REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Coşmarul alb continuă. A fost emis cod galben de ger, până pe 3 februarie

Coşmarul alb continuă. A fost emis cod galben de ger, până pe 3 februarie

Replica API 28 ianuarie 2012 | 00:00 160

Vezi aici ce evenimente deosebite au avut loc în Constanţa până acum!

Vezi aici ce evenimente deosebite au avut loc în Constanţa până acum!

Meteorologii au emis sâmbătă dimineaţa o atenţionare cod galben de ger, valabilă până vineri, 3 februarie, care vizează întreaga ţară, cu excepţia judeţelor din vest - Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin. La Constanţa, au precizat meteorologii, temperaturile se vor situa între minus 7 grade Celsius şi minus 12 grade Celsius. Duminică temperaturile vor fi cuprinse între minus 11 grade Celsius şi minus 13 grade.

La ora 09.15, patru persoane erau înzăpezite în localitatea Biruinţa, în dreptul unităţii militare. Este vorba de o autoutilitară de pâine şi un autoturism cu 3 persoane. Din fericire, printre înzăpeziţi nu se aflau copii. La ora 09.45, un autoturism a avut aceeaşi soartă, însă, de această dată, el rămânând înzăpezit pe Varianta Ovidiu, în zona Târgului de legume - fructe. În autoturism se afla o singură persoană. Cazurile au fost rezolvate, iar ulterior s-a circulat normal pe varianta spre Ovidiu.

Ce a declarat Poliţia Rutieră, la ora 10.00: "DN 22C Constanţa-Cernavodă şi DN 2A Constanţa - Hârşova sunt deschise traficului rutier. Celelate drumuri naţionale rămân închise numai pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 to. DJ222, DJ391, DJ224, DJ 225, DJ 391A, DJ 307 sunt închise pentru dezăpezire. Din partea Poliţiei Rutiere şi Jandarmi se acţionează pe principalele drumuri cu 11 autospeciale inscripţionate şi un număr de 15 lucrători de la Serviciul Rutier şi 6 jandarmi".

Acţiunile de deszăpezire din judeţ continuă, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. S-a intervenit în mai multe localităţi, între care şi Peştera. Seful IPJ Constanta, Valentin Burlacu, a declarat: "Mulţumesc tuturor autorităţilor, în special prefectului Claudiu Palaz, care au intervenit pentru rezolvarea problemelor. Din fericire, la Constanţa nu am avut situaţii grave cum au fost în ţară".

Zăpada a dat bătăi de cap zilele acestea în comuna Amzacea, pe drumurile din localitate circulându-se cu dificultate. Este localitatea în care, în satul Casicea, o femeie a născut singură acasă pentru că ambulanţa nu a reuşit să ajungă la timp din cauza nămeţilor. Însă primarul, Constantin Radu, se declară mulţumit, spunând că "e bine, având în vedere că e iarnă". Si tot edilul a spus că azi o maşină a unei societăţi de panificaţie a reuşit să intre în comună: "Ajung 200 de pâini în satul Scărişoreanu şi 200 la Casicea. Am solicitat ajutor de la Consiliul Judeţean pentru încă o maşină cu pâine", a spus primarul. Conform acestuia, după cum se arată vremea, "cu siguranţă se vor forma iar dopuri de zăpadă pe drumuri".

Ambulanţierii s-au conformat dispoziţiilor transmise de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care sunt nevoiţi până pe 8 februarie a.c. să patruleze pe străzi în vederea recuperării cazurilor sociale şi transportarea acestora la adăposturile amenajate de autorităţile locale. Din fericire, la Constanţa nu s-a înregistrat nici un caz de hipotermie până în prezent. În schimb, ambulanţierii au fost solicitaţi să ajungă în localitatea Cobadin, pentru a prelua două cazuri deosebite: o persoană a făcut un atac cerebral, iar o alta suferă de spasmofilie.

Porturile constănţene au fost redeschise, după ce toate manevrele navelor fuseseră sistate de miercuri după-amiază, din cauza ninsorii şi viscolului deosebit de puternic, rămânând încă închis portul Constanţa Sud - fluvial. Astfel, potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, datorită îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice, manevrele navelor de plecare şi sosire în portul Constanţa Nord au fost reluate vineri noapte, în timp ce porturile Midia şi Mangalia au fost redeschise sâmbătă dimineaţă. Rămâne în continuare închis portul Constanţa Sud - fluvial, precum şi traficul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră. Totodată, navigaţia pe Canalul Dunăre - Marea Neagră se desfăşoară restricţionat pentru convoaiele cu barje goale.

Evident, când este viscol, sunt nelipsite problemele privind furnizarea energiei electrice. Localităţile afectate de lipsa energiei electrice sunt, la ora 12.00: Aliman, Cogealac (individuale), Crucea, Dobromir Vale - Dobromir (Individuale), Ghindăreşti, Hârşova (individuale), Mijail Kogălniceanu (individuale), Lipniţa (individuale la Carvan şi Coslugea), Lumina (individuale), Mihai Viteazu (individuale), Năvodari (colectiv), NEgru-Vodă (individuale), Nicolae Bălcescu (individuale - acces pe străzi blocate), Saraiu (individuale), Seimenii Mari-Seimeni (deranjament individual), Topalu, Valu lui Traian (colectiv), Mangalia (colectiv), Arsa (colectiv), Satu Nou (colectiv), OVIDIU (colectiv), Topraisar (colectiv), Tuzla (individuale), Vadu (individuale).

Ce zice ENEL:

"Intervenţia echipelor Enel a continuat şi pe timpul nopţii pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a localităţilor afectate de ninsorile şi vântul extrem de puternic. Astfel, situaţia în judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa s-a normalizat şi nu mai înregistrăm, la ora 10:00, avarii majore. În cursul zilei, echipele noastre vor acţiona pentru remedierea deranjamentelor individuale. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi, cordoane şi conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi căzute pe liniile electrice aeriene. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor Enel".

Ora 13.00: traficul pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea a fost deschis sâmbătă pentru toate categoriile de vehicule, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

În judeţul Constanţa au fost deschise:

DN 22A Hârşova - Saraiu

DN 3 Ostrov - Constanţa

DN 38 Agigea - Negru Vodă

DN 39 Constanţa - Vama -Veche

DN 39B - staţiunea Olimp

DN 39C - staţiunea Neptun,

DN 39D - staţiunea Cap Aurora

DN39E - Cumpăna

DN 22 Constanţa - Tulcea

DN 22C Cernavodă - Basarabi

A4 - centura Constanţa.

DUMINICĂ, 29 IANUARIE:

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa anunţă că, de la ora 06.00, toate drumurile judeţene sunt practicabile şi se circulă în condiţii de iarnă.

L.C., A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614