REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cote fluviale scăzute: Navele care se îndreaptă dinspre Olteniţa către Cernavodă şi Constanţa, direcţionate pe rute ocolitoare!

Cote fluviale scăzute: Navele care se îndreaptă dinspre Olteniţa către Cernavodă şi Constanţa, direcţionate pe rute ocolitoare!

Replica API 31 iulie 2015 | 23:29 92

Circulație restricționată pe Dunăre în aval de Porțile de Fier II

Circulație restricționată pe Dunăre în aval de Porțile de Fier II

Navigatorii care se îndreaptă dinspre Olteniţa către Constanţa pe Dunăre sunt direcţionaţi pe rută ocolitoare din cauză că nivelul fluviului a scăzut foarte mult în ultimele zile, feribotul care funcţionează în Călăraşi fiind inoperabil în această perioadă din cauza cotelor scăzute pe braţul Ostrov. Temperaturile foarte ridicate şi seceta au dus la scăderea nivelului apelor Dunării pe sectorul Călăraşi, unde au apărut probleme pentru navigatori. Astfel, navele care se îndreaptă în aval, dinspre Olteniţa către Cernavodă şi Constanţa, sunt direcţionate pe o rută alternativă, din cauza cotelor foarte scăzute ale Dunării. “Pe sectorul administrat de noi, de la Chiciu, de la kilometrul 372, până la kilometrul 300, sunt ceva probleme. Au fost trimise avize către navigatori, se ştie că de la o anumită cotă nu se mai poate circula”, a declarat Gabriel Moroianu, înlocuitorul şefului Agenţiei Călăraşi din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării. Moroianu a spus că Administraţia Fluvială a Dunării (AFD) asigură căi alternative pentru navigatori. “Noi asigurăm căi alternative pentru navigatori. Spre exemplu, un navigator care vine dinspre Olteniţa şi coboară spre Constanţa, spre canalul Dunăre - Marea Neagră nu mai poate coborî de la kilometrul 348 pe Dunăre, dar noi asigurăm alternativă pe canalul Bala Borcea, un canal de zece kilometri lungime, care face legătura între Dunăre şi Braţul Borcea”, a precizat reprezentantul Agenţiei Călăraşi din cadrul AFD. Tot din cauza cotelor scăzute ale apelor Dunării, feribotul care face legătura între Călăraşi şi Silistra a devenit inoperabil în această perioadă. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării, tendinţa apelor Dunării în următoarele două zile este în scădere la Brăila şi Cernavodă şi în uşoară creştere la Giurgiu. Traficul naval este restricționat din cauza debitelor scăzute pe Dunăre, în aval de barajul Porțile de Fier II, situat la kilometrul fluvial 863+358. Astfel, armatorii și operatorii din transportul fluvial au fost informați să reducă încărcătura convoaielor la jumătate și să respecte cu strictețe șenalul navigabil, care a fost semnalat cu balize, pentru ca navele să nu eșueze. Autoritățile navale românești au balizat cu geamanduri șenalul navigabil care s-a îngustat din cauza diminuării volumului de apă, astfel încât echipajele de nave să prevină eșuarea pe uscat și, astfel, a punerii în pericol a acestora și a vieții marinarilor.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367