rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

COŞMAR în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa? „Copilul meu a vărsat aproape non stop timp de 4 ore, iar asistentele ridicau din umeri!”

Mama unui copil de doi ani şi trei luni istoriseşte clipele de coşmar prin care a trecut în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Aspectele pe care le scoate la iveală constănţeanca sunt dintre cele mai grave: copilul a primit tratament cu antibiotice fără a exista un diagnostic clar şi fără a fi realizate teste prealabile, a plecat din spital cu infecţie cu Stafilococ auriu, este reinternat după doar şase zile de la externare, după ce are scaun cu sânge şi, peste noapte, varsă timp de patru ore, fără să intervină niciun medic de gardă, iar asistentele doar ridică din umeri. Mai multe despre experienţa familiei în spitalul respectiv, puteţi citi din relatarea tinerei mămici.

Sistemul sanitar este în fierbere. Asistentele medicale dar şi alte categorii de salariaţi protestează pentru a solicita salarii mai mari. În timpul acesta, părinţii scot la iveală numeroase nereguli care se petrec în spitalele de stat din ţara noastră. Experienţa unei familii cu un copil de doi ani şi trei luni, internaţi la jumătatea lunii aprilie a.c., în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şi relatată de mămică în spaţiul public scoate la iveală numeroase probleme ale sistemului sanitar de stat. Saloane neîncăpătoare, unde riscul de a contracta alte boli decât cele cu care ai venit la spital este mult mai mare, personal insuficient, tratamente aplicate fără a exista diagnostice clare sunt doar câteva dintre „sensibilităţile” sistemului, prezente şi în spitalul constănţean.

Pentru Oana Damian, tânăra mămică, internarea cu cel mic la Spitalul de Boli Infecţioase a fost un „coşmar”, după cum descrie chiar ea: au plecat din spital, ea cu varicelă luată de ceilalţi copii internaţi – deşi anunţase cadrele medicale, la internare, că nu a făcut această boală a copilăriei până în acel moment! – iar cel mic cu Stafilococ auriu. Mai mult, după cum povesteşte femeia, copil de doar doi ani a fost lăsat să verse, în repetate rânduri, timp de aproximativ patru ore, timp în care asistentele doar au ...ridicat din umeri şi au îndemnat-o pe mamă să doarmă, că doar era noapte!

Redăm, în rândurile următoare, experienţa familiei Damian, aşa cum a fost relatată de tânăra mămică:

Coșmarul nostru. Mulți spun că sunt exagerări, eu le numesc fapte

"8 aprilie – duminică, prima zi de Paște. Bebe – 2 ani și 3 luni - a făcut febră în jur de 39 de grade în timpul nopții, începând cu ora 1 noaptea, i-am dat antitermice, însă spre dimineață febra a revenit. Am plecat la serviciu, iar după ora 14 soțul mă sună speriat și îmi spune că cel mic are scaune diareice cu sânge și că nu îi trece febra. Ajung acasa și chemăm ambulanța. Îi dăm Nurofen să îi scadă febra și ajungem în Urgența Spitalului Județean. Aici ni se spune că este caz de infecțioase, astfel că suntem transferați cu ambulanța. Când ne-am internat la infecțiose era deja seară. Ne preia o asistentă și ne duce să ne arate un salon. Era plin cu persoane de etnie rromă. Ne întreabă dacă vrem să rămânem, că este epidemie de rujeolă și toată secția de Pediatrie este plină. I-am spus că nu am ce face acasă cu bebe în starea în starea în care se afla.

Copilul refuză medicamentele pe gură. Asistentele ridică din umeri...

Mă plâng că eu nu am făcut nicio boală a copilăriei și îmi este frică. Ca atare, acum, în timp ce scriu toate acestea, sunt plină de bube de la varicelă, mă doare capul, nu pot înghiți din cauza inflamațiilor de pe mucoase și abia ce mă pot ridica din pat. Mai mult, copilul este internat cu soțul în spital, dar am fost asigurată că va face și el vărsat de vânt. Dar să revenim. Asistenta ne spune să așteptăm. Dă niște telefoane și ne coboară un etaj, la adulți. Ne dă un salon cu trei paturi libere. În acea noapte rămâne și soțul cu mine. Este de mare ajutor, în condițiile în care cel mic doarme cu el de obicei. I se fac perfuzii. Vine ziua, i se iau probe de sânge și i se administrează Ampicilina (fără vreun rezultat de la vreo analiză). Primim Debridat, Smecta și Hidrasec. Nu ni s-a dat și nici nu ni s-a spus de probiotic – ulterior, când a făcut candida bucală am realizat eu că trebuia să îi cumpăr, dar când ești internat cu un copil care plânge, are febră și scaune la câteva ore, parcă nu îți mai vine să faci și pe medicul. Rămânem internați patru zile. În tot acest timp salonul în care eram se aglomerează. O mămică împreună cu fetița ei de trei ani și o alta cu un băiat de doi ani ne sunt companie în zilele ce urmează. Copilul meu refuza să ia pe gura medicamentele. Reușesc cu forța în prima zi să îi dau Smecta, dar renunț ulterior pentru ca este un chin. Le zic asistentelor, care ridică din umeri. Ne spun să anunțăm medicul când vine la vizită. Doamna care s-a internat cu fetița are aceași problemă. Cea mică nu ia medicamente pe gură. Nu tu sirop, nu tu păcălit, nu tu făcut avioane. Unii copii pur si simplu nu înghit medicamente oricât ne-am dori noi, părinții. Tocmai de aceea, soluția este spitalul, pentru că doar așa îi putem hidrata și hrăni. Dar asistentele și medicii de aici reacționează ca și cum așa ceva nu există. Mai încercați, ne spun. Vin si rezultatele la analize. Nimic. Aceasta nu arăta a nimic. Așa că se stabilește diagnostic – enterocolită cu germeni necunoscuți. Dar antibiotic a luat timp de 4 zile, pe un fond alergic, fără vreun test în prealabil. Sângele în scaun se poate manifesta și de la un colon iritat. Ah. Am un copil alergic la mâncare și medicamente.

La externare, copilul pleacă şi cu Stafilococ auriu, mama cu varicelă

Cel puțin la medicamente este extrem de sensibil. Cât am stat internați pe secţia de adulți pot spune că am fost ok. Asistentele de la Adulți veneau destul de repede când le chemam să scoată perfuzia, dar medicii ajungeau să ne vadă la față doar o dată pe zi, la vizita de dimineață După ce am primit rezultul la analize am vorbit cu medicul și ne-a făcut externarea. Ne-a spus că ar mai vrea să îl mai țină o zi sub supraveghere, dar am insistat să plecăm de frică să nu luăm altceva. În salon cu noi, băiatul de doi ani fusese diagnosticat cu E. coli. Știți cum e vorba aia, de ce ți-e frică nu scapi. Ne-am întors cu infecție cu stafilococul auriu, iar eu acum am varicelă, fiind posibil să facă și copilul meu în zece zile.

Din nou la spital, după şase zile

Ajungem acasă și fericirea ține doar 6 zile. În noaptea de marți spre miercuri (17-18 aprilie) bebe se trezește pe la 1 noaptea destul de transpirat și fierbinte. Are 38 de grade. Nu îi dau nimic. Îl plimbăm prin casă în brațe, aproape toată noaptea, iar spre dimineată îi scade febra. Ziua se joacă și mănâncă normal. Vine și noaptea de miercuri spre joi. Copilul se trezește pe la 1.00. Are din nou stare febrilă. Doar că de data asta nu îi mai cedează temperatura. Încep să îi dau antitermice. Ziua îi scade febra și apare din nou seara. Crește rapid la 39 de grade. Iar antitermice. Doar că nu mai scade așa ușor. În plus, în mai puțin de două ore îi urcă la 40,2 grade. Îi dau antitermic. Cedează. Dimineața la prima oră mergem la consult la Homeomed. Ne spune că are amigdalele mărite, ne dă Isoprinosine și alte pastiluțe homeopate. Ajungem acasa. Febră iar, iar antitermic. Mănâncă și doarme. Se trezește pe la 16,00. Are scaun apă cu sânge, ca o baltă care se absoarbe în pampers. Sun la ambulanță și ajungem iar la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Într-un spital de boli infectioase, lași un copil de 2 ani să vomite într-una timp de 4 ore?”

După consultul de gardă, ne trimite la Pediatrie într-un salon gol cu 5 paturi. La nici 15 minute mai apare o mămică. Era și ea la a doua internare. Ieșise de o zi cu băiatul de 2 ani și 2 luni după ce scăpase de rujeolă și revenise cu scaune diareice. Îmi spune că este sigură că a luat Rotavirus din spital pentru că în salonul în care a stat cu cel mic cu rujeolă era și un copil cu Rotavirus. Ulterior analizele confirmă că este Rotavirus. Din nou vin asistentele și încep să îi administreze celui mic al meu perfuzii de hidratare și celebra Ampicilina. De data aceasta nu mai primim Debridat, nici Smecta. Doar Hidrasec – 3 plicuri. Sâmbătă copilul pare OK, mănâcă și bea apă. Duminică pe zi însă începe să plângă. Mult. Are crampe și anunț asistentele. Nimeni nu ia nicio măsură. Mă duc din nou. Copilul plângea cu zvârcoleli de câteva ore. Îmi spun că ele nu au ce să îi dea. Să îl calmez eu. Fără medic, dacă nu este trecut vreun sirop sau calmat în fișa lui nu îi pot face nimic, doar tratamentul pe care îl au notat în foi. Le cer medic. Îmi spun că medicul asigură gărzile jos și va veni când se va elibera. Nu a venit nimeni. Cel mic a plâns vreo patru ore până a căzut într-un somn profund. Apoi, pe la 3 noaptea s-a trezit și a vomitat pe mine. L-a luat din somn. Am chemat asistenta, dar mi-a zis că nu are nimic și că a vomitat pentru că a plâns ziua. Ne culcăm. La 4 vomită iar. Dă să se înece și fug cu el în brațe în cabinet la asistente să le rog să îl ajute cumva, că vomită în jet. Îmi spun că vor anunța medicul de gardă. Să aștept, că va veni să ne vadă. Îl plimb prin salon pe cel mic până mă ia somnul și ne culcăm, apoi iar vomită, iar ne culcam, iar vomită și tot așa a ținut-o până dimineața, când, eram acoperită toată de vomă, dormeam în vomă, nu mai aveam ce să pun pe pat sau pe pernă și nici haine de schimb. Se face 7 dimineața. Cel mic vomită iar. O mamică din salon iese disperată pe hol să caute iar asistentele. Dă peste șefa de secție. Doamna intră, mă întreabă ce s-a întâmplat. Îi spun că vomită de la 3 dimineața și îmi zice că i-am dat apă și de aceea. Păi doamnă dragă, copilul meu varsă într-una de 4 ore, dacă nici apă nu îi dau, cum se mai hidratează? Apoi îmi reproșează că nu am chemat-o pe ea. I-am spus că am fost la asistente, că nici nu știu cine e dânsa ori unde o puteam găsi. Internarea în spital nu vine cu manual de instrucțiuni din care să afli ce să faci în situații de urgență, când pe nimeni nu interesează să ia măsuri. Singurul cabinet deschis de pe palier era cel al asistentelor și le-am cerut să anunțe un medic de gardă. Țineam copilul în brațe să nu se înece, îl linișteam și adormeam în vomă. Unde să vă caut doamnă dragă????? Dar asistentele de ce nu au anunțat pe nimeni în acest timp? Într-un spital de boli infectioase, lași un copil de 2 ani să vomite într-una timp de 4 ore? M-am dus la ele de trei ori. Au venit și în salon. S-au uitat la cel mic și au zis că nu are nimic, să ne culcăm că îi trece. După ce i-au administrat pe la 8 dimineața perfuzie cu Metroclopramid, cel mic a adormit și nu a mai vomat de atunci.

Cum să-ţi salvezi copilul dintr-un spital!

Urmează vizita medicului. Îi spun ce s-a întâmplat și îi cer să ne facă transferul la Spitalul Județean. Îmi spune că ea nu își declină competența, că nu este necesar transferul pentru că nu a vomitat cu sânge și nici nu este un caz de terapie intensivă. Eu insist că cel mic nu este ok, ea îmi spune să aștept rezultatul analizelor. După vizită, la câteva ore, cât stăteam cu cel mic în perfuzii vine din nou medicul și mă anunță că i-a ieșit în coprocultură stafilococul auriu. Că va schimba tratamentul din această seară. Mai exact era luni seara. Mă convinge să rămân să am răbdare să îl trateze. Am uitat să spun că i-au administrat cortizon timp de trei zile fără o explicație anume. Pe baza a ce? La ora 18,00 îi administrează Gentamicină, fără să îi facă test de sensibilitate. Pe timpul nopții cel mic respiră greu, ca un hârâit se aude din piept și începe să îi curgă nasul. Dimineața îmi dau seama că are febră. Spun asistentelor care îmi aduc să îi dau Panadol pe gură (la cât era de leșinat nici nu m-am mai chinuit să i-l bag cu forța pe gât, în condițiile în care nu ia niciodată de bună voie medicamente pe gură). Pe față îi apar ca niște blânde roșii două puncte umflate. Observ că are și pe abdomen și pe picior. Îi arăt medicului la vizită și îi spun că așa îmi face când ia contact cu alergenii. Îmi zice că îi va băga în schema de tratament un antialergic. Toată ziua de marți cel mic nu se ridică de pe mine sau din pat. Refuză să bea apă și refuză să mănânce. Vine la ora 15,00 soțul la vizită și îl vede leșinat și apatic. Vrem să îl facem să stea în picioare și să meargă și nu reușim. Observ că buricul lui este ieșit în afară. Arată că și cum abdomenul lui este o minge plină cu aer. Asistentele îmi spun că are gaze. Una din ele vine cu o pompă de gaze. Ce a urmat? Un furtun introdus ca la clismă. Îmi țin copilul nemișcat și plâng în același timp cu el. Toată durerea lui o simt eu pe propriul corp. Acela a fost momentul în care am luat decizia că nu mai pot sta degeaba. Trebuie să îmi salvez copilul. Mă duc la asistente si cer să vorbesc pentru externare. Luasem decizia de a pleca din spital pe propria răspundere. Mi se spune că în lipsa medicului, doar cel care asigură garda ne poate face externarea. Bineințeles că acest medic ajunge la Pediatrie la ora 20,00 după ce termină cu preluarea pacienților de la Internări. Norocul meu a fost că altă asistentă cheamă acest medic pentru un copilaș din salon care tocmai începuse să vomite. Intervin și eu și cer să mi se facă externarea. Mă lovesc de un răspuns scurt: nu se poate. Încep discuțiile, apoi mi se fac actele, apoi luam copilul și ne internăm la Județean. Aici i se recoltează din nou probă de scaun și analizele nu arată niciun stafilococ. Oare doar două doze de Gentamicină au distrus stafilococul auriu sau pur și simplu acesta nu a existat niciodată? Deja îmi pun numeroase întrebări. Cei din Județean înțeleg că micuțul meu este sensibil la Gentamicină și îi schimbă tratamentul. Acum l-au externat cu rezerva unui regim strict până îi revine la normal flora intestinală distrusă de atâtea antibiotice. Nu ne vom bucura prea mult pentru că eu am făcut vărsat de vânt luat de la prima intenare la infecțioase, iar cel mic în zece zile îmi doresc să nu facă din nou febră și să reluam acest coșmar la nesfârșit, de data aceasta cu varicelă. Deocamdată așteptam și ne rugăm să nu ajungem iar la Spitalul de Boli Infecțioase.

Unde sunt medicii când ai nevoie de ei?

Cam acestea sunt faptele medicale, însă pe lângă ele se adaugă multe alte aspecte ce țin de organizarea din Spitalul de Boli Infecțioase. Unde sunt medicii când ai nevoie de ei????? Medicul curent are program până la 14,00, după această oră ești la mila asistentelor și a unui singur medic de gardă care de fapt se află la parter la internări. Cum e posibil ca pe o secție de Pediatrie, unde se tratează rujeola, rubeolă, varicelă, rotavirus, E/ Coli, scarlatină și nenumărate alte boli contagioase să ai camere cu câte 5 paturi cu cazuri de boli diferite!!!! Fiecare cameră este dotată cu un dezinfectant. La prima internare era gol și ni s-a spus că nu poate fi înlocuit pentru că rezervele cu dezinfectant se află închise sub cheie. Oare cine ține aceasta cheie bine păzită?

Curăţenie lună înainte de controlul Ministerului Sănătăţii pentru acreditarea spitalului. Apare şi dezinfectantul în camere!

La a doua internare am avut parte de control din partea Ministerului Sănătății pentru Acreditarea Spitalului. De sâmbătă au început pregătirile pentru acest control. Toată lumea a fost pusă la muncă. Saloanele au fost igienizate, au adus dezinfectant in camere, au reparat dușul, ușa în cameră, au pus pe fiecare ușă de salon fișe pe care erau trecute orele de curățenie. Au venit și ne-au instruit. Să avem pijamale, să fim îmbrăcați cu ele (în salon termometrul nu cobora sub 27 de grade celsius, indiferent ce făceai). Exista un aer condiționat doar de formă. Plasa de la geam nu se putea deschide pentru că era ruptă. Au început să înlocuiască bucățile de gresie spartă de pe hol, au dus non stop la gunoi diverse cutii, au deratizat spitalul. La prima internare, cea la care am stat în salonul de adulți, la ușă zăcea mort un carcalac pe care soțul meu l-a luat cu o hârtie și l-a dus la gunoi. Ne-au adus la wc hârtie igenică și chiar ne-au adus hârtie pentru ștersul pe mâini. Ulterior când s-au terminat ne-au certat doamnele de la curățenie că a fost prea repede. De fapt ne certau pt orice. Se plângeau când intrau să steargă pe jos că am făcut mizerie (erau zone in care voma se amesteca cu sticksurile copiiilor din salon). Apoi s-a terminat dezinfectantul de la noi din camera și noroc cu acest control că au găsit cheia ca să îl schimbe.

Părțile bune ale controlului privind faptul că s-a făcut curățenie în spital au fost umbrite de o mulțime de interdicții. Aparținătorii și bolnavii nu au mai avut voie să iasă în curtea spitalului la aer până la ora 15,00. De asemenea soțului meu i s-a interzis să rămână cu copilul și am stat doar eu cu el. Pentru cel mic asta s-a tradus prin plâns după tati, arătat non stop la ușă, nopți în care se trezea brusc și adormea chemându-l pe tati. Oare de ce tații nu pot stat și ei cu copiii internați în spital? Ce se întâmplă dacă vine un copil bolnav crescut doar de tată? Îi dați afară? Ce soluție aveți pentru a înceta această discriminare? Eu ca mamă de vineri și până marți am dormit în medie 3 -4 ore din 24h. Oare cât poate rezista fizic și psihic un om? Vă imaginați că într-un salon cu 5 mame și 5 copii mici, nu mai mare ca o sufragerie de apartament, niciodată nu se poate dormi, pentru că se țipă și se plânge pe rând, zi, noapte!

„Orez și iar orez pentru copii”

Iar mâncarea este un coșmar. Orez și iar orez pentru copii. Dimineața o cutiuţă de brânză proaspătă, la prânz orez și seara iar orez. Aceasta este mâncare pentru copii. Al meu este alergic la proteina din laptele de vacă. Ce să mai zic. Noroc ca există banane pe lume, alea cumpărate din banii nostri, a nu se înțelege altceva. Iar mămicile primeau dimineața o cutiuță mică cât juma de deget de margarină, o alta cu gem si câteva felii de pâine, la prânz, fie orez, fie orez cu organe, fie varza călită sau fasole, tot cu resturi de ceva organe sau carne. Intr-o zi am prins piure si m-am bucurat, doar că atunci când am gustat am zis că nu e adevărat, erau fulgi cu apă colorați. Nu vă descriu ce gust avea. Carnea de pui mai intra în meniu din când în când și de foame am mâncat-o. În timpul controlului însă am prins o formă de ciorbă din oase de porc și mi s-a părut cea mai bună mâncare comestibilă din câte am încercat să mănânc acolo. La a doua internare am avut surpriza să constat că dacă nu esti trecut pe listă când vine mâncarea ești la mâna lor ca să primești ceva. De fiecare dată mă întrebau cum mă cheamă și când m-am internat. Vineri seara repetam întruna. și răspunsul era același. Nu sunteți pe listă. Eu spuneam: dați-mi și mie ceva vă rog, măcar pentru copil. Într-o zi m-am milogit să îmi dea paste fără sare pentru că le vazuse copilul și plângea după ele. Mi-a dat. Colega mea de salon nu a fost așa de norocoasă. Copilul ei vroia o bucată de caș și i s-a spus că nu îi poate da că nu este pe listă și îl are numărat. Dacă îi rămâne la final îi aduce. Nici gând să se fi mai întors”, este relatarea Oanei Damian.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a precizat pentru „Replica de Constanţa” că urmează să analizeze cele expuse de mămică iar săptămâna viitoare va organiza o conferinţa de presă pentru a relata punctul de vedere al unităţii.

Florentina BOZÎNTAN

sâmbătă, 28 aprilie 201816585
Comentarii

14Malpraxis(3 mai 09:00)
Exista o asociatie pentru cazurile de malpraxis, ar fi cazul sa luati legatura cu ei, poate asa se mai trezesc si "intangibilii" din sistemul medical.
06carespital(1 mai 07:09)
Farmacista de acolo Adina Pisica, ia medicamentele bolnavilor si le vinde in tot judetul prin farmaciile mafioatelor cu care este in cardasie. In apartamentul din km 4-5 are depozitt, SACI cu medicamente furate din spital. Alooo DIICOT!!!
48Alina(30 apr 13:38)
Eu acum Sunt internata aici si totul e exact ca in descrierea ta Jalee !!!
94O ignoranta(29 apr 02:37)
Cum nu a facut bile copilariei? E cretina? Exista vaccinuri. Cine e de vina ca nu s a vaccinat si a facut varicela? F bine.
117Zoita nina(28 apr 22:59)
Si eu sunt internata cu copilul si sunt foarte multumita de ingrijirile care le dau ......... Si voi care nu sunteti multumiti de acest spital stati acasa si facetiva bine copii nu mai veniti in acest spital daca nu sunteti multumiti parinti tampiti
1615Andreea(28 apr 12:28)
Parinti tampiti, mereu nemultumiti si revendicativi... despre ziarul de scandal -tot respectul-, cu ghilimele,numai articole menite sa instige pacientii impotriva medicilor, fara a verifica in prealabil daca lucrurile sunt adevarate. toata lumea are mai nou -drept la replica- si cred ca pot face ce vor fara consecinte... gresit! in ceea ce priveste spitalul de boli inf din Ct, personalul, medici si asistente, este f bine pregatit si dedicat, fara a percepe sume de bani pt serviciile acordate. curat si decent. Multumim medicilor pt efortul depus si pt rabdarea de care dau dovada!
29GEORGE(28 apr 08:58)
conducerea spitalului ..HA HA HA ce gluma buna. Dna manager cu persoanele "devotate" ei care habar nu au ce fac prin spital.
48Ooooo(28 apr 08:53)
In acest spital este f multa dezorganizare!Dezinfectantii lipsesc cu desavarsire din camere!Curatenia se face cu niste mopuri imputite si nu stiu daca folosesc vreo solutie sau doar apa chioara.Am fost internata cu fetita,stiu cum este,am fost dezamagita de felul in care este manageriat.Mi-am cumparat eu dezinfectanti si am curatat ca sa nu ne mai trezim cu alte bacterii, virusi,ciuperci etc.Intr-adevar este mizerabill si este spital de infectioase unde totul,in ceea ce priveste igiena,trebuie respectat cu mare strictete.
716Eu@(28 apr 01:18)
Am fost internata acolo si am super impresie...am dat peste o doctora foarte cumsecade care chiar se ocupa de pacienti..cand am vrut sai dau bani in semn de multumire,mi-a spus ca este datoria ei si nu are de ce sa-i ia!nu stiu unde se mai intalnesc astefel de medici!!
1213Dan(28 apr 00:28)
Si mai vor salarii marite. Sa isi schimbe comportamentul fata de pacienti. Stimata doamna cu toate riscurile, trebuia sa intrati la dialogul cu ministrul sau cine era pentru acreditare, si sa-i spuneti trauma prin care ati trecut.
67corina(28 apr 00:23)
si eu am fost internata cu fetita anul trecut la infectioase.am fost transferate de la sp medgidia la ora 1 noaptea.pana ni s.a fscut internarea a durat ceva.i s.a administrat fetitei o perfuzie.mi.a spus asistenta ca atunci cand ajunge la jumatate sa o chem.era 3 dimineata cand cautam prin toate saloanele o asistenta si nu gaseam.pana la urma,am scos eu perfuzorul din branula.noroc ca am ceva cunostinte medicale.am tot asteptat asistenta,care a venit la ora 7,inainte de schimbul de tura,sa opreasca perfuzia.a doua zi,aceeasi situatie.asistenta a venit dupa o ora de la terminarea perfuziei.
1518un fan(27 apr 23:36)
Astea sunt cadrele medicale carora le plangeti de mila! Niste dobitoace incompetente care nu merita nici macar banii pe care-i iau!
1015Ionela(27 apr 22:20)
Mult chin pe bietul copilas. Iti vine sa le strangi de gat.
516Incredibil(27 apr 21:30)
Am un bebe de 6 luni si vreau sa zic ca am ramas socata dupa ce am citit.si eu as avea multe de spus despre spitalul din orasul meu si despre medici si asistente dar cazul mamicii m-a socat.pt moment m-am pus in locul ei.multa sanatate puiului tau.imi vine sa plang cand ma gandesc ce suflet au asistentele alea si medicii.cum sa lasi un copilas de 2 ani sa se chinuie in halul ala?Doamne ce suflet aveti mai oameni buni? Eu nu as suporta sa vad un pui de om asa chinuit fie el si de etnie rroma.suntem oameni si intr-o buna zi vom raspunde cu totii in fata lui Dumnezeu,Dumnezeu sa va ierte!!!
622Gigi(27 apr 20:51)
Va meritati soarta voi care ati votat psd si mai ales cei care nu au fost deloc la vot!!!!! Tara de cretini
719Emil(27 apr 18:37)
Asistentele de la Boli infectioasr sunt niste nesimtite si se cred stapinele absolute ale spitalului.Sunt arogante in prostia lor .Intro saptamina in care a fost mama mea internata numai o singura asistenta mai tinara a dat dovada de normalitate vorbind pe un ton normal politicos.in rest acre nesimtite dezumanizate din pacate.in schimb tot respectul ptr infirmiere.
1120lala(27 apr 17:07)
Draga doamna da spitalul in judecata! Nu se poate asa ceva! Un copil atat de mic sa fie atat de chinuit?! Sa dea.ciuma n voi pramatii de medici ca va plangeti intr una de conditii! Dar de comprotamentul vostru....voi va auziti cand va bateti joc de noi? Cum e posibil ca un copil- sigur sunt mai multi!!- sa sufere asa si sa ai suflet se piatra?! Sa nu te doara?! Din ce sunteti facuti?! Animalelor! Pt asta ar trb sa va manance inchisoarea! Daca acel.copil murea....ce se intampla? Noroc cu mama lui ca e asa devotata ca voi...mi e scarba de voi!!!!
920Rusine(27 apr 17:04)
Sa se duca o data cineva pe bune in acest spital sa cerceteze, incognito, sa vedeti ce jale este. Doctoritele sunt ca apucatele, nu le poti deranja ca ele isi dau retele prin telefon, daca insisti cheama paza. Asta in timpul programului. Si cate nu sunt
1229Boogie(27 apr 16:48)
Un sistem de sanatate bolnav, se merge intr-o directie gresita cu reforma din sistem. Medicii lucreaza la ''stat'' si privat pentru bunastarea lor nu pentru grija pacientului.
mai mult...Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2456

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova456
14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică576
11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1316

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!630
9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia775
7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...944

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar1650
4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani1178
27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...911

27 feb 01:54SănătateVezi Raportul DSP privind decesele la Constanţa din cauza gripei918
24 feb 01:33SănătateCazurile de RUJEOLĂ, din ce în ce mai multe!914
Vremea
12.6°6.2° - 12.9° sâmbătă, 23 martie 2019
câțiva noriUmiditate: 83%
Vânt: 7.76 m/s din
Presiune: 1024.56 milibari

Loto
6/495810272830
5/4021118262923
joker4111429356
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 mar 00:00SportSimona Halep - Taylor Townsend: 6-1, 6-3. Calificare în turul trei la Miami!

Fostul lider WTA nu a avut nici o emoție în meciul de la Miami. Simona Halep a încheiat partida într-o oră și trei...219

23 mar 00:00SportRezultatele din preliminariile Euro-2020

Reprezentativa Angliei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, selecţionata Cehiei, în prima etapă a...226

23 mar 00:00SportMonica Niculescu, victorie mare cu Muguruza, la Miami. Românca merge în turul 3 după un meci fabulos

Monica Niculescu a reuşit una dintre cele mai importante victorii din ultimul timp. Sportiva noastră s-a calificat în...265

23 mar 00:00SportBianca Andreescu s-a calificat fără emoții în turul 3 la Miami

Canadianca cu origini române nu a mai repetat thrillerul de noaptea trecută, când a fost nevoită să revină de la...259

Local
23 mar 03:45LocalSe deschide sezonul croazierelor în Portul Constanța

Nava fluvială River Adagio sosește duminică, 24 martie 2019, ora 13, în Portul Constanța, fiind prima navă de...405

23 mar 02:39LocalAccident rutier cu 3 mașini implicate!

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri pe strada Aamclisi din Constanța, acolo unde a avut loc...1191

23 mar 02:18LocalVideo. ATV în FLĂCĂRI, la Corbu. Conducătorul auto, RĂNIT!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină vineri, 22 martie, la Corbu, în fața Stației Midia, după...1963

23 mar 02:17LocalA fost găsit cadavrul tânărului care s-a aruncat de pe pod, la Cernavodă, în decembrie!

La sfârșitul anului trecut, mai exact pe 27 decembrie, un tânăr s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă, fără...4883

23 mar 03:35LocalANPC avertizează! Aveți grijă ce PEȘTE cumpărați!

Ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorii Bunei Vestiri și a Floriilor. Având în vedere consumul...1397

23 mar 03:44LocalŞoferi băuţi, prinşi la volan de poliţiştii constănțeni

...434

23 mar 03:42LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, depistat de poliţiştii constănțeni

Urmare a comiterii unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în perioada 20 - 26 decembrie 2018, polițiștii...238

23 mar 03:41LocalHoț de meserie, la 56 de ani! Raza de acțiune: autobuze RATC

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii a trei infracțiuni de furt calificat și a unei percheziții domiciliare,...422

23 mar 03:42LocalORA PĂMÂNTULUI. Peste 200 de copii de la Cantus Mundi vor cânta în fața Casei de Cultură Constanța

Peste 200 de copii din corurile programului național Cantus Mundi vor marca, la Constanța, Ora Pământului, cântând...212

23 mar 02:27LocalDoliu la IPJ Constanța! Un polițist a încetat din viață

IPJ este în doliu! Ajutorul șefulului de post de la Poliția Ciobanu a murit. ”Cu profundă tristețe și regrete...4167

Politică
23 mar 03:48PoliticăHârşova: Primarul Viorel Ionescu organizează întâlniri cu cetăţenii

Pentru o mai bună și eficientă gospodărire a orașului Hârşova, primarul Viorel Ionescu a inițiat seria de...292

23 mar 02:27PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă! Iată ce se va discuta!

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 28 martie 2019, ora 12.00, în...963

23 mar 04:46PoliticăAdministraţia Prezidenţială: Preşedintele Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile privind referendumul

Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu...239

23 mar 03:49PoliticăGuvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anuntat, vineri, ca...426

23 mar 03:46PoliticăGabriela Firea a fost OPERATĂ de urgență: Am trecut printr-un moment foarte greu

Primarul General Gabriela Firea a fost supusă, în cursul nopții trecute, unei intervenții chirurgicale pentru...614

23 mar 03:35PoliticăPNL îl SPULBERĂ pe Tudorel Toader, după ce acesta a început să CENZUREZE jurnaliștii: Așa s-au instalat dictaturile

Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, susține că decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a...241

23 mar 03:36PoliticăInfracțiuni de corupție! Fostul primar din Limanu contestă decizia de condamnare

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de secretarul...664

23 mar 03:38PoliticăLICITAȚIE pentru tonetele din stațiunea Mamaia, pentru vara lui 2019!

Comercianții interesați să desfășoare activități cu caracter temporar, în sezonul estival 2019, în stațiunea...640

23 mar 03:31PoliticăConsiliul Local Valu lui Traian, convocat în ședință! Iată ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul Local Valu lui Traian este convocat în ședință ordinară, care se va desfășura miercuri, 27 martie a.c.,...447

23 mar 03:52PoliticăDupă gafa lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu vine cu soluția pentru unirea României cu Republica Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că Republica Moldova se poate uni cu România pe „cale...461

Monden
23 mar 00:00MondenPhoenix renaște cu ajutorul lui Marcel Iureș! Actorul înregistrează cu Nicu Covaci & Co. o nouă melodie a trupei

Marcel Iureș și Nicu Covaci, două dintre valorile noastre culturale, pregătesc o colaborare inedită. Marele actor a...176

23 mar 00:00MondenCabral a renunțat la barbă. Cum arată acum realizatorul tv

Cabral a avut parte de o transformare spectaculoasă de look. Realizatorul tv a renunțat la barbă, după mult timp și...194

23 mar 18:14MondenȚinuta purtată de Giulia Anghelescu la premiile Gopo, comentată dur de Iulia Albu. „A aterizat înfășurată într-un parasolar pentru parbriz”

Iulia Albu a criticat în termeni duri apariția pe care cântăreața Giulia Anghelescu a avut-o la Premiile Gopo 2019,...197

23 mar 00:00MondenVali Bărbulescu a fost eliminat de la Ferma 2019. S-a duelat cu Silviu Țolu

Ediția de joi, 21 martie, a emisiunii „Ferma” a adus cu sine o nouă eliminare. În urma duelului dintre Vali...174

23 mar 00:00MondenSărutări pătimaşe la Ferma 2019. Brigitte Năstase a cedat avansurilor lui Florin Pastramă

Spectacol total oferit de Brigitte Năstase la Ferma 2019. După scenele repetate în care fosta soţie a lui Ilie...233

23 mar 00:00MondenTataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii”

Tataee de la B.U.G. Mafia, dezvăluiri incredibile după ce a părăsit România: „Am plecat pentru copii. E o altă...230

23 mar 00:00MondenBarbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care-l acuză pe Michael Jackson de abuzuri sexuale

Cunoscuta actriţă şi cântăreaţă Barbra Streisand susţine că îi crede pe cei doi bărbaţi care l-au acuzat pe...165

23 mar 00:00MondenFilmul horror „Us“ se lansează în cinematografele americane cu ambiţia de a ocupa primul loc în box-office

Filmul horror „Us“, cu Lupita Nyong'o în fruntea distribuţiei, este principala lansare din cinematografele...161

23 mar 00:00Monden„The Blueprint“, albumul lui Jay-Z din 2001, inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american

Cel de-al şaselea album al lui Jay-Z, "The Blueprint" (2001), a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului american...146

22 mar 00:00MondenAndreea Bălan, operată din nou de urgență. Hemoragie şi complicaţii după cezariană

Andreea Bălan (34 de ani) are în continuare probleme de sănătate, după ce pe 4 martie, în urma operaţiei de...485

Mapamond
23 mar 18:14MapamondFranţa: „Vestele galbene“ au interdicţie sâmbătă pe Champs-Elysées şi în împrejurimile sale

Manifestaţiile 'vestelor galbene' vor fi interzise sâmbătă la Paris pe bulevardul Champs-Elysées şi în...158

23 mar 00:00MapamondBrexit: O petiţie împotriva ieşirii din UE a adunat peste un milion de semnături în Regatul Unit

O petiţie online care cere guvernului britanic să renunţe la Brexit a depăşit joi cifra de un milion de semnături,...164

23 mar 00:00MapamondTrump afirmă că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că 'este timpul' ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului...153

23 mar 00:00MapamondErdogan cere combaterea islamofobiei la fel ca în cazul antisemitismului după Holocaust

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat vineri, la Istanbul, un apel la combaterea ''urii contra islamului''...152

23 mar 00:00MapamondFidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul...159

23 mar 00:00MapamondExplozie într-o uzină din China: bilanţul urcă la 44 de morţi

Explozia produsă joi într-o uzină chimică din estul Chinei a făcut cel puţin 44 de morţi, potrivit unui nou...147

23 mar 00:00MapamondAtacuri în Noua Zeelandă: Sute de neo-zeelandezi au contactat poliţia pentru a restitui armele

Sute de neo-zeelandezi au început demersurile pentru a restitui armele deţinute, în urma deciziei luate de...164

23 mar 00:00MapamondIncident armat la Utrecht: Suspectul de comiterea atacului soldat cu trei morţi şi-a recunoscut vinovăţia

Bărbatul suspectat de uciderea a trei oameni într-un atac armat comis într-un tramvai din Utrecht la începutul...168

23 mar 00:00MapamondO grenadă a fost lansată asupra consulatului Federaţiei Ruse la Atena

O grenadă a fost lansată vineri dimineaţa în curtea consulatului Federaţiei Ruse la Atena, însă fără ca aceasta...157

23 mar 00:00MapamondNoua Zeelandă: La o săptămână de la atacul asupra moscheilor, multe femei au purtat văl în semn de solidaritate cu musulmanii

Un mare număr de femei din Noua Zeelandă, între care jurnaliste şi prezentatoare de televiziune, şi-au acoperit...164