REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Coşurile de gunoi din oraş, VANDALIZATE: „Face cineva inventarul lor?”

Coşurile de gunoi din oraş, VANDALIZATE: „Face cineva inventarul lor?”

Replica API 7 noiembrie 2016 | 23:37 337

Ne dorim un oraş curat, însă lipsa coşurilor de gunoi ne face să nu îl respectăm prea mult. Oricât de mult am vrea să păstrăm curăţenia în oraşul nostru se pare că „astrele” nu ţin cu noi nici de această dată. Aşa se face că atunci când mergem pe stradă şi dorim să aruncăm un ambalaj la gunoi, nu putem face asta pentru că, de cele mai multe ori, nu găsim un coş de gunoi.

Deşi intrat într-un amplu proces de modernizare, în oraşul de la malul mării nu mai există cooşrile clasice de gunoi amplasate la baza stâlpilor de iluminat de pe trotuar. Au dispărut unele şi au apărut altele, însă cele în stil art nouveaux sunt amplasate numai de-a lungul bulevardelor şi străzilor principale din oraş. Aşa se face că dacă mergi pe străzile oraşului nu ai unde să arunci un ambalaj de la un produs pe care l-ai consumat pentru că nu ai unde! Fiindcă suntem oameni civilizaţi, nu îl aruncăm pe stradă, ci îl păstrăm până la primul coş de gunoi care ne iese în cale. Am făcut un asemenea experiment şi am cosntatat că am ajuns cu ambalajul până aproape de casă. Motivul? Vandalizarea coşurilor de gunoi din diverse motive, încă necunoscute. De ce ai face asta? Pentru că nu îţi pasă. Şi astfel s-a ajuns ca acum să nu mai avem unde arunca un şerveţel. O altă metodă de distrugere a coşurilor este umplerea acestora cu gunoiul menajer, din „comoditate”. De multe ori am observat saci negrii îndesaţi în coşul de la marginea drumului. Mulţi constănţeni sunt nemulţumiţi de lipsa coşurilor de gunoi din oraş. Printre aceştia se numără şi Zissi Z., care a şi înaintat o sesizare către Primăria Constanţa: „Face cineva inventarul coşurilor de gunoi din oraş? Pe bulevardul Mamaia sunt destule care lipsesc, dinaintea verii, ca şi prin oraş”.

„Multora le lipsesc acele șuruburi care să le țină drepte pe suport, iar în continuare sunt foarte puține montate prin oraș. Pe multe străzi mergi de la un cap la altul și nu dai de nici un coș de gunoi! De ce? Până când? Am sesizat asta pe străzile Dezrobirii, I.L. Caragiale, Poporului, Amzacea , bulevardul I.C Brătianu, Compozitori, strada Eliberării și multe altele în care sunt puține coșuri de gunoi sau chiar deloc, pe sute de metri distanță...”, a transmis constănţeanul. Primăria s-a sesizat și face demersuri spre soluționarea problemei.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218