REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Costel Alexe: La Miroslava vom face primul parc industrial pentru cercetare-inovare şi pregătire profesională duală

Costel Alexe: La Miroslava vom face primul parc industrial pentru cercetare-inovare şi pregătire profesională duală

Replica API 12 august 2020 | 00:00 1035

Ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, liderul PNL Iaşi, a declarat, marţi, că parcul industrial de la Miroslava va avea un centru pilot de cercetare-inovare şi pregătire profesională duală.

Costel Alexe

Potrivit sursei citate, investiţia se va derula cu bani europeni.

"La Miroslava vom face un proiect pilot, primul parc industrial pentru specializare inteligentă din România. Astfel, la Miroslava, în parcul industrial, nu vom vedea hale de depozitare sau firme care nu aduc plus valoare. Mă bucur foarte mult că Miroslava îşi dezvoltă al doilea parc industrial pe o suprafaţă de 25,2 hectare, cu sprijinul guvernului României, cu fonduri europene", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Costel Alexe, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.

El a promis că, atunci când va fi preşedintele CJ Iaşi, va avea ca prioritate înfiinţarea unui astfel de parc industrial, sub umbrela căruia firmele să facă şi inovare-cercetare de înaltă performanţă şi pregătire profesională.

"Evident, după 27 septembrie, Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi vor sprijini acele comunităţi din zona metropolitană din Iaşi pentru a-şi dezvolta astfel de parcuri industriale. Este inadmisibil ca un judeţ care nu are făcut prin CJ un parc industrial poate spune că singura realizare este că a mutat patru stâlpi de electricitate. Asta la parcul industrial de la Leţcani. Toate companiile ieşene semnalizează problema forţei de muncă, dar şi cu finanţarea cercetării. La finalul lunii august ne vom întoarce cu vicepremierul Raluca Turcan, cu mai mulţi miniştri şi cu domnul primar, pentru a organiza o dezbatere despre cum să sprijinim din fonduri guvernamentale şi europene centrele de inovare şi învăţământ dual prin centrele de afaceri", a mai spus Costel Alexe, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un jeg uman in post de spagagiu sef la Romsilva
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102