REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Coşmarul unei mame: concubinul turc i-a răpit copilul şi l-a scos din ţară!

Coşmarul unei mame: concubinul turc i-a răpit copilul şi l-a scos din ţară!

Replica API 27 iulie 2015 | 23:15 373

Acuzaţii grave şi sesizări peste tot

Acuzaţii grave şi sesizări peste tot

Sursa foto: ksdk.com

O femeie de 36 de ani, care locuieşte în Constanţa, susţine că a ajuns la capătul puterilor. Aceasta ne-a contactat şi ne-a relatat că trece printr-o perioadă cumplită, întrucât bărbatul cu care şi-a împărţit viaţa aproape 10 ani de zile i-a răpit copilul minor, scoţându-l din ţară. Aceasta a depus sesizări la Garda de Coastă, care au cercetat situaţia, acum fiind îndrumată să ia legătura cu Ambasada Română la Ankara, existând suspiciuni că acolo ar fi fost dus, dat fiind faptul că Mehmet Fatih Degirmenci, de 57 de ani, este cetăţean turc.

O mamă îşi plânge copilul minor în fiecare zi, spunând că nu ştie ce să mai facă. Totul a început în urmă cu aproape 10 ani de zile, când femeia a cunosut un bărbat de naţionalitate turcă, Mehmet Fatih Degirmenci. Între ei s-a înfiripat o relaţie sentimentală, după care s-au mutat în Constanţa. Împreună au şi un copil în vârstă de 8 ani. Numai că, de la un timp, totul a început să scârţâie, iar anul acesta, Irina Ramon Păun, de 36 de ani, a simţit că se va întâmpla ceva. Inevitabilul s-a produs, Irina trezindu-se că Mehmet i-a luat băiatul şi a plecat. Speriată că-l va scoate din ţară, a mers la Garda de Coastă Constanţa, unde a depus o sesizare, la care a şi primit răspuns că s-au instituit măsurile de siguranţă în cazul în care minorul ar urma să fie scos de pe teritoriul României. Numai că, din păcate, se pare că deja fusese dus în Turcia. “Domiciliul legal îl am în Bucureşti, în sectorul 3, dar acum locuiesc în Constanţa. Am trăit în concubinaj cu numitul Degirmenci Mehmet Fatih din 2005 până în decembrie 2014, data la care a părăsit domiciliul unde locuiam împreună cu fiul nostru minor, Edip Ali Degirmenci, minorul rămânând în grija mea. În acest moment noi suntem în proces de custodie asupra minorului. În data de 25.06.2015, având date sigure că fostul meu concubin, cetăţean turc, vrea să părăsească ţara ilegal cu minorul, fără procură sau paşaport, am sezizat organele competente, adică Garda de Coastă Constanţa. În data de 1 iulie 2015, având informaţii sigure că numitul Degirmenci Mehmet Fatih a reuşit să treacă frontiera cu copilul, am depus o nouă sesizare. Menţionez că Degirmenci Mehmet Fatih a lăsat minorul în grija băiatului său din Turcia, Sener Huseyin, şi a mamei acestuia, Sener Senay, cu domiciliul în oraşul Edremit. Am depus o sezizare şi la Consulatul Turc din Constanţa, fără să primesc un răspuns”, a spus Irina Ramon Păun, pentru “Replica”.

La nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră s-au instituit măsurile legale

La nivelul Gărzii de Coastă au fost înregistrate două sesizări. Prima a fost pe data de 25 iunie anul curent, la care Irina a şi primit răspuns, comunicându-i-se faptul că la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră s-au instituit măsuri legale în vederea prevenirii ieşirii ilegale din ţară a fiului femeii. Însă, din păcate, lucrurile deja se complicaseră. Ulterior, pe 1 iulie anul curent, Irina a revenit la sediul Gărzii de Coastă, depunând o nouă sesizare cu privire la faptul că deţine informaţii clare că minorul se află deja în Turcia. Atunci i s-a comunicat că s-au luat măsurile legale privind scoaterea ilegală din ţară a minorului, după care i comunicat să se adreseze Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei Române la Ankara şi Consulatul Turc la Constanţa. Potrivit informaţiilor noastre, se pare că minorul ar fi putut fi scos din ţară încă de dinainte ca Irina să fi depus prima sesizare la Garda de Coastă, pe undeva pe la graniţa de la Giurgiu. Între timp, femeia a tot depus sesizări, acum aşteptând răspunsuri de la instituţiile abilitate, dar simte că timpul trece fără a se rezolva ceva. Menţionăm că, la data de 24.04.2015, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat un dosar cu obiectul “exercitarea autorităţii părinteşti”, reclamant fiind Irina Ramona Păun, pârât fiind Mehmet Fatih Degirmenci. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 25.09.2015.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369