REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Costache a fost la un pas să revină în Consiliul de Administraţie al Oil Terminal

Costache a fost la un pas să revină în Consiliul de Administraţie al Oil Terminal

Replica API 12 iunie 2012 | 00:00 193

Revocat din funcţie în 2009,

Revocat din funcţie în 2009,

După ce a fost revocat din funcţie, în urmă cu câţiva ani, liberalul Paul Costache a fost la numai un pas de a reveni în Consiliul de Administraţie (C.A.) al societăţii petroliere Oil Terminal SA Constanţa. În urma şedinţei Consiliului de Administraţie de ieri, lui Paul Costache i-a fost atribuită funcţia de membru în Consiliu şi administrator al societăţii petroliere, asta după ce, în urmă cu circa 3 ani, a fost revocat din această funcţie, pe care o ocupa din 2004, de către acţionarii societăţii.

La vremea aceea, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor companiei, împreună cu el au mai fost revocaţi din funcţii şi alţi 3 membrii ai C.A.: Valeriu Niţescu, Cătălin Ciupercă şi Jean Sandu. Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe de ieri, Sorin Viorel Ciutureanu urma să fie numit preşedinte al C.A., în locul lui Andrei Todea, care a demisionat în urmă cu ceva timp. Ieri însă, în timp ce şi Ciutureanu, şi Costache se pregăteau să îşi preia prerogativele, s-a produs neprevăzutul. Ministerul Economiei, acţionarul majoritar care deţine 59,6222% din acţiuni, a intervenit şi a solicitat amânarea nominalizării acestora, astfel încât, în prezent, situaţia a rămas aceeaşi ca şi până acum, după ce fostul director general, Silviu Ioan Wagner, a fost demis din funcţie. Ministerul a luat această decizie în urma intervenţiei unuia dintre administratori, Cristian Bărbulescu, acelaşi personaj care, în 2008, având calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al SC Cocor SA Bucureşti, a fost amendat cu 10.000 lei pentru aşa-zisa operaţiune "insider trading", efectuată în defavoarea societăţii respective. După acest episod, Bărbulescu a devenit preşedinte al C.A. al SC Cocor S.A., în timp ce societatea a devenit falimentară.

Ţuţuianu, mandat-record de câteva zile

Revenind la SC Oil Terminal SA Constanţa, în urmă cu puţin timp, pentru funcţia de administrator fusese propus Petrică Ţuţuianu, cel care până nu demult ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Medgidia. Acesta şi-a dat demisia, însă, după un "mandat" record de numai câteva zile, pentru a se putea ocupa de campanie, deşi el susţine că, de fapt, nu şi-a dat demisia, ci a refuzat funcţia propusă, în ciuda faptului că a participat chiar la o şedinţă a C.A. De remarcat că de la începututl anului până în prezent, conducerea societăţii petroliere a suferit mai multe astfel de modificări, iar unele surse susţin că, până la sfârşitul acestui an, la Oil terminal va fi implementat un management privat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614