REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Craniul găsit la Crucea aparţine "Elodiei" de Constanţa, Luminiţa Călin

Craniul găsit la Crucea aparţine "Elodiei" de Constanţa, Luminiţa Călin

Replica API 14 octombrie 2011 | 00:00 194

A sosit raportul medico-legal în cazul Elodiei de Constanţa

A sosit raportul medico-legal în cazul Elodiei de Constanţa

Cazul "Elodia de Constanţa" a fost soluţionat parţial, iar asistenta universitară Luminiţa Călin, iniţial dată dispărută, a fost declarată, oficial, decedată. În cursul zilei de ieri, la IPJ Constanţa a sosit raportul medico-legal de la INML Mina Minovici, analize făcute asupra unui craniu găsit pe câmp, în apropierea localităţii Crucea. "Am primit rezultatul analizelor medico-legale, care au confirmat faptul că este vorba despre persoana în cauză, dată dispărută", ne-a declarat adjunctul IPJ, Camil Manea. Luminiţa Călin a dispărut la finele anului trecut, după ce a atras atenţia unor poliţişti, întrucât circula cu viteză şi cu luminile stinse.

Poliţiştii au pornit în urmărirea ei, însă maşina ei s-a împotmolit, iar femeia a abandonat-o, fugind pe câmp. După acest incident, nici familia, nici poliţiştii nu au putut da de urma ei. După câteva luni de căutări, un craniu a fost găsit accidental pe câmp. Acesta a fost transportat la INML Mina Minovici, pentru a se vedea dacă este al profesoarei dată dispărută. În cele din urmă, temerile apropiaţilor acesteia s-au adeverit. Oamenii legii nu au închis încă acest caz, urmând a se stabili dacă femeia a fost ucisă sau a murit din alte cauze. Facem precizarea că fratele Luminiţei, Vasile Florin, a declarat că, oficial, rezultatele de la Mina Minovici le va primi în decursul săptămânii viitoare, acesta dând de înţeles şi faptul că, neoficial, i s-a comunicat verdictul.

Sancţionat cu mustrare

Referitor la acuzaţiile fratelui profesoarei, Florin Vasile, care îl acuză pe poliţistul Cristian Zbenghea, pentru întreaga dramă, adjunctul IPJ Camil Manea ne-a precizat că, deşi poliţistul nu avea nici o vină, a fost totuşi sancţionat. De precizat că poliţistul Zbenghea este cel care a pornit în urmărirea maşinii condusă de Luminiţa Călin, în noaptea în care aceasta a dispărut. "S-a deschis o anchetă internă în IPJ şi a fost sancţionat cu mustrare scrisă", ne-a declarat Manea. Declararea oficială a decesului Luminiţei Călin survine la mai puţin de 2 luni de la declararea judecătorească a morţii Elodiei Ghinescu, adevărata "Elodia", al cărui deces a fost declarat întrucât au trecut 4 ani de la data ultimelor ştiri din care rezultă că era în viaţă, potrivit Codului civil, respectiv 29 august 2007.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369