REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Crima de la metrou, tranşată aspru în presa britanică: ‘Nimeni din staţia de metrou nu a făcut nimic pentru a proteja victima’

Crima de la metrou, tranşată aspru în presa britanică: ‘Nimeni din staţia de metrou nu a făcut nimic pentru a proteja victima’

Replica API 16 decembrie 2017 | 00:00 283

Cum văd străinii incidentul terifiant de la metrou: ”O femeie abuzată sexual, în trecut, de diferite persoane, printre care și fratele ei, se răzbună pe o fată săracă, venită la muncă în București, în timp ce 300 de persoane, aflate de față, nu fac nimic”. Din nefericire, străinii văd întreaga scenă într-un mod mult mai dur decât românii. Dacă în România se caută ”scuze” precum ”se mai întâmplă, femeia e bolnavă psihic”, britanicii, de exemplu, condamnă pasivitatea celor prezenți în stația de metrou, mult prea ocupați cu smartphone-urile și neatenți la ce se întâmplă în jurul lor. Iată cum relatează cotidianul ”The Sun” întreaga scenă:

” O femeie a fost ucisă, fiind împinsă în mod deliberat în fața unui tren (metro n.r.) care se apropia, în capitala României, București. Alina Ciucu, de 25 de ani, a încercat să se salveze după ce Magdalena Șerban, de 36 de ani, a lovit-o din nou, iar tânăra a murit zdrobită între tren (metro n.r.) și platforma de beton. Polițistii spun că Șerban a fost responsabilă și de un alt atac, aproape identic, în aceeași noapte în care a încercat să impingă o alta femeie pe șine, dar victima a reușit să lupte și să scape. (...)

Maniaca și-a împins victima în fața trenului și apoi a lovit-o cu picioarele să o țină jos. Magdalena Șerban a fost reținut în custodie, în timp ce poliția încearcă să găsească motivul pentru atacul teribil și aparent neprovocat. În prezent, efectuează teste psihiatrice. (...) Luată la întrebări, Șerban a raportat câteva postări bizare din social media, acuzând diverse persoane, inclusiv pe fratele său, de abuzuri sexuale.

Totodată, ea a pretins că a lucrat în străinătate ca menajeră în Spania, și a acuzat oamenii că i-au distrus viața socială, în urma postării unor fotografii intime cu ea. (...) Ministrul român de Interne, Carmen Dan, a felicitat ofițerii de poliție care au reușit să identifice și să o rețină pe suspectă, în numai câteva ore de la atacul fatal. Cu toate acestea, nimeni din stația de metrou nu a făcut nimic pentru a proteja victima, sau pentru a o împiedica pe atacatoare să scape. De asemenea, se ridică semne de întrebare și despre faptul că dintre cei 300 de prieteni ai Magdalenei Șerban, de pe pagina sa de socializare, nu și-a dat seama că are probleme și ar putea fi periculoasă.

(...) Ambele incidente, din aceeași zi, au fost susrprinse de camerele de supraveghere și postate pe platformele video online. Atât Magdalena Șerban, cât și Alina Ciucu proveneau din aceeași parte a României, județul Dolj, în partea de sud-vest a țării, ambele trăind și muncind în București, dar poliția crede că este o coincidență. Alina Ciucu, originar din orașul Craiova, județul Dolj, locuise în București cu prietenul ei de mai mulți ani. Ea provenea dintr-o familie cu probleme financiare, fiind adoptată de vecini, pentru că mama ei era prea săracă și nu putea avea grijă de ea”.

Toate informațiile au apărut în presa britanică și, din câte se pare, străinii au un mod mai tranșant de a vedea lucrurile. Și poate au dreptate! Avem polițiști capabili să prindă un infractor periculos într-un timp record, într-o mare de lume, dar ne lipsește simțul civic și suntem preocupați cu alte ”nimicuri”, în timp ce lângă noi sunt omorâți oameni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand mai multi din familiile magistratilor,ale politicienilor vor fi agresati serios de infractori,poate ca se va ajunge la concluzia fireasca de azi,ca romanii sunt complet neprotajati,ca asa zisa protectie sociala in diversele ei forme exista doar scriptic,formal,doar platile fiind reale. Acum avem o prapastie intre unii care se afla undeva intr-o bula privilegiata si majoritatea romanilor naivi si vai de mama lor,dar care asigura inca supravietuirea tarii, in ciuda tuturor actiunilor demente ale conducerilor,care mai de care mai cretine si antiromanesti.
3
0
dar nimeni nu statea cu mainile in san...toti butonau telefoanele...nu stiu,nu pot sa cred ce minuni sunt in aceste telefoane...aceasta lume,parca a luat-o razna...toti...dar toti...n-au alta preocupare decat.....telefoniada....f.f.f. grav...
3
0
Ati gasit sa ne dati exemplu pe degeneratii astia.Cind au fost atentate cum au reactionat? observ ca-i pupa pe invadatori. Nu englezii sint exemplu pentru moralitate.Churchil ne-a vindut rusilor ca la tirgul de vite. Iar ziarul mentionat, ce sa mai vorbim! Asa ca .....mai usor cu exemple de acest fel.
1
0
Suntem un popor de ignoranti.La fel asistam,cu mainile in san si gandul la cozonaci si sarmale,la o alta crima care se desfasoara in aceste momente in parlamentul Ro care in loc sa ne faca o viata mai sigura si buna au grija doar de problemele lor,probleme penale!
0
0
Popor de tigani
3
0
si daca intervenea unul sa zicem si ii tragea una un bot criminalei salvind fata, te purta aia prin tribunale de te temina justitia nostra asazis corecta si independenta, lua 2-3 ani cu executare la sigur!!!
4
1
Romania este tara in care nici politistii nu prea au voie sa faca buba infractorilor. Romanii nu au dreptul legal la autoaparare ca in SUA de exemplu. La noi este de preferat sa te lasi schilodit de banditii care misuna prin tara ca paduchii pe tigani si pe caini,altfel risti nu doar bataia deja de neevitat,ci si puscarie mai multa decat atacatorul. Pe urma spiritul civic la o natiune care este obisnuita sa manance langa gunoaiele proprii,la oameni care nu se ingrijesc de ei insisi nisi igienic,nici sufleteste ? E greu. La noi se promoveaza tot ce e mai scarbos in toate zonele societatii.
11
1
v-ati gasit si voi sa citati tocmai din mizeria aia de ziar 'the sun' ?
6
7
Popor necredincios, lipsit de dragoste si mila fata de semeni. Scoala , Biserica , Statul sunt absenti.... iar EDUCATIA LIPSESTE
10
1
Au perfecta dreptate.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218