REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cozmin Guşă, EXPLICAȚII BOMBĂ - 'Klaus Iohannis, prin tăcere, l-a ajutat pe Dragnea'

Cozmin Guşă, EXPLICAȚII BOMBĂ - 'Klaus Iohannis, prin tăcere, l-a ajutat pe Dragnea'

Replica API 22 septembrie 2018 | 00:00 170

Cozmin Gușă, analiză la sânge după CEx PSD de ieri, în care Liviu Dragnea și-a reconfirmat, cu o majoritate covârșitoare, poziția de lider.

"O să ridic puţin ştacheta: cel care putea să tranşeze jocul din PSD, printr-o exprimare publică destul de clară apropo de reforma partidelor şi un alt premier de la PSD reformist anti-Dragnea, ar fi fost preşedintele Iohannis. Dacă Iohannis nu ar fi tăcut aşa cum ne-a obişnuit în ultimul an, dacă s-ar fi exprimat că este de interes naţional ca PSD-ul să capete altă majoritate care nu este de tip infracţional, atunci scorul ar fi fost invers în acest CEx, pentru că toţi ar fi avut garanţia că în urma unei descăunări a lui Dragnea şi a lui Dăncilă, ar fi venit un alt prim-minstru din zona reformistă a PSD şi practic toţi s-ar fi raliat acolo pentru că laşitatea este mare. Domnul Iohannis, prin tăcere, l-a ajutat pe Dragnea, din păcate. Era o implicare a unui preşedinte căruia îi pasă de o majoritate care să ne ofere un prim ministru euro-conform şi nişte miniştri care să nu participe ca într-un grup infracţional oorganizat la devalizarea bugetelor. Practic, Iohannis ar fi trebuit să se exprime. Iohannis, dacă n-a fost atent sau nu-l interesează, prin tăcere l-a ajutat pe Dragnea. N-am observat pe lista lui Dragnea că ar fi fost criticat preşedintele Iohannis. Care e statul paralel al lui Dragnea? Când stătea el la masă, lângă Kovesi, Coldea şi Maior? Sau vroia să ne spună că el era trimis în misiune? Să afle ce face statul paralel? Era un agent al civilismului din România..

Referitor la Bădălău şi la încă un personaj pe care nu-l spun în seara asta, eu am avut o bănuială de la început că e infiltrat ca să livreze informaţii din grupul celor care nu-l mai vor pe Dragnea. Şi în spate să-şi negocieze nişte funcţii bănoase pentru oamenii lui... Hotelurile la mare sunt scumpe, greu de întreţinut, mai ales pe la Mamaia, pentru asta ai nevoie de fonduri", a spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a concluzionat: "Ceauşismul în PSD a murit", este ideea cu care ar trebui să rămânem după CEx-ul PSD de vineri.

"Realitatea TV l-a făcut preşedinte pe Iohannis. Noi l-am susţinut pe Iohannis ca să nu ajungă baronii să împartă România. Preşedintele Iohannis nu încălca Constituţia deloc şi pentru cei din CEx, dacă ar fi venit cu o asemenea informaţie vitală pentru ţară, că-şi doreşte un alt prim-ministru decât Dăncilă, recte din partea din PSD care este reformistă şi anti-Dragnea, adică împotriva grupului infracţional organizat, n-am fi avut decât de câştigat cu toţii. Scenarita asta, că Iohannis e de partea lor, nu funcţionează. Un preşedinte încă e foarte puternic. Acei laşi care au balansat nu s-ar mai fi balansat în favoarea lui Dragnea, ci în defavoarea lui Dragnea, dacă preşedintele Iohannis ar fi intervenit.

Rămânem cu faptul că în mod cert Ceauşismul a murit azi în PSD, ceea ce nu e puţin lucru. Dragnea conducea PSD-ul până astăzi într-un mod ceauşism. Ceauşescu a murit. Are o victorie cât o mare înfrângere", a explicat Gușă la Realitatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
l-a ajutat in 2016 cu Ciolosi ,ulciorul nu merge de multe ori la apa. ajunge pana la 1 ianuarie 2019 puscariasul flausat se duce cu toata gasca de ratati la parnaie
1
0
Gresit. Dragnea a luat gatul celor doi oameni din psd care erau potentiali candidati la presedentie firea si chirica. Altii nu mai sunt in psd cu fata de candidati.asa ca ia netezit drumul lui iohanis spre al doilea mandat. Tarceanu e hent nu are sustinere de la psd. Ramane guvern psd care o sa dea amnistie si gratiere la un minut dupa ce dragnea primeste sentinta definitiva. Dragnea a vandut psd pentru libertatea sa
1
0
Prea faci tu pe analistu politic . Eu ii fut in gura pe toti ciumalai dar tu prea te caci pe tine . Mai dute in pula noastra ca prea ai luato pe aratura .
0
1
Daca si tradatorul asta de asa zis om politic si afacerist ne da lectii chiar ca trebuie sa tragem apa.
1
1
Noi ro suntem condusi de afara de grupu bildenberg care la respins ceausescu
1
1
Cozmin Gusa se crede analist, dar nu e decat un jalnic slugoi al sistemului. N-am auzit nimic de valoare din gura acestei trompete... Un rahat in ploaie...
12
5
Ca sa vezi domnule analist politic zis Gusa. Iohannis nu are nici un interes sa ramana Dragnea dar ce sa faca daca nu a putut schimba guvernul in 10.08.ac nu a putut nici prin reclamatiile lui Sica Mandolina, asa ca ... a luat-o la muie ca si tine Cosmine !
11
5
Interesul lui Iohannis este sa ramana Dragnea cu Vasilica sefi la PSD. Traiectoria pe care s a inscris partidul unic este una descendenta in sondaje. Cu cat mai mult va rezista Dragnea cu atat mai bine. Exista pericolul sa apara un reformist care sa opreasca caderea PSD.
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102