REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Costin Udrea vrea să ajungă avocat definitiv cu numele altuia

Costin Udrea vrea să ajungă avocat definitiv cu numele altuia

Replica API 3 decembrie 2012 | 00:00 1810

Scandal la examenul de definitivat în Baroul Constanţa

Scandal la examenul de definitivat în Baroul Constanţa

Tensiuni în Baroul Constanţa, după ce mai mulţi avocaţi stagiari au picat, vineri, 30 noiembrie, una din probele orale ale examenului de definitivat. Scandalul a pornit de la cel mai "meseriaş" candidat, care a prezentat comisiei de examinare o lucrare absolut identică cu cea a unei colege avocat, de la care a copiat inclusiv numele acesteia. Fapta este cu atât mai hilară, cu cât avocaţii stagiari au avut la dispoziţie circa două luni de zile pentru a realiza lucrarea, timp insuficient, din câte se pare, pentru avocatul Costin Udrea, de a-şi trece măcar propriul nume pe materialul preluat de la colega sa - povestesc sursele noastre. Examinatorul Traian Briciu, director al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), a sesizat, logic, plagiatul perfect şi l-a picat pe bărbatul care se semnase cu numele său de femeie.

Frustrat, avocatul Costin Udrea a făcut un scandal monstru la ieşirea din sediul baroului, pe motiv că practica plagiatului este una comună printre candidaţi, restul avocaţilor stagiari înscrişi în concurs cu lucrările altora având, în schimb, sclipirea de geniu de a-şi trece pe hârtie propriul nume. Culmea e că avocatul cu pricina a făcut şi contestaţie la decizia examinatorului de a-l pica. Împreună cu stagiarul care a ţinut morţiş să-şi promoveze la examenul de definitivat latura feminină, chit că era cu numele şi prenumele colegei sale, au mai picat încă cel puţin alţi 5 avocaţi, din cei peste 60 de candidaţi. Surse din cadrul Baroului Constanţa spun însă că scandalul va fi stins rapid şi fără complicaţii, întrucât, în această sesiune de examinare, aspiră la definitivat şi un avocat care este "nepotul cuiva sus-pus". În aceste condiţii, interesul pentru ca avocaţii constănţeni să-şi ia definitivatul, fără probleme şi scandaluri, este maxim. Motiv pentru sursele noastre de a rememora episodul admiterii în barou, din 2010, când s-a înregistrat una din cele mai mari promovabilităţi din istoria Baroului Constanţa, tocmai pentru ca respectivul nepot să nu aibă emoţii. În comparaţie, avocaţii dau exemplul fostului decan, Ion Popescu, în mandatul căruia rata promovabilităţii era mult mai mică, datorită şi metodelor anti-fraudă inedite aplicate de acesta. Fostul lider PD Constanţa şi avocat controversat, la rândul său, Popescu verifica fiecare candidat cu... detectoare de metal, iar în timpul examenelor, în sală funcţiona o instalaţie specială, menită să alerteze comisia în eventualitatea în care vreun concurent primea, prin căşti sau alte mijloace, informaţii din afara sălii.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218