REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cozmin Guşă: "Ponta a uitat că DNA-ul a fost înfiinţat pentru a bloca abuzurile politicienilor"

Cozmin Guşă: "Ponta a uitat că DNA-ul a fost înfiinţat pentru a bloca abuzurile politicienilor"

Replica API 29 august 2013 | 00:00 193

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat la Realitatea TV criticile pe care liderii USL le-au adus în ultima perioadă Departamentului Naţional Anticorupţie.

"Am auzit de oamenii politici vorbind chiar de desfiinţarea DNA-ului. DNA (PNA-ul pe atunci) a fost un organism al statului român născut cu forcepsul. Eram în plină guvernare Adrian Năstase, o guvernare care în momentul acela se anunţa de succes, reformistă, dar eram şi în pline negocieri cu UE în procesul de pre-aderare în care ne aflam.

A primit un vot în plenul organismelor de conducere politică şi administrativă, dar nimeni nu îşi închipuia ce ar putea să fie. Se considera la acel moment că doar se bifează un capitol al negocierile pre-aderare.

Pot să amintesc un fapt: unul dintre cei care a documentat proiectul de înfiinţare a PNA-ului, inclusiv prin deplasări în străinătate şi discuţii cu experţi internaţionali, este actualul premier Victor Ponta, preşedintele partidului care urăştea astăzi cel mai mult DNA (aici se ia la întrecere cu PNL), uitând că ă acest organism a fost înfiinţat pentru a bloca abuzurile şi ilegalităţile făcute de politicieni împotriva intereselor cetăţenilor români", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere.

"Avem astăzi puterea USL, excedată de problemele pe care mulţi lideri USL le au la DNA. Încearcă să îl decredibilizeze folosind nişte excepţii sau statistici care încă nu s-au dovedit cum că marea majoritate a liderilor PDL ar fi ocoliţi de rigorile DNA. De cealaltă parte, avem un DNA destul de ermetic care refuză să comunice normal de ce ar fi necesar, care sunt cazurile de mare corupţie pe care le cercetează, care a fost impactul acestor acţiuni asupra economiei româneşti, fie că vorbim de baroni locali sau de miniştri şi foşti miniştri. Lipsa acestei comunicări creează o gogoriţă, iar românilor le plac gogoriţele.

Ce ar trebui să credem acum? Că această clasă politică de care se ocupă DNA-ul este o clasă politică curată, care a dus România spre succes, care nu s-a îmbogăţit fraudând bugetele locale, judeţene sau naţioanel şi în general este o vânătoare de vrăjitoare pe care o coordonează marele magician Traian Băsescu. Nu putem simplifica în felul ăsta. Este adevărat că Traian Băsescu a girat îngrăşarea peste măsură a baronilor PDL. Dar că Traian Băsescu ar avea forţă astăzi să acţioneze selectiv şi doar liderii USL, care nici nu au mâncat usturoi, nici gura nu le miroase, să poată fi acuzaţi şi să fie persecutaţi, asta este deja o dezbatere pe care nu putem să avem pentru că este vorba de anormalitate.

Am auzit astăzi un lucru care m-a siderat. Un parlamentar USL, am impresia, le cerea lui Victor Ponta şi lui Crin Antonescu să intervină şi să blocheze activităţile DNA şi Agenţiei Naţionale de Integritate. Asta se în plin proces în care se spune că ne-am recăpătat procesul internaţional. Dacă domnul Silaghi era curat, nu renunţa să-şi depună candidatura la Ministerul Transporturilor în urma unor acuzaţii pe care DNA i le-a adus. Trăim în această ţară, însă această ţară este atât a politicienilor corupţi care au construit sistemul, cât şi a cetăţenilor care votează în urma unor şpăgi electorale sau fiind prost informaţi. Nu vreau să acuzăm o instituţie care are în statistică faptul că a devenit un baubau pentru politicieni", a spus consultantul politic Cozmin Guşă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614