Cel mic a plâns vreo patru ore până a căzut într-un somn profund. Apoi, pe la 3 noaptea s-a trezit și a vomitat pe mine. L-a luat din somn. Am chemat asistenta, dar mi-a zis că nu are nimic și că a vomitat pentru că a plâns ziua. Ne culcăm. La 4 vomită iar. Dă să se înece și fug cu el în brațe în cabinet la asistente să le rog să îl ajute cumva, că vomită în jet. Îmi spun că vor anunța medicul de gardă. Să aștept, că va veni să ne vadă. Îl plimb prin salon pe cel mic până mă ia somnul și ne culcăm, apoi iar vomită, iar ne culcam, iar vomită și tot așa a ținut-o până dimineața, când, eram acoperită toată de vomă, dormeam în vomă, nu mai aveam ce să pun pe pat sau pe pernă și nici haine de schimb. Se face 7 dimineața. Cel mic vomită iar. O mamică din salon iese disperată pe hol să caute iar asistentele. Dă peste șefa de secție. Doamna intră, mă întreabă ce s-a întâmplat. Îi spun că vomită de la 3 dimineața și îmi zice că i-am dat apă și de aceea. Păi doamnă dragă, copilul meu varsă într-una de 4 ore, dacă nici apă nu îi dau, cum se mai hidratează? Apoi îmi reproșează că nu am chemat-o pe ea. I-am spus că am fost la asistente, că nici nu știu cine e dânsa ori unde o puteam găsi. Internarea în spital nu vine cu manual de instrucțiuni din care să afli ce să faci în situații de urgență, când pe nimeni nu interesează să ia măsuri. Singurul cabinet deschis de pe palier era cel al asistentelor și le-am cerut să anunțe un medic de gardă. Țineam copilul în brațe să nu se înece, îl linișteam și adormeam în vomă. Unde să vă caut doamnă dragă????? Dar asistentele de ce nu au anunțat pe nimeni în acest timp? Într-un spital de boli infectioase, lași un copil de 2 ani să vomite într-una timp de 4 ore? M-am dus la ele de trei ori. Au venit și în salon. S-au uitat la cel mic și au zis că nu are nimic, să ne culcăm că îi trece. După ce i-au administrat pe la 8 dimineața perfuzie cu Metroclopramid, cel mic a adormit și nu a mai vomat de atunci.

Cum să-ţi salvezi copilul dintr-un spital!

Urmează vizita medicului. Îi spun ce s-a întâmplat și îi cer să ne facă transferul la Spitalul Județean. Îmi spune că ea nu își declină competența, că nu este necesar transferul pentru că nu a vomitat cu sânge și nici nu este un caz de terapie intensivă. Eu insist că cel mic nu este ok, ea îmi spune să aștept rezultatul analizelor. După vizită, la câteva ore, cât stăteam cu cel mic în perfuzii vine din nou medicul și mă anunță că i-a ieșit în coprocultură stafilococul auriu. Că va schimba tratamentul din această seară. Mai exact era luni seara. Mă convinge să rămân să am răbdare să îl trateze. Am uitat să spun că i-au administrat cortizon timp de trei zile fără o explicație anume. Pe baza a ce? La ora 18,00 îi administrează Gentamicină, fără să îi facă test de sensibilitate. Pe timpul nopții cel mic respiră greu, ca un hârâit se aude din piept și începe să îi curgă nasul. Dimineața îmi dau seama că are febră. Spun asistentelor care îmi aduc să îi dau Panadol pe gură (la cât era de leșinat nici nu m-am mai chinuit să i-l bag cu forța pe gât, în condițiile în care nu ia niciodată de bună voie medicamente pe gură). Pe față îi apar ca niște blânde roșii două puncte umflate. Observ că are și pe abdomen și pe picior. Îi arăt medicului la vizită și îi spun că așa îmi face când ia contact cu alergenii. Îmi zice că îi va băga în schema de tratament un antialergic. Toată ziua de marți cel mic nu se ridică de pe mine sau din pat. Refuză să bea apă și refuză să mănânce. Vine la ora 15,00 soțul la vizită și îl vede leșinat și apatic. Vrem să îl facem să stea în picioare și să meargă și nu reușim. Observ că buricul lui este ieșit în afară. Arată că și cum abdomenul lui este o minge plină cu aer. Asistentele îmi spun că are gaze. Una din ele vine cu o pompă de gaze. Ce a urmat? Un furtun introdus ca la clismă. Îmi țin copilul nemișcat și plâng în același timp cu el. Toată durerea lui o simt eu pe propriul corp. Acela a fost momentul în care am luat decizia că nu mai pot sta degeaba. Trebuie să îmi salvez copilul. Mă duc la asistente si cer să vorbesc pentru externare. Luasem decizia de a pleca din spital pe propria răspundere. Mi se spune că în lipsa medicului, doar cel care asigură garda ne poate face externarea. Bineințeles că acest medic ajunge la Pediatrie la ora 20,00 după ce termină cu preluarea pacienților de la Internări. Norocul meu a fost că altă asistentă cheamă acest medic pentru un copilaș din salon care tocmai începuse să vomite. Intervin și eu și cer să mi se facă externarea. Mă lovesc de un răspuns scurt: nu se poate. Încep discuțiile, apoi mi se fac actele, apoi luam copilul și ne internăm la Județean. Aici i se recoltează din nou probă de scaun și analizele nu arată niciun stafilococ. Oare doar două doze de Gentamicină au distrus stafilococul auriu sau pur și simplu acesta nu a existat niciodată? Deja îmi pun numeroase întrebări. Cei din Județean înțeleg că micuțul meu este sensibil la Gentamicină și îi schimbă tratamentul. Acum l-au externat cu rezerva unui regim strict până îi revine la normal flora intestinală distrusă de atâtea antibiotice. Nu ne vom bucura prea mult pentru că eu am făcut vărsat de vânt luat de la prima intenare la infecțioase, iar cel mic în zece zile îmi doresc să nu facă din nou febră și să reluam acest coșmar la nesfârșit, de data aceasta cu varicelă. Deocamdată așteptam și ne rugăm să nu ajungem iar la Spitalul de Boli Infecțioase.

Unde sunt medicii când ai nevoie de ei?

Cam acestea sunt faptele medicale, însă pe lângă ele se adaugă multe alte aspecte ce țin de organizarea din Spitalul de Boli Infecțioase. Unde sunt medicii când ai nevoie de ei????? Medicul curent are program până la 14,00, după această oră ești la mila asistentelor și a unui singur medic de gardă care de fapt se află la parter la internări. Cum e posibil ca pe o secție de Pediatrie, unde se tratează rujeola, rubeolă, varicelă, rotavirus, E/ Coli, scarlatină și nenumărate alte boli contagioase să ai camere cu câte 5 paturi cu cazuri de boli diferite!!!! Fiecare cameră este dotată cu un dezinfectant. La prima internare era gol și ni s-a spus că nu poate fi înlocuit pentru că rezervele cu dezinfectant se află închise sub cheie. Oare cine ține aceasta cheie bine păzită?

Curăţenie lună înainte de controlul Ministerului Sănătăţii pentru acreditarea spitalului. Apare şi dezinfectantul în camere!

La a doua internare am avut parte de control din partea Ministerului Sănătății pentru Acreditarea Spitalului. De sâmbătă au început pregătirile pentru acest control. Toată lumea a fost pusă la muncă. Saloanele au fost igienizate, au adus dezinfectant in camere, au reparat dușul, ușa în cameră, au pus pe fiecare ușă de salon fișe pe care erau trecute orele de curățenie. Au venit și ne-au instruit. Să avem pijamale, să fim îmbrăcați cu ele (în salon termometrul nu cobora sub 27 de grade celsius, indiferent ce făceai). Exista un aer condiționat doar de formă. Plasa de la geam nu se putea deschide pentru că era ruptă. Au început să înlocuiască bucățile de gresie spartă de pe hol, au dus non stop la gunoi diverse cutii, au deratizat spitalul. La prima internare, cea la care am stat în salonul de adulți, la ușă zăcea mort un carcalac pe care soțul meu l-a luat cu o hârtie și l-a dus la gunoi. Ne-au adus la wc hârtie igenică și chiar ne-au adus hârtie pentru ștersul pe mâini. Ulterior când s-au terminat ne-au certat doamnele de la curățenie că a fost prea repede. De fapt ne certau pt orice. Se plângeau când intrau să steargă pe jos că am făcut mizerie (erau zone in care voma se amesteca cu sticksurile copiiilor din salon). Apoi s-a terminat dezinfectantul de la noi din camera și noroc cu acest control că au găsit cheia ca să îl schimbe.

Părțile bune ale controlului privind faptul că s-a făcut curățenie în spital au fost umbrite de o mulțime de interdicții. Aparținătorii și bolnavii nu au mai avut voie să iasă în curtea spitalului la aer până la ora 15,00. De asemenea soțului meu i s-a interzis să rămână cu copilul și am stat doar eu cu el. Pentru cel mic asta s-a tradus prin plâns după tati, arătat non stop la ușă, nopți în care se trezea brusc și adormea chemându-l pe tati. Oare de ce tații nu pot stat și ei cu copiii internați în spital? Ce se întâmplă dacă vine un copil bolnav crescut doar de tată? Îi dați afară? Ce soluție aveți pentru a înceta această discriminare? Eu ca mamă de vineri și până marți am dormit în medie 3 -4 ore din 24h. Oare cât poate rezista fizic și psihic un om? Vă imaginați că într-un salon cu 5 mame și 5 copii mici, nu mai mare ca o sufragerie de apartament, niciodată nu se poate dormi, pentru că se țipă și se plânge pe rând, zi, noapte!

„Orez și iar orez pentru copii”

Iar mâncarea este un coșmar. Orez și iar orez pentru copii. Dimineața o cutiuţă de brânză proaspătă, la prânz orez și seara iar orez. Aceasta este mâncare pentru copii. Al meu este alergic la proteina din laptele de vacă. Ce să mai zic. Noroc ca există banane pe lume, alea cumpărate din banii nostri, a nu se înțelege altceva. Iar mămicile primeau dimineața o cutiuță mică cât juma de deget de margarină, o alta cu gem si câteva felii de pâine, la prânz, fie orez, fie orez cu organe, fie varza călită sau fasole, tot cu resturi de ceva organe sau carne. Intr-o zi am prins piure si m-am bucurat, doar că atunci când am gustat am zis că nu e adevărat, erau fulgi cu apă colorați. Nu vă descriu ce gust avea. Carnea de pui mai intra în meniu din când în când și de foame am mâncat-o. În timpul controlului însă am prins o formă de ciorbă din oase de porc și mi s-a părut cea mai bună mâncare comestibilă din câte am încercat să mănânc acolo. La a doua internare am avut surpriza să constat că dacă nu esti trecut pe listă când vine mâncarea ești la mâna lor ca să primești ceva. De fiecare dată mă întrebau cum mă cheamă și când m-am internat. Vineri seara repetam întruna. și răspunsul era același. Nu sunteți pe listă. Eu spuneam: dați-mi și mie ceva vă rog, măcar pentru copil. Într-o zi m-am milogit să îmi dea paste fără sare pentru că le vazuse copilul și plângea după ele. Mi-a dat. Colega mea de salon nu a fost așa de norocoasă. Copilul ei vroia o bucată de caș și i s-a spus că nu îi poate da că nu este pe listă și îl are numărat. Dacă îi rămâne la final îi aduce. Nici gând să se fi mai întors”, este relatarea Oanei Damian.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a precizat pentru „Replica de Constanţa” că urmează să analizeze cele expuse de mămică iar săptămâna viitoare va organiza o conferinţa de presă pentru a relata punctul de vedere al unităţii.

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 28 aprilie 201815418
Comentarii

03Malpraxis(3 mai 09:00)
Exista o asociatie pentru cazurile de malpraxis, ar fi cazul sa luati legatura cu ei, poate asa se mai trezesc si "intangibilii" din sistemul medical.
04carespital(1 mai 07:09)
Farmacista de acolo Adina Pisica, ia medicamentele bolnavilor si le vinde in tot judetul prin farmaciile mafioatelor cu care este in cardasie. In apartamentul din km 4-5 are depozitt, SACI cu medicamente furate din spital. Alooo DIICOT!!!
47Alina(30 apr 13:38)
Eu acum Sunt internata aici si totul e exact ca in descrierea ta Jalee !!!
83O ignoranta(29 apr 02:37)
Cum nu a facut bile copilariei? E cretina? Exista vaccinuri. Cine e de vina ca nu s a vaccinat si a facut varicela? F bine.
106Zoita nina(28 apr 22:59)
Si eu sunt internata cu copilul si sunt foarte multumita de ingrijirile care le dau ......... Si voi care nu sunteti multumiti de acest spital stati acasa si facetiva bine copii nu mai veniti in acest spital daca nu sunteti multumiti parinti tampiti
1513Andreea(28 apr 12:28)
Parinti tampiti, mereu nemultumiti si revendicativi... despre ziarul de scandal -tot respectul-, cu ghilimele,numai articole menite sa instige pacientii impotriva medicilor, fara a verifica in prealabil daca lucrurile sunt adevarate. toata lumea are mai nou -drept la replica- si cred ca pot face ce vor fara consecinte... gresit! in ceea ce priveste spitalul de boli inf din Ct, personalul, medici si asistente, este f bine pregatit si dedicat, fara a percepe sume de bani pt serviciile acordate. curat si decent. Multumim medicilor pt efortul depus si pt rabdarea de care dau dovada!
28GEORGE(28 apr 08:58)
conducerea spitalului ..HA HA HA ce gluma buna. Dna manager cu persoanele "devotate" ei care habar nu au ce fac prin spital.
38Ooooo(28 apr 08:53)
In acest spital este f multa dezorganizare!Dezinfectantii lipsesc cu desavarsire din camere!Curatenia se face cu niste mopuri imputite si nu stiu daca folosesc vreo solutie sau doar apa chioara.Am fost internata cu fetita,stiu cum este,am fost dezamagita de felul in care este manageriat.Mi-am cumparat eu dezinfectanti si am curatat ca sa nu ne mai trezim cu alte bacterii, virusi,ciuperci etc.Intr-adevar este mizerabill si este spital de infectioase unde totul,in ceea ce priveste igiena,trebuie respectat cu mare strictete.
714Eu@(28 apr 01:18)
Am fost internata acolo si am super impresie...am dat peste o doctora foarte cumsecade care chiar se ocupa de pacienti..cand am vrut sai dau bani in semn de multumire,mi-a spus ca este datoria ei si nu are de ce sa-i ia!nu stiu unde se mai intalnesc astefel de medici!!
1012Dan(28 apr 00:28)
Si mai vor salarii marite. Sa isi schimbe comportamentul fata de pacienti. Stimata doamna cu toate riscurile, trebuia sa intrati la dialogul cu ministrul sau cine era pentru acreditare, si sa-i spuneti trauma prin care ati trecut.
57corina(28 apr 00:23)
si eu am fost internata cu fetita anul trecut la infectioase.am fost transferate de la sp medgidia la ora 1 noaptea.pana ni s.a fscut internarea a durat ceva.i s.a administrat fetitei o perfuzie.mi.a spus asistenta ca atunci cand ajunge la jumatate sa o chem.era 3 dimineata cand cautam prin toate saloanele o asistenta si nu gaseam.pana la urma,am scos eu perfuzorul din branula.noroc ca am ceva cunostinte medicale.am tot asteptat asistenta,care a venit la ora 7,inainte de schimbul de tura,sa opreasca perfuzia.a doua zi,aceeasi situatie.asistenta a venit dupa o ora de la terminarea perfuziei.
1417un fan(27 apr 23:36)
Astea sunt cadrele medicale carora le plangeti de mila! Niste dobitoace incompetente care nu merita nici macar banii pe care-i iau!
914Ionela(27 apr 22:20)
Mult chin pe bietul copilas. Iti vine sa le strangi de gat.
516Incredibil(27 apr 21:30)
Am un bebe de 6 luni si vreau sa zic ca am ramas socata dupa ce am citit.si eu as avea multe de spus despre spitalul din orasul meu si despre medici si asistente dar cazul mamicii m-a socat.pt moment m-am pus in locul ei.multa sanatate puiului tau.imi vine sa plang cand ma gandesc ce suflet au asistentele alea si medicii.cum sa lasi un copilas de 2 ani sa se chinuie in halul ala?Doamne ce suflet aveti mai oameni buni? Eu nu as suporta sa vad un pui de om asa chinuit fie el si de etnie rroma.suntem oameni si intr-o buna zi vom raspunde cu totii in fata lui Dumnezeu,Dumnezeu sa va ierte!!!
421Gigi(27 apr 20:51)
Va meritati soarta voi care ati votat psd si mai ales cei care nu au fost deloc la vot!!!!! Tara de cretini
518Emil(27 apr 18:37)
Asistentele de la Boli infectioasr sunt niste nesimtite si se cred stapinele absolute ale spitalului.Sunt arogante in prostia lor .Intro saptamina in care a fost mama mea internata numai o singura asistenta mai tinara a dat dovada de normalitate vorbind pe un ton normal politicos.in rest acre nesimtite dezumanizate din pacate.in schimb tot respectul ptr infirmiere.
1018lala(27 apr 17:07)
Draga doamna da spitalul in judecata! Nu se poate asa ceva! Un copil atat de mic sa fie atat de chinuit?! Sa dea.ciuma n voi pramatii de medici ca va plangeti intr una de conditii! Dar de comprotamentul vostru....voi va auziti cand va bateti joc de noi? Cum e posibil ca un copil- sigur sunt mai multi!!- sa sufere asa si sa ai suflet se piatra?! Sa nu te doara?! Din ce sunteti facuti?! Animalelor! Pt asta ar trb sa va manance inchisoarea! Daca acel.copil murea....ce se intampla? Noroc cu mama lui ca e asa devotata ca voi...mi e scarba de voi!!!!
818Rusine(27 apr 17:04)
Sa se duca o data cineva pe bune in acest spital sa cerceteze, incognito, sa vedeti ce jale este. Doctoritele sunt ca apucatele, nu le poti deranja ca ele isi dau retele prin telefon, daca insisti cheama paza. Asta in timpul programului. Si cate nu sunt
1128Boogie(27 apr 16:48)
Un sistem de sanatate bolnav, se merge intr-o directie gresita cu reforma din sistem. Medicii lucreaza la ''stat'' si privat pentru bunastarea lor nu pentru grija pacientului.
mai mult...Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...471

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor606
15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’1356
13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...1895

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!527
13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'748
12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....609

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017750
8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână571
5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...594

6 sep 16:24SănătateFuncția de manager la Sanatoriul Techirghiol, scoasă la concurs2118
3 sep 02:32SănătateConsiliul Concurenţei analizează producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală632
Vremea
14°14° - 14.8° miercuri, 19 septembrie 2018
nori împrăștiațiUmiditate: 100%
Vânt: 3.86 m/s din E
Presiune: 1033.87 milibari

Loto
6/4981014233037
5/40241136398
joker121821283213
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 sep 10:50SportVIDEO. SEARĂ MAGICĂ în Liga Campionilor! Iată REZULTATELE!

Liverpool a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (2-1), formaţia PSG, în etapa I a Grupei C a Ligii...1051

19 sep 00:00SportVictorie dramatică pentru Liverpool în Liga Campionilor

Liverpool, finalista ediţiei trecute, a învins-o dramatic pe Paris Saint-Germain, cu scorul de 3-2, marţi seara, pe...307

19 sep 00:37SportMessi a reuşit un hat-trick pentru FC Barcelona

Atacantul argentinian Lionel Messi a reuşit un hat-trick pentru FC Barcelona, care a surclasat-o pe PSV Eindhoven cu...337

19 sep 21:10SportSergio Ramos l-a atacat dur pe Griezmann, care visează la Balonul de Aur: ”Ignoranții au mult tupeu. Când îl aud vorbind pe băiatul ăsta...”

"Ignoranţii au mult tupeu", este replica dură pe care Sergio Ramos, fotbalistul lui Real Madrid, a dat-o lui Antoine...532

Local
19 sep 00:41LocalCARAMBOL la intersecție cu bulevardul Lăpușneanu: au fost "șifonate" și mașini parcate!

Un bărbat, în vârstă de 26 de ani, marți, 18 septembrie, în jurul orei 14:40, a condus un autoturism pe strada...3661

19 sep 00:16LocalNoi focare de Pestă Porcină, depistate în judeţul Constanţa: peste 100 de porci au fost ucişi!

Virusul Pestei Porcină Africană continuă să "atace" gospodăriile din judeţul Constanţa. În cursul zilei de...2149

19 sep 00:25LocalAccident rutier la Eforie pe fondul neacordării de prioritate de trecere

Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier. Totul s-a petrecut marți, 18...1085

19 sep 00:04LocalIncendiu VIOLENT la o piață din Medgidia! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, în noaptea de luni spre marți, 17 spre 18...2854

19 sep 00:05LocalAccident rutier GRAV în Hârşova: IMPACT ÎNTRE UN CAMION ŞI 2 AUTOTURISME!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de marţi, 18 septembrie a.c., în jurul orei 10.45, pe DN 2A între...4095

19 sep 00:25LocalCopiii și tinerii din Constanța, așteptați la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018

Noaptea Cercetătorilor Europeni este sărbătorită vineri, 28 septembrie, în peste 20 de orașe din România, printre...414

19 sep 00:24LocalAcțiune pe linia traficului internaţional cu autoturisme, la Constanța: a fost găsit unul furat din Anglia!

Acționând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial...404

19 sep 00:21LocalȘoferii din Constanța trași pe dreapta de polițiștii rutieri

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 17 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...663

19 sep 00:09LocalFOTO. S-a RĂSTURNAT cu mașina la Techirghiol: o persoană a rămas încarcerată!

Polițiștii, cadrele medicale și pompierii au fost alertați, marți dimineață, 18 septembrie a.c., în jurul orei...3342

19 sep 00:20LocalCum să faci bani în plus la „păcănele"!

În industria jocurilor de noroc, unde concurența este acerbă, este vitală oferirea unui serviciu excelent ce se...1711

Politică
19 sep 21:41PoliticăPUCI ÎN PSD. Cum se poziţionează organizaţia Constanţa: mesajul lui Felix Stroe

Documentul în care i se cere lui Liviu Dragnea să plece din fruntea PSD există şi a fost deja semnat de trei lideri...2806

19 sep 00:32PoliticăCrin Antonescu revine în politică - Fostul lider PNL, pe lista pentru alegerile europarlamentare: 'Am depus documentele'

Fostul preşedinte al liberalilor Crin Antonescu anunţă că şi-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru...516

19 sep 00:31PoliticăCum motivează judecătorii condamnarea lui Liviu Dragnea: A adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu încrederea oferită de cetăţeni

Judecătorii instanței supreme explică motivele pentru care au luat decizia condamnării lui Liviu Dragnea la...672

19 sep 00:13PoliticăDăncilă: Referendumul privind redefinirea familiei - pe 6 şi 7 octombrie; Guvernul adoptă actele normative necesare

Guvernul adoptă marţi, într-o şedinţă extraordinară, actele normative necesare pentru desfăşurarea...315

19 sep 00:12PoliticăBrăiloiu dă cu Orban de toţi pereţii: “Mult zgomot pentru nimic”

Senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu, proaspăt desemnat preşedinte al Comisiei pentru apărare din cadrul Senatului,...657

19 sep 00:13PoliticăAu început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavodă

Din data de 18 septembrie au început lucrările aferente obiectivului de investiții ”Modernizarea sistemului de...436

19 sep 00:30PoliticăLucrări de reparații în Campusul Social Henri Coandă

Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public și Privat" Constanța a anunțat, pe site-ul propriu, organizarea...535

19 sep 00:28PoliticăTRAFIC RESTRICȚIONAT în Constanța, pentru ASFALTARE. Iată unde!

Primăria Municipiului Constanţa anunţă că miercuri, 19 septembrie a.c. traficul va fi restricţionat total pe...617

19 sep 00:29PoliticăVictorie pentru Iohannis la CCR. Legea detenţiei la domiciliu, adoptată neconstituţional

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la Legea...377

19 sep 00:26PoliticăAchiziție de 940.000 de euro, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pentru explorarea adâncurilor Mării Negre

Achiziție pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța în valoare de 940.000 euro, realizată de...746

Monden
19 sep 00:00MondenGina Pistol a fost înlocuită la Antena 1. Cine îi va lua locul

Gina Pistol nu va mai găzdui emisiunea "Asia Expres", locul ei fiind luat de Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, cei...352

19 sep 00:00MondenPrima imagine din vacanța Valentinei Pelinel și a lui Cristi Borcea

Valentina Pelinel a dat publicității prima fotografie din vacanța pe care o petrece alături de Cristi Borcea în...421

19 sep 00:00MondenPovestea Compact riscă să se transforme într-o telenovelă cu procesomani. Rockerii s-au mutat de pe scenă la tribunal!

Seria proceselor care îngroapă încet, încet în ochii fanilor frumoasa poveste muzicală a formației Compact...222

19 sep 00:00MondenSe însoară Cătălin Botezatu? Designerul răspunde speculațiilor din ultima perioadă

În ultimele zile în presa tabloidă a apărut informația că designerul Cătălin Botezatu se va însura cu iubita...392

19 sep 18:02MondenVedetele din ”Ultimul Trib”, șocate de condițiile din satul tradițional, în Madagascar

Prima luptă pentru ”Teritoriu” i-a trimis pe ”Lemuri” în satul tradițional din Madagascar, însă niciunul...281

19 sep 00:00MondenShakira și Pique infirmă zvonurile privind despărțirea printr-o fotografie de la o cină romantică

Shakira și Gerard Pique infirmă zvonurile privind o despărțire iminentă publicate de presa tabloidă și au...242

19 sep 00:00MondenActorul Peter Donat a murit. Era cunoscut din filmele Nașul și Dallas

Celebrul actor, cunoscut pentru rolurile sale din filmul „Nașul II” și serialul „Dallas”, a încetat din...239

19 sep 16:57MondenSarah Brightman va concerta la Montevideo în cadrul unui mare turneu internaţional

Soprana britanică Sarah Brightman va concerta pe 6 decembrie la Montevideo, în cadrul unui amplu turneu internaţional...167

19 sep 00:00MondenEmmy 2018 - 'Game of Thrones' şi 'The Marvelous Mrs. Maisel' au câştigat principalele trofee ale galei

Serialele "Game of Thrones" şi "The Marvelous Mrs. Maisel" au câştigat principalele trofee ce au fost atribuite la...180

19 sep 17:52MondenPrimetime Emmy 2018 - Bill Hader, cel mai bun actor într-un serial de comedie

Bill Hader a primit luni seară, la Los Angeles, premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal...160

Mapamond
19 sep 00:00MapamondViktor Orban înaintea întâlnirii cu Vladimir Putin: Relaţiile ungaro-ruse sunt ''stabile şi de încredere''

Relaţiile dintre Ungaria şi Rusia sunt ''stabile şi de încredere'', cele două ţări reuşind să gestioneze...164

19 sep 00:00MapamondRusia acuză Israelul că este singurul vinovat pentru doborârea avionului Il-20 şi avertizează cu posibile represalii

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu l-a avertizat marţi pe omologul său israelian Avigdor Liberman că Moscova...255

19 sep 00:00MapamondLiderii celor două Corei au avut prima întâlnire în cadrul noului summit intercoreean

Preşedintele nord-coreean, Kim Jong Un, şi cel sud-coreean, Moon Jae In, au avut marţi prima lor reuniune în cadrul...168

19 sep 00:00MapamondSusţinătorii Brexit-ului încep campania împotriva planului privind ieşirea din UE propus de Theresa May

Susţinătorii Brexit-ului care pledează pentru o ruptură totală de Uniunea Europeană au lansat în Marea Britanie o...179

19 sep 00:00MapamondComitetul anti-tortură al Consiliului Europei cere Ungariei să revizuiască tratamentul aplicat migranţilor în zonele de tranzit

Într-un raportul publicat marţi de CPT sunt cuprinse constatările comitetului din timpul vizitei sale în zonele de...163

19 sep 00:00MapamondDonald Tusk consideră că este ''destul de posibil'' să nu existe un acord pe tema Brexit-ului

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat marţi că este încă destul de posibil să nu existe un...154

19 sep 00:00MapamondAgapele lui Maduro într-un restaurant de lux din Istanbul i-au scandalizat pe venezueleni

Înregistrări video cu preşedintele venezuelean Nicolas Maduro savurând suculente bucăţi de carne într-un...240

19 sep 00:00MapamondCasa Albă ordonă desecretizarea unor documente din ancheta legată de amestecul Rusiei în alegerile americane

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat luni Departamentului Justiţiei să desecretizeze noi informaţii...164

19 sep 00:00MapamondLiderul nord-coreean Kim Jong Un îl primeşte la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a sosit marţi la Phenian pentru al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim...162

19 sep 00:00MapamondPatru suspecţi în violenţele din timpul summitului G20 de la Hamburg, căutaţi în mai multe ţări europene

Poliţia germană a lansat o operaţiune de căutare în mai multe ţări din Europa pentru prinderea a patru suspecţi...146