REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Crima de la Eforie, un caz încă neelucidat: principalul suspect, soţul Cristinei, ar fi decedat în Guyana

Crima de la Eforie, un caz încă neelucidat: principalul suspect, soţul Cristinei, ar fi decedat în Guyana

Replica API 13 septembrie 2012 | 00:00 1959

Lovitură de teatru la proces

Lovitură de teatru la proces

Alexandru Radu şi Cristina Udrea s-au căsătorit în iunie 2002. Cei doi tineri proveneau din familii bune: el - fiul fostului deputat Dumitru Radu, ea - fiica fostului viceprimar din Eforie. Decizia lor de a se căsători a venit brusc, după doar câteva luni de când erau împreună, iar viaţa ei a fost curmată şi mai brusc, într-un mod teribil! Crima de la Eforie este în continuare învăluită de mister, deşi principalul suspect, Alexandru Radu, a fost trimis în judecată. Mai mult, bărbatul a fugit, fapt care l-a incriminat şi mai mult. El nu a fost de găsit nici până în ziua de azi, iar ieri, când urma să fie dat un verdict în acest dosar, la Înalta Curte, avocatul angajat de familia lui Alexandru Radu a venit cu un document incredibil!

Aşadar, Alexandru şi Cristina se căsătoreau în iunie 2002, iar în august o veste avea să cutremure comunitatea din Eforie: tânăra avea să fie găsită moartă, ucisă cu bestialitate în vila în care locuia. Din start, lumea a început să vorbească despre faptul că, de fapt, cei doi nu se înţelegeau prea bine, întrucât ea era geloasă, iar el o înşelase. În seara cu pricina, Alexandru declara poliţiei că a plecat de acasă, cu prietenii, iar că apoi şi-a găsit soţia moartă, ucisă cu bestialitate în Vila "Cristina". Moartea Cristinei era şi mai dureroasă pentru părinţii ei, cu cât tânăra era însărcinată. Au urmat cercetări, apoi un lung proces, timp în care Alexandru Radu a devenit de negăsit. El a fost dat în urmărire internaţională. Dosarul nu s-a judecat la Constanţa, ci la Alba Iulia. Avocaţii apărării au cerut strămutarea procesului pentru că, la acea vreme, tatăl Cristinei era viceprimar în Eforie şi, spun ei, s-au temut de eventuale presiuni asupra judecătorilor. Tribunalul Alba l-a achitat de două ori pe Alexandru Radu, după ce tatăl acestuia a tot depus, la dosar, o sumedenie de contestaţii. Dosarul a fost trimis, la un moment dat, înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru refacerea urmăririi penale, iar în noiembrie 2007, procurorii au trimis din nou dosarul în instanţă. Anul trecut, Tribunalul Alba l-a condamnat pe Alexandru Radu la 25 de ani. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. Ieri, când dosarul s-a aflat pe ordinea de zi a Înaltei Curţi, urmând să fie dat un verdict final, tatăl lui Alexandru Rau a intervenit din nou! El a depus, prin intermediul avocatului, un act prin care se arată că Alexandru ar fi murit în America, mai exact în Republica Guyana. Imediat după aceasta, rudele fetei au declarat că nu este decât o tentativă de a fi îngropat cazul, în sensul scoaterii de sub urmărire internaţională a celui pe care îl consideră vinovat de uciderea Cristinei. Magistraţii au solicitat verificarea documentului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367