REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CRIMĂ în CONSTANȚA! Victima găsită de FIU, în fața CASEI

CRIMĂ în CONSTANȚA! Victima găsită de FIU, în fața CASEI

Replica API 7 iulie 2020 | 00:00 9293

Tragedie într-o familie din Constanţa. Daniel Sforaru şi-a omorât soţia în bătaie, din cauza geloziei, după ce a consumat împreună cu aceasta băuturi alcoolice. Între cei doi existau certuri frecvente, inculpatul agresându-şi soţia foarte des.

foto: arhivă

Cum s-a petrecut totul

Conform rechizitoriului, fiul celor doi a găsit-o pe mama sa căzută inconștientă în curtea din fața casei. La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței, până la sosirea unui elicopter SMURD, care a preluat-o și a transportat-o pe victimă la Spitalul Județean Constanţa.

La data de 10.03.2020, orele 18.30, victima a decedat, potrivit raportului medico-legal de necropsie întocmit în cauză, moartea persoanei fiind violentă, produsă prin hemoperitoneu, consecința unui traumatism abdominal cu ruptură mezenter. Leziunile traumatice tanatogeneratoare (de la nivel abdominal) s-au putut produce prin lovire cu corp dur, și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu mecanismul de producere a morții. Celelalte leziuni traumatice constatate la examenul necropsic s-au putut produce prin lovire cu și de corp/plan dur și prin comprimare manuală, în același context traumatic.

Inculpatul şi-a recunoscut fapta

Inculpatul, Daniel Sforaru, a declarat că, în seara zilei de 09.03.2020, a avut un conflict cu soția sa din cauza geloziei, ambii fiind sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce se aflau în corpul de casă în care locuiau, separat de corpul de casă în care locuia fiul lor, fapt ce explică de ce acest martor nu a auzit zgomotele ce ar fi putut fi generate de conflictul părinților săi. În aceste împrejurări, a arătat inculpatul că, în jurul orei 22.00, și-a lovit soția cu pumnii, la nivel abdominal și i-a dat două palme peste față, iar în cursul nopții, pe la ora 02:00, persoana vătămată a ieșit din locuință pentru a merge la toaletă și nu a mai revenit. Inculpatul a început să o caute pe victimă dimineață, pe la ora 06.00, găsind-o căzută pe pământ, în fața ușii locuinței lor, în stare de inconștientă, horcăind și respirând greu, motiv pentru care l-a trezit și l-a chemat pe fiul lui, care a anunțat ambulanța, ulterior a venit și un elicopter SMURD și a preluat-o pe soția sa. Ulterior, în faza judecății, inculpatul a recunoscut acuzațiile astfel cum acestea i-au fost aduse prin rechizitoriu.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 9 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fraiere,degeaba ti au dat 4 ani. cand te prinde copilul iti rupe capatana.
0
1
petdepsele sunt prea aspre!ei nu realizeaza gravitatea faptei si cand ies o ia de la inceput!
1
5
asta-i pedeapsa , doar 9 ani ? sta 4 ani si e liber. Acest judecator face si el parte dintre criminali ? poate 99 ani era corect. Mai spera si la pensie speciala acest magistrat .
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614