REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Creţu: Băsescu nu îl lasă din braţe pe Tokes,se ascunde după chichiţe să nu-i retragă Steaua României

Creţu: Băsescu nu îl lasă din braţe pe Tokes,se ascunde după chichiţe să nu-i retragă Steaua României

Replica API 8 martie 2014 | 00:00 204

Europarlamentarul PSD Corina Creţu susţine că preşedintele Traian Băsescu "nu îl lasă din braţe pe Tokes Laszlo", ascunzându-se în spatele unor "chichiţe juridice" pentru a nu-i retrage acestuia Ordinul "Steaua României". "Eu nu renunţ şi continuu să îi solicit preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului Steaua României lui Tokes Laszlo. Au trecut două luni de când Consiliul de Onoare al Ordinului şi-a motivat decizia de retragere a decoraţiei, iar preşedintele tace în continuare. Nu cred că este legitim ca Băsescu să se ascundă în spatele unor chichiţe juridice şi să anunţe că aşteaptă o decizie a justiţiei. Nimic nu l-ar împiedica să-i retragă ordinul lui Tokes şi apoi să aştepte o decizie a instanţei. Nu doreşte să îl lase din braţe, fără să îşi dea seama că ar da un semnal foarte important românilor că asemenea derapaje nu sunt acceptabile", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, europarlamentarul PSD CoCorina Creţu

Potrivit acesteia, prin tot ceea ce face, Tokes Laszlo are toate caracteristicile unui politician extremist.

"Faptul că reprezintă România în PE şi atacă România şi pe români şi principiile fundamentale ale statului român - cred că ar fi motive suficiente pentru preşedintele Băsescu de a face acest gest. Chiar dânsul în vară vorbea de ridicarea cetăţeniei pentru Tokes. Între timp, nici Ordinul Steaua României nu mai vrea să îl retragă", a spus Corina Creţu.

În decembrie 2009, la 20 de ani de la Revoluţie, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Tokes Laszlo cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

În 27 iulie 2013, Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), că "nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat". Participanţii la seminariile Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului au cerut atunci retragerea distincţiilor acordate de statul român "extremiştilor maghiari" din România, făcând referire la europarlamentarul Laszlo Tokes, decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României".

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367