REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CRATER de milioane, pe strada Lahovari din Constanţa!

CRATER de milioane, pe strada Lahovari din Constanţa!

Replica API 20 martie 2017 | 11:00 405

Un crater de toată frumusețea zace pe o stradă din municipiul Constanța. Șoferii care sunt nevoiți să circule zilnic pe strada Lahovari trebuie să fie atenți să evite o groapă din asfalt de aproximativ 10 centimetri adâncime, altfel riscă să își avarieze mașinile.

Unele străzi și trotuare din municipiul Constanța au fost asfaltate pe repede-nainte. Asta o dovedește calitatea asfaltului pe care zilnic sute de mașini circulă. Un crater de aproximativ 10 centimetri adâncime zace pe mijlocul străzii Lahovari din municipiul Constanța. Șoferii care circulă pe strada cu pricina sunt nevoiți să o ocolească de fiecare dată, iar cei care nu știu de existența ei, intră în plin. Mai mulți șoferi acuză faptul că un astfel de crater pe asfalt are cele mai multe șanse să le avarieze mașinile.

Dacă în urmă cu o săpămână groapa era doar o mică gaură în asfalt, acum putem spune că este un real pericol. Pe lângă avarierea autoturismelor, craterul de 10 cm adâncime poate produce chiar și accidente rutiere. Din fericire, până în acest moment nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier neplăcut din cauza craterului de pe Lahovari, însă dacă asfaltul nu va fi rehabilitate vor exista șanse. Locuitorii din zonă și șoferii care circulă zilnic prin zonă spun că intenționează să facă sesizări în acest sens.

“Uitați o groapă de pe strada Lahovari! Am făcut o sesizare în legătură cu o altă groapă de dimensiuni mai mici, de pe o altă stradă din Constanța, tocmai pentru a evita astfel de crater și eventualele tragedii produse de gaura din asfalt. Craterul are peste 10 cm adâncime și s-a format în aproximativ o săptămână.”, a declarat pentru Replica de Constanța, Anca G.

Reamintim că Primăria Municipiului Constanţa a demarat în august 2016 procedurile pentru atribuirea unui contract care vizează servicii de dirigenţie de şantier pentru supravegherea lucrărilor de asfaltare pe 22 de străzi din cartierele Palazu Mare, Compozitorilor, Veterani şi Baba Novac. În cartierul Compozitorilor sunt vizate străzile Eduard Caudella cu Prelungirea, Titus Cergau, Iosif Ianovici, Dinu Lipatti, Rapsodiei, Heracleea Darclee, iar în cartierul Palazu Mare vor fi asfaltate străzile Liviu Rebreanu, George Topârceanu, Lucian Blaga, Măcinului, Gopodăriei şi Alexandru Sahia.

Străzile Voievozilor, Scheia, A.D. Xenopol, Al. Alexandridi, Govora, Horia Grigorescu, Topolveni, Vrâncioaiei, iar în cartierul Veterani, proiectul de asfaltare cuprinde străzile Prelungirea Meşterul Manole şi Mareşal Al. Averescu, din cartierul Baba Nova îşi vor schimba şi ele înfăţişarea. Contractul include “achiziţia Serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea lucrărilor de execuţie a 22 străzi din Municipiul Constanţa aferente obiectivului de investiţii „Elaborare SF/DALI, Expertiza Tehnică, PT, DDE, DTAC, inclusiv execuţie pentru străzi din Municipiul Constanţa.

“Prestatorul va trebui să verifice autorizaţie de construcţie şi celelalte avize necesare şi să urmărească respectarea proiectului tehnic (…) să întocmească rapoarte lunare cu stadiul lucrărilor, să anunţe autoritatea contractantă (Primăria Constanţa) în caz de neconcordanţe şi să interzică utilizarea de materiale necorespunzătoare calitativ”, se arată în caietul de sarcini întocmit de reprezentanţii municipalităţii. Potrivit documentelor, suma estimată să fie cheltuită din bugetul local este de 53.184 de lei fără TVA.

Update

Reprezentanții Confort Urban SRL s-au sesizat și au demarat procedura de astupare a craterului din asfalt. Problema a fost soluționată provizoriu prin astuparea cu pietre a fisurii din asfalt de pe strada Lahovari din Constanța situată în apropiere de bulevardul Ferdinand.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E dezastru cu gropile in oras, canalizarile nu mai zic , chiar a ajuns foarte rau orasul asta ...
0
0
Ce repara mai frate ? Ca e din ce in ce mai varza. Zeci de gropi noi au aparut in ultimile 1-2 saptamani. Unele chiar periculoase si pe bulevarde mari. Vezi bd Lapusneanu, Mamaia. Si stau bine merci acolo. Primarul momentan repara trotuarele la city, ca nah, e mall, sunt interese. Restul orasului continua sa cada. O sa ramaneti in orasul asta doar cu mallurile si mamaia.
0
1
fagadau repara orasul lasat ruina de mazarel
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367