REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CRESC ACCIDENTELE în care sunt IMPLICATE vehicule pe DOUĂ ROȚI

CRESC ACCIDENTELE în care sunt IMPLICATE vehicule pe DOUĂ ROȚI

Replica API 1 iulie 2020 | 00:00 1525

Conform unei statistici pusă la dispoziție de IPJ Constanța, în perioada 14.06-30.06.2020, au avut loc 11 accident rutiere în care au fost implicate vehicule pe două roți. Astfel, în 2 dintre accidente au fost implicate motocicletele, iar în 9 dintre ele bicicletele. Din fericire, acestea nu s-au soldat cu decese ci doar cu vătămarea corporală a celor implicați. Principalele motive ale accidentelor sunt viteza dar și neatenția în trafic.

Unul dintre accidentele în care au fost implicați bicicliști a avut loc în Mangalia, pe strada Rozelor, un autoturism lovind un biciclist. Accidentul nu s-a soldat cu victime.

Accident pe DN 2A, motociclistul a fost rănit ușor

Un bărbat de 33 de ani a condus o motocicletă pe DN 2A, în afara localității Crucea, dinspre Constanţa către Hârşova. În momentul în care a ajuns la km. 153, într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers către dreapta, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a motociclistului.

Din cauza vitezei a intrat cu motocicleta în parapet

La data de 28 iunie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier. Din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat de 43 de ani, din județul Brașov, în timp ce conducea un motociclu pe DN22 F (Macin-Tulcea), nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un parapet de protecție aflat pe marginea drumului. În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului vehiculului, care poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, polițiștii au intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accidentele în care au fost implicați bicicliști nu au avut consecințe grave, însă asta nu înseamnă că acestea nu trebuie evitate.

Sfaturile polițistilor pentru motocicliști și bicicliști

Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă; abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus; feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare; fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai OPELuri pe 2 roti in articolul asta!
0
0
astia pe doua roti au o dorinta suprema sa se arunce sub rotile masinii. Ce pot sa fac decat sa spun: Welcome!
5
3
eu fac tot ce imi sta in putinta cu descreieratii astia dar puolutia ce face lasa totul in seama mea ei pentru ce mai iau salar ca pe mine nu ma plateste nimenea
5
1
bravoo donatorii!!!!
3
2
Conducatori de motoare pe doua roti nu respecta nici o regula . Viteza si nimic mai mult . Au probleme grave la mansarda .
6
3
pacat ca nu se poate face si transplant de creier...
3
4
Motociclistii sunt un pericol public pe sosele.
8
4
@motociclist - mda te bucuri dar cam degeaba ca organele de la dumneata le ia. Sigur ca a crescut nr de accidente pentru ca crescut si nr de accidente fara ca infrastructura rutiera sa se dezvolte si fara ca responsabilitatea cunostintele si abilitatile motociclistilor sa se imbunatateasca.
4
2
Ma bucur ca ai nevoie de organe!
3
4
hai mirlandezii drogati motocicleni,la mai multi in sant!
7
3
avem nevoie de organe
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218