REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CRĂCIUN 2015: Figurine 3D din ciocolată şi fursecuri la conservă

CRĂCIUN 2015: Figurine 3D din ciocolată şi fursecuri la conservă

Replica API 23 decembrie 2015 | 00:00 199

O fabrică de ciocolată din Cisnădie (Sibiu) a procesat tone de figurine 3D specifice Crăciunului şi praline cu foie gras, ardei iute, ceapă prăjită sau învelite în aur, iar un atelier din Avrig propune drept cadouri fursecuri în conservă şi decoraţiuni realizate din materiale specific săseşti.

Fabrica din Cisnădie a procesat aproape 10 tone de ciocolată pentru a onora toate comenzile speciale de Crăciun, iar atelierul din Avrig a pregătit peste 600 de coşuri-cadou, 80 la sută dintre acestea ajungând la companii, care le oferă colaboratorilor, scrie mediafax.ro.

Managerul fabricii din Cisnădie, Florin Bălan, povesteşte că pregătirea comenzilor pentru Crăciun a început încă din iunie, fiind realizate treptat produsele pentru marii colaboratori - hypermarket-uri, lanţuri de retail, supermarket-uri specializate, dar şi pentru zeci de companii care au comandat cadouri personalizate.

Toate comenzile de Crăciun au fost realizate cu ciocolată de origine, recent introdusă în producţie, renunţându-se la ciocolata belgiană care a consacrat fabrica.

"Am avut răbdare 15 ani, iar acum am schimbat toată tehnologia pentru ciocolată de origine care vine din Yucatan, din Brazilia, din Mexic şi din alte zone. De trei luni lucrăm cu această ciocolată. Oamenii sunt şocaţi pentru că nu se gândeau că poate exista o calitate atât de bună a ciocolatei. Este cea mai bună ciocolată în momentul de faţă. Este ciocolata pură. Am folosit ciocolată belgiană ani de zile, dar... nu există doar ea. Este cea mai fină ciocolată din lume, este adevărat, dar nu este singura", povesteşte Florin Bălan.

El explică faptul că a păstrat forma pralinelor - praline mulate - care sunt specific belgiene, dar restul este nou.

"Pralinele din ciocolată de origine au diverse umpluturi pe bază de portocale, de scorţişoară, care ne aduce în sezon, chiar dacă vremea de afară nu prea aminteşte de iarnă. Estetic, am lucrat la compoziţii 3D care să dea dinamică, Moş Crăciun care să fie alături de sania cu reni, de un braduţ frumos împodobit. Am încercat să surprindem, în primul rând, la detalii", afirmă managerul fabricii de ciocolată.

Fabrica a realizat figurine 3D, dar şi figurine simple înfăţişându-l pe Moş Crăciun, oameni de zăpadă, ghetuţe. În plus, au fost produse mii de praline.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367