REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Credincioşii sosiţi duminică la resfinţirea Bisericii Sf. Mina au sperat să-l revadă pe răspopitul Picu

Credincioşii sosiţi duminică la resfinţirea Bisericii Sf. Mina au sperat să-l revadă pe răspopitul Picu

Replica API 1 august 2016 | 00:00 258

Regretat şi după 3 ani de la înlăturarea lui

Regretat şi după 3 ani de la înlăturarea lui

În ultima duminică a lunii iulie, IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului a realizat slujba de resfinţire a bisericii Sfântul Mina, situată pe malul lacului Tăbăcăriei. Surpriză, însă! Unii dintre credincioşi au venit la slujbă, de fapt, cu scopul de a-şi arăta devotamentul pentru fostul preot paroh Picu!

Biserica construită în stil maramureşean, situată în Parcul Tăbăcăriei care, încă din anul 1997 atrage puzderie de credincioşi, s-a bucurat, duminică, de slujba de resfinţire, realizată de IPS Teodosie, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară, proces început încă din perioada Postului Mare. Deşi credincioşii au sosit în număr foarte mare, ceea ce i-a ghidat către acest loc este, de fapt, devotamentull şi respectul pentru fostul preot paroh Picu.

„Eu am crezut că astăzi va participa şi dânsul la slujbă, de-aia am şi venit”, a precizat, pentru „Replica”, un constănţean. „Îi sunt devotată preotului Picu, a făcut foarte multe pentru biserica aceasta şi pentru comunitatea constănţeană. A ajutat foarte mulţi oameni cu locuri de muncă, punând o vorba bună pentru cei aflaţi la ananghie. Slujba pe care o ţinea dumnealui era incredibilă. Păcat că nu mai slujeşte. Locul lui este aici!”, a adăugat un alt participant la slujbă.

Aşadar, în ciuda problemelor care l-au urmărit pe fostul preotul paroh, constănţenii continuă să creadă în el: „Dupa tot ce s-a întâmplat, eu cred în dumnealui. El s-a zbătut pentru toată construcţia bisericii, iar aici era casa lui”. Reamintim că preotul Picu nu mai are voie să slujească, iar precizarea a venit din partea Arhiepiscopiei încă din anul 2013. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au declarat, la acel moment, că acesta nu s-a îngrijit de bunurile Bisericii Sfântul Mina, acuzându-l că „a contribuit la înstrăinarea lor”.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218