REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cosmin Contra, amendat de FRF! Înjurăturile costă 6.500 de euro

Cosmin Contra, amendat de FRF! Înjurăturile costă 6.500 de euro

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:47 268

FRF l-a amendat pe Cosmin Contra cu 20% din salariul pe o lună ca urmare a episodului trivial de la meciul cu Norvegia, când selecționerul l-a jignit grosolan pe George Pușcaș după ratarea unui penalty.

Episodul cu injuriile adresate de selecționer lui George Pușcaș în meciul cu Norvegia îl urmărește încă pe Cosmin Contra, care și-a ieșit din fire după ce atacantul lui Reading a ratat un penalty fără să fi fost desemnat să-l execute.

După partidă, „Guriță" și-a cerut scuze și în fața jucătorului, și la conferința de presă, și într-un filmuleț postat pe contul lui de Instagram.

La rândul său, fotbalistul a încercat să aibă o atitudine pacifistă pentru a nu inflama și mai tare situația: „Lucrurile s-au clarificat după partidă ca între doi bărbați. Nu s-a supărat nici el pe mine, nici eu pe el. Primele zile după ratarea penalty-ului au fost dificile, era normal să apară și critici, trebuie să fii pregătit în orice moment inclusiv pentru astfel de episoade nefericite".

I-au reproșat prejudiciile de imagine

Surse GSP arată însă că lucrurile n-au rămas așa în relația FRF – Contra. Asta chiar dacă, la vremea respectivă, și conducerea de la Casa Fotbalului a căutat să expedieze rapid subiectul din atenția publică: „Considerăm că această ieșire a constituit o greșeală".

Dincolo de abordarea împăciuitoare din partea tuturor celor implicați, Contra s-ar fi ales însă cu o amendă din partea FRF.

„Plătește cu 20 la sută din salariul pe o lună", spune chiar un oficial al federației, sub protecția anonimatului.

Cum antrenorul naționalei câștigă 32.500 de euro pe lună, înseamnă că ieșirea în decor de la întâlnirea cu Norvegia îl costă 6.500 de euro. Lui Contra i s-ar fi reproșat gestul pe circuit intern, invocându-se inclusiv prejudiciile de imagine aduse federației în urma izbucnirii la adresa lui Pușcaș.

„Regret comportamentul meu din meciul cu Norvegia. Nu a fost la înălțimea așteptărilor unui post de selecționer. Am avut o reacție nelalocul ei, care nu-mi face plăcere. Dar tensiunea meciului era foarte mare"- Cosmin Contra, selecționer România, 15 octombrie

„Dacă vom primi penalty și cu Suedia, va executa cel pe care-l va desemna Mister. Cel mai mult contează însă să ne impunem. Dacă batem Suedia, putem obține un punct și la Madrid”- George Pușcaș, atacant România, 10 noiembrie

390.000 de euro e salariul anual al lui Cosmin Contra în postul de selecționer, contractul expirându-i luna viitoare

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614