REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CRATERE în asfalt LUMINATE cu LED-uri

CRATERE în asfalt LUMINATE cu LED-uri

Replica API 27 august 2020 | 07:47 2129

Consilierii locali ai municipiului Constanţa se întrunesc luni, 31 august, în şedinţă ordinară de Consiliu Local. Şedinţa se va desfăşura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferinţă. Printre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi se numără şi modernizarea sistemului de iluminat de pe strada Dezrobirii.

Prin Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, administraţia locală doreşte să facă investiţii pentru „iluminare eficientă şi gestionare inteligentă a energiei pe Strada Dezrobirii”, potrivit proiectului de hotărâre numărul 5 de pe ordinea de zi.

Se aprobă documentaţia tehnico-economică

În proiectul de hotărâre, administraţia locală din Constanţa aprobă documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii. Lucrările vizează modernizarea sistemului de iluminat prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente, care au un consum ridicat de energie, cu corpuri de iluminat tip LED. De asemenea, sunt prevăzute lucrări pentru implementarea unui sistem de telegestiune care să permită reglarea fluxului luminos şi înlocuirea coloanelor de legătură între reţea şi corp. Totalul investiţiei ajunge la 1.339.110.28 lei cu TVA, din care contribuţia proprie este de 402.350.72 lei, cu TVA.

Potrivit priectului de hotărâre, necesitatea investiţiei este de a reduce fenomenul încălzirii globale, de a reduce emisiile de CO2 şi de a creşte calitatea vieţii în Constanţa. În plus, prin implementarea tehnologiei LED, vor fi îmbunătăţite siguranţa traficului, confortul vizual, iar poluarea luminoasă va fi diminuată.

Care ar fi beneficiile

Implementarea iluminatului prin tehnologie LED ar reduce costurile de întreţinere, în plus acestea sunt mai prietenoase cu mediul. Pentru asigurarea unui sistem de iluminat eficient şi în concordanţă cu ultimele standarde, a fost proiectat un sistem de iluminat compus din 188 de aparate cu tehnologie led, amplasate pe cei 101 stâlpi existenţi pe strada Dezrobirii.

Amintim că în priectul de hotărâre numărul 6, de pe ordinea de zi, autorităţile locale aprobă participarea UAT-ului oraşului Constanţa la Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, prin care se impune modernizarea sistemelor de iluminat public prin introducerea tehnologiei tip LED.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
188 de corpuri de iluminat cu montaj cu tot 1.3 milioane lei. Nu e cam scump primare
2
0
....Tichie de margaritar ne trebuia !
4
0
Va mai aduceti aminte de trecerea de pietoni tip led-smart,de la iesirea din C-ta.A functionat 2 zile si de atunci nimic,totul e praf,dar Primaria crede ca face un oras Smart cu 2 leduri si alea arse.Vai de orasul asta,cu asa lideri ajungem a 2-a Africa
7
0
Usor, usor tind sa cred ca orasul Constanta a devenit un al doilea Caracal....
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614