REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Credeaţi că puteţi scăpa de "timbrul de mediu" înmatriculând maşina în Bulgaria? În curând va fi inutil

Credeaţi că puteţi scăpa de "timbrul de mediu" înmatriculând maşina în Bulgaria? În curând va fi inutil

Replica API 24 februarie 2013 | 00:00 207

După ce au găsit varianta "optimă" pentru a taxa poluarea provenită de la autovehicule prin noul "timbru de mediu", autorităţile închid şi "portiţa bulgărească". Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat vineri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne dezvăluie "leacul" găsit de autorităţile române la problema miilor de vehicule care circulă în România, sunt deţinute de cetăţeni români, dar sunt înmatriculate în alte state, în special, Bulgaria.

Conform documentului "Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi complearea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice", aflat în secţiunea "Transparenţă decizională" pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi supus dezbaterii publice, "autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state". Mai exact, modificarea Alineatului (4) al articolului 82 se modifică astfel încât cetăţenii români care deţin un vehicul înmatriculat în alt stat să fie obligaţi să îl înmatriculeze în România în termen de 30 de zile. În acest mod, autorităţile române speră să oprească avalanşa de vehicule înmatriculate de români în Bulgaria pentru a scăpa de plata taxei pe poluare sau, mai nou, a timbrului de mediu.

Pe lângă modificarea menţionată, în document se arată şi că "persoanele cu domiciliul ori reşedinţa în România care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat într-un alt stat sunt obligate să înmâneze poliţistului rutier, la cererea acestuia, alături de documentele prevăzute la alin.(2) un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul, însoţit de o traducere legalizată în limba română, a acestuia". Acest detaliu apare într-un nou Alineat poziţionat în Articolul 35.

Sursa:Capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218