REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Covid-19: Mii de oameni au protestat în Ţările de Jos împotriva politicilor guvernului de combatere a pandemiei

Covid-19: Mii de oameni au protestat în Ţările de Jos împotriva politicilor guvernului de combatere a pandemiei

Replica API 18 ianuarie 2022 | 12:55 787

Mii de persoane au protestat duminică în Olanda împotriva politicilor sanitare ale guvernului pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, relatează dpa, citată de Agerpres.

Unii protestatari au agitat bannere cu mesaje precum "Să revenim la normalitate acum!" şi "Ne-am săturat de minciuni", printre altele.

La proteste s-au alăturat şi fermierii care au venit la Amsterdam cu tractoarele, potrivit agenţiei de ştiri olandeze ANP.

Protestele au fost organizate de grupul numit "Nederland in Verzet" (Ţările de Jos în rezistenţă) şi s-au derulat în mai multe locuri din Amsterdam, inclusiv în piaţa centrală din faţa Rijksmuseum.

Manifestanţii au vrut să marcheze împlinirea unui an de la ciocnirile violente între demonstranţi şi poliţie de la 17 ianuarie 2021, care au fost supranumite "bătălia cafelei", după ce organizatorii le-au cerut oamenilor să bea cafea împreună în public dată fiind interdicţia de a protesta la acel moment.

Autorităţile au desemnat locurile unde au avut loc protestele de duminică drept zone de securitate, acordând poliţiei atribuţii suplimentare de a efectua percheziţii. Potrivit ANP, poliţiştii se temeau că unii dintre protestatari ar putea avea asupra lor artificii sau chiar arme.

Primarul Femke Halsema a făcut apel la protestatari să respecte restricţiile sanitare în vigoare, avertizând că în caz contrar poliţia va interveni.

Guvernul olandez a ridicat parţial un lockdown pentru combaterea coronavirusului vineri, dar restaurantele, barurile, cafenelele, muzeele, teatrele şi cinematografele au rămas închise.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mwee Olanda. Natie de porci
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218