REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Creșa, o soluție eficientă și sigură pentru părinții ocupați. În Constanţa, un copil este ţinut şi cu 1 leu pe zi

Creșa, o soluție eficientă și sigură pentru părinții ocupați. În Constanţa, un copil este ţinut şi cu 1 leu pe zi

Replica API 22 februarie 2016 | 23:22 442

După încheierea concediului de marternitate sau paternitate, părinții sunt nevoiți să se întoarcă la muncă. Astfel, tot mai mulți apelează la creșele de stat pentru ca îngrijirea copiilor să fie una sigură. Condiţiile sunt foarte bune, cei mici sunt bine hrăniţi, dar și permanent supravegheaţi. Deși cele cinci creșe din Constanța funcționează la capacitate maximă, întotdeauna se găsesc locuri pentru toți.

Chiar dacă există și creșe particulare, cele de stat sunt la fel de căutate! Dacă din punctul de vedere al condițiilor nu există deosebiri, la nivelul prețurilor se remarcă o diferență vizibilă. Costul unui meniu pe zi în cadrul creșei de stat depășește cu puțin suma de 10 lei. „Meniul nostru costă 12 lei de copil. Părintele plătește o cotă din acești 12 lei conform venitului acestuia brut. Pe zi, părinții plătesc de la 1 leu până la 4,12 lei. Restul de bani sunt susținuți de primărie. Creșele sunt susținute în totalitate de primărie”, a declarat Cezara Popescu, șeful Serviciului de Administrare Creşe din cadrul Primăriei Constanţa. De asemenea, hrana copiilor este una sănătoasă, la alegerea alimentelor din meniuri participând și medici nutriționiști. „Copiii mănâncă extrem sănătos! La cărniță avem numai curcan și vițel, la cașcaval avem doar mozzarela, brânza și iaurtul sunt numai de capră, pastele sunt integrale. Pateul este făcut în bucătăria creșei, nu este cel cumpărat. De asemenea, copiii consumă verdețuri zilnic. Meniurile au fost create cu ajutorul medicilor nutriționiști, i-am rugat să ne spună care este cea mai bună pâine, de exemplu”, a explicat Cezara Popescu. Deși în Constanța sunt numai cinci creșe, iar cererile de înscriere cresc de la o lună la alta, întotdeauna se găsește loc pentru fiecare copil. „Creșele funcționează la capacitate maximă. Părinții vin cam tot timpul anului. În general, veneau și depuneau cererea în mai, de exemplu, pentru luna septembrie. Eu nu am refuzat nici un copil, doar că am amânat pentru o perioadă scurtă de timp sau am mutat la o altă creșă. Dar nu mi-a rămas niciodată un părinte pe afară”, a precizat Cezara Popescu.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614