REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Costin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

Costin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

Replica API 11 septembrie 2020 | 15:07 4692

Seria interviurilor marca Replica de Constanţa, în plină campanie electorală, continuă cu Costin Avătavului, consilierul PNL și candidat pentru un nou mandat din partea aceleași formațiuni politice, un tânăr politician încrezător că, împreună cu echipa sa și candidații la primăriei și Consiliul Județean, se poate schimba în orașul de la malul mării. Avătavului a vorbit despre campanie, despre alegeri, dar și despre proiectele blocate de PNL în cei patru ani de colaborare cu administrația PSD în Consiliul Local.

Mai sunt doar două săptămâni, iar Costin Avătavului își va încheia mandatul de consilier local municipal. Cu mai multă experiență, dar cu regrete că n-a putut realiza, împreună cu ai săi colegi, ceea ce și-a propus. Și nu din propria culpă, ci pentru că administrația actuală nu i-a dat voie. ”Din păcate, a fost un mandat în opoziție al consilierilor PNL, a fost unul energic, ne-am implicat foarte mult, am participat la ședințele de comisii, la toate ședințele de Consiliu Local, am dezbătut sute de proiecte, am fost pe teren, am încercat să identificăm problemele din fiecare colț al orașului. Chiar dacă am fost de opoziție, am inițiat și proiecte, peste 20 la număr, din păcate n-au ajuns pe ordinea de zi, niciunul. Cu toate că aveam numărul necesar de voturi pentru a întruni această condiție. Nu ni s-a dat nicio explicație. Au fost de interesul constănțenilor. De exemplu, am încercat să identificăm suprafețe mari de teren care puteau fi transformate ca spații verzi, amenajarea pasajului de la gară, amenajarea unei pasarela din Poarta 6… ”, a spus consilierul PNL.

Avătavului: La Constanța nu s-a vrut și nu au fost oameni competenți sau care să-și dea interesul pentru obținerea fondurilor europene

Acesta a dezvăluit că, de câteva săptămâni, se află în mijlocul constănțenilor pentru a afla probleme acestora. Niciunul, spune el, nu a lăudat administrația PSD, manifestându-și dezamăgirea față de ce s-a făcut sau, mai bine spus, față de ce nu s-a făcut în Constanța. ”De multe săptămâni vorbim cu constănțenii. Ne place orașul, știm că are potențial și resurse, oameni capabili să fie un oraș de top, dar din păcate nu ne-am dezvoltat suficient. Proiectele de infrastructură nu s-au mai realizat, banii au fost repartizați. Primarul și administrația din ultimii ani s-au bazat doar pe banii de la bugetul local, ceea ce este insuficient. Trebuie să ne luptăm pentru finanțare, la nivel județean, guvernamental, pentru fonduri europene. Nu suntem nici în prima jumătatea clasamentului privind absorbția fondurilor europene. Avem orașe din Constanța campioane la fonduri europene, s-a văzut rapid schimbarea. La Constanța nu s-a vrut și nu au fost oameni competenți sau care să-și dea interesul. La prima impresie și se pare complicat, dar nu e deloc greu. Aparatul primăriei e mare și ar trebui să facă față. Nu are primăria nicio scuză”, este de părere Avătavului.

Consilierul PNL are foarte mare încredere că echipa sa va câștiga alegerile, pe 27 septembrie, o încredere ce i-a fost insuflată de cetățenii cu care a stat de vorbă și care și-au manifestat dorința unei schimbări.

Cred că și colegii de partid ai primarului Făgădău ar vrea mai mult de la actuala administrație

Totodată, Costin Avătavului a mai declarat că nu există nici măcar un constănțean cu care să fi vorbit și să-i fi spus că este mulțumit de Decebal Făgădău și actuala administrație. ” N-am întâlnit constănțeni care să spună că sunt mulțumiți. Nici măcar unul. Cred că și colegii de partid ai primarului ar vrea mai mult de la actuala administrație. Orașul nu arată bine, nu ai cum să spui că arată bine, trebuie să fim sinceri”, a spus politicianul.

Avătavului a dorit să comenteze și despre debutul anului școlar, mărturisind că elevii vor începe școlile în aceleași condiții de până acum: fără săli de sport, multe lipsuri și nevoia unor condiții umane de învățare. ”Dacă în anii trecuți n-au fost pregătite, acum e și mai greu. Consiliul Local a alocat fonduri, dar sunt departe de a fi pregătite. Noi, consilierii, facem parte din CA al unor unități de învățământ, suntem convocați la ședințe, cunoaștem problemele. Fiecare școală are nevoie de investiții. Avem foarte multe școli care nu au săli de sport, fac orele în clasă sau afară, avem foarte multe lipsuri. Trebuie să le oferim copiilor condiții de învățare”, a mai completat Costin Avătavului.

Aspirantul pentru un nou mandat în Consiliul Local a mărturisit că este cea mai dură campanie electorală, mai ales din punct de vedere al dezinformărilor. Acesta a precizat că sunt candidați care nu joacă cinstit, apelând chiar la atacuri la persoană ori la familia acesteia. ”Este una dintre cele mai dure campanii electorale. Din punct de vedere al mesajelor, al dezinformărilor, declarații false, candidați puși într-o lumină astfel încât să denigreze. Mă refer la sondaje ireale și tot felul de atacuri care depășesc limita bunului simț, vorbim despre atac de persoană. Trebuie să păstrăm bunul simț. În următorii patru ani trebuie să colaborăm cu toții pentru binele și dezvoltarea orașului, nu trebuie să fie lupte, orgolii”, a precizat tânărul politician.

În materialul video de mai jos puteți urmări dezvăluirile consilierului Avătavului despre declinul PSD-ului, despre motivele pentru care Făgădău nu iese pe teren, să discute cu cetățenii, dar și care este mesajul politicianului pentru alegători.

VIDEO:

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920