REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

COTAR: Denigrarea taximetriştilor licenţiaţi are în spate mari interese financiare

COTAR: Denigrarea taximetriştilor licenţiaţi are în spate mari interese financiare

Replica API 5 ianuarie 2018 | 00:00 668

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) respinge acuzaţiile lansate "în mod agresiv", în ultimele două săptămâni, la adresa taximetriştilor care lucrează legal în România şi consideră că denigrarea taximetriştilor licenţiaţi are în spate mari interese financiare, scrie Agerpres.

"În urma deciziei luate de Primarul General, Gabriela Firea, de a elimina pirateria şi concurenţa neloială din taximetrie, în Capitală, au fost declanşate în mass-media atacuri fără precedent la adresa taximetriştilor. În lipsa probelor, toate acuzaţiile lansate reprezintă doar dezinformare şi denigrarea taximetriştilor licenţiaţi. Considerăm că denigrarea taximetriştilor licenţiaţi are în spate mari interese financiare, pentru care sunt susţinute afacerile nelegale, pirateria din transporturi şi concurenţa neloială", se arată într-un comunicat al COTAR remis miercuri AFGERPRES.

În acest context, preşedinte COTAR, Vasile Ştefănescu, afirmă că problemele ridicate vizează nu doar platformele digitale care fac activităţi neautorizate ci şi taximetriştii din alte localităţi de autorizare, care fac transport în Bucureşti.

"Sunt mai multe probleme care au fost ridicate în urma deciziei Primarului General. În afară de platformele digitale şi aplicaţiile care fac activităţi neautorizate, mai sunt si probleme legate de taximetriştii din alte localităţi de autorizare, care fac transport în Bucureşti. Cu toate că Primăria Municipiului Bucureşti, prin Primarul General, a fost acuzată că nu ia măsuri cu privire la activităţile neautorizate de pe raza administrativă, se pare că propunerea de modificare a regulamentului cadru privind transportul în regim de taxi prevede în mod clar şi fără echivoc interzicerea activităţii de taxi în Bucureşti a celor din alte localităţi de autorizare, urmând a se aplica amenzi mari, în cazul nerespectării deciziilor", a declarat Vasile Ştefănescu.

Acesta a menţionat că aplicaţiile vor putea fi folosite în continuare, însă "oricine va dori să facă această formă de business va trebui să respecte legea".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367