REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Creţu: Macovei şi Tokes, pe culoare diferite, au făcut foarte mult rău României

Creţu: Macovei şi Tokes, pe culoare diferite, au făcut foarte mult rău României

Replica API 29 martie 2014 | 00:00 175

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a declarat, vineri, la Sibiu, că Monica Macovei şi Laszlo Tokes, "pe culoare diferite", "au făcut foarte mult rău României", fiind vorba despre un "război româno - român", reprezentanţii României în PE nereuşind să ajungă la un consens. Corina Creţu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că în ultimii cinci ani au existat situaţii în Parlamentul European în care parlamentarii români "s-au luptat" între ei, transmite Mediafax. "Alegerile europarlamentare sunt alegeri importante pentru România, pentru că este foarte important cine ne va reprezenta acolo. Am văzut, în ultimii cinci ani, că au fost momente importante în care a trebuit să ne luptăm cu proprii noştri colegi. Ei au reprezentat în ultimii ani PDL în PE, acum sunt pe la alte partiduleţe împachetaţi ca noi şi oferiţi societăţii româneşti drept o noutate în politica românească, dar sunt aceiaşi oameni cu care noi ne-am luptat", a spus Corina Creţu.

"În primul rând aş spune de Monica Macovei. În 2012, nu numai că a minţit în PE şi a vorbit despre fraudarea alegerilor cu peste două milioane de voturi, fapt pe care nu l-a probat niciodată nimeni, pentru că s-au găsit doar câteva zeci, 50 - 60 de voturi. În plus, este vorba despre faptul că este un unicat în istoria PE când un membru al PE a cerut suspendarea fondurilor europene pentru propria ţară. Îmi spuneau colegii mei că un asemenea parlamentar nu ar mai fi putut da ochii cu electoratul. În toate ţările există putere şi opziţie, dar există o limită. Nu poţi să faci deliberat propriei tale ţări", a afirmat Corina Creţu.

În plus, aceasta a adăugat că un alt om care a făcut "rău României" este Laszlo Tokes.

"Ştiţi şi de lupta mea cu Laszlo Tokes, vorbim de oameni care fac rău României. (...) S-a dus acolo (în PE - n.r.) numai ca să denigreze România, să vorbească numai despre autonomie, atât timp cât interesele populaţiei maghiare sunt aceleaşi cu ale populaţiei majoritare: legate de nivelul de trai, locuri de muncă, etc. Nu avem adversari fără să avem motive. Avem motive şi cu domnul Tokes, şi cu cei de la PDL, şi cu cei de la PMP", a mai spus europarlamentarul PSD, conform Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367