REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Crimă odioasă la Constanţa: Lara Şaban, lovită cu un ciocan în cap, împachetată în plastic şi aruncată în câmp

Crimă odioasă la Constanţa: Lara Şaban, lovită cu un ciocan în cap, împachetată în plastic şi aruncată în câmp

Replica API 30 mai 2012 | 00:00 2219

Fratele acuzat de omor susţine că sora lui a fost ucisă la comanda amantului turc

Fratele acuzat de omor susţine că sora lui a fost ucisă la comanda amantului turc

În cazul uciderii tinerei Lara Şaban, de 27 de ani, noi aspecte de-a dreptul şocante ies la suprafaţă, după ce aproape o lună totul era sub tăcere. Unele rude ale femeii, dar şi anchetatorii, au sperat până în ultimul moment că aceasta a fost răpită şi este în viaţă, sechestrată pe undeva. Însă temerile acestora s-au adeverit zilele trecute. Cercul suspecţilor s-a strâns din ce în ce mai mult în jurul fratelui tinerei dispărută, Ghiunal Gilberto Şaban, de 35 de ani, şi prietenului acestuia, George Davidescu, de 31 de ani, fost angajat al MAI. Anchetatorii i-au pus faţă în faţă cu probele existente până în acel moment, aceştia fiind arestaţi preventiv de Tribunalul Constanţa.

Patru lovituri de ciocan în cap şi mai multe urme pe corp

Înainte de emiterea mandatelor de arestare, la sediul IPJ a avut loc o conferinţă de presă în care au fost lămurite mai multe aspecte legate de rezultatele de până acum ale anchetei. Procurorul criminalist Andrei Bodean a declarat că în ziua dispariţiei Larei Şaban, pe data de 3 mai, aceasta a fost atrasă într-un apartament din centrul Constanţei de către fratele ei şi de Davidescu, iar acolo a fost lovită în cap cu un obiect dur, cel mai probabil un ciocan. Moartea Larei a fost una destul de violentă. Prima care a intrat în panică a fost bona cu care venise din Turcia. Aceasta a sugerat imediat să se sune la Poliţie, întrucât îşi dăduse seama că ceva e în neregulă. Atât ea cât şi alte rude încercaseră să o contacteze, însă telefoanele erau închise, în condiţiile în care Lara Şaban nu îşi închidea niciodată telefoanele. Rudele familiei din care fac parte atât victima, cât şi fratele criminal, susţin că pe cadavrul tinerei ucise cu sânge rece s-au găsit 4 lovituri la nivelul capului, provocate cel mai probabil cu un ciocan, dar s-au găsit urme de violenţă şi pe corpul acesteia, semn că între Lara şi cei doi agresori s-ar fi dat o luptă. Ipoteza este confirmată şi de procurori. Cei doi autori, respectiv fratele Larei şi fostul jandarm au înfăşurat-o într-un sac negru, au legat-o fedeleş şi au urcat-o într-o maşină, după care au cărat-o în zona lizierei de lângă Lumina unde au abandonat-o. La acest moment nu se ştie care dintre cei doi este autorul omorului, însă aceştia şi-au luat măsuri de precauţie acoperindu-şi urmele, zugrăvind apartamentul în care s-a comis crima şi debarasându-se de o bucată de mochetă. Anchetatorii au găsit urme de sânge şi fire de păr de culoarea părului victimei. Gilberto a declarat că nu a vorbit şi nici nu s-a întâlnit cu sora sa în ziua în care aceasta a dispărut, însă mai multe camere de supraveghere montate în oraş i-au surprins pe cei doi, ba mai mult, listingurile telefonice au confirmat faptul că au avut mai multe convorbiri telefonice de scurtă durată. La rândul său, Davidescu, a declarat că nu avea acces în apartamentul în care s-a comis crima, însă proprietarul imobilului, un cetăţean italian, a declarat poliţiştilor că Davidescu se ocupa de curăţenie în acel apartament.

Omorâtă de propriul frate pentru bani

Toate probele au fost obţinute de criminalişti întrcât cei doi nu au vrut să-şi recunoască fapta. Potrivit procurorului Andrei Bodean, scopul pentru care a fost comisă crima au fost banii. Tot acesta a menţionat că fratele Larei se interesa în permanenţă de stadiul anchetei şi chiar i-a ghidat pe anchetatori pe o pistă greşită, sugerând că ar putea fi răpită pentru răscumpărare. Numai că oamenii legii au ridicat mai multe semne de întrebare, întrucât la aproape o lună de la aşa-zisa dispariţie, nimeni nu a solicitat vreun ban pentru răscumpărare. Astfel, suspectul principal a devenit chiar cel care a lansat zvonul. La audieri, cei doi nu au vrut să recunoască nici în ruptul capului că ar avea vreo legătură cu moartea femeii, însă, în faţa judecătorilor, aceştia au declarat că, de fapt, alte persoane i-au pus gând rău femeii, în urma unui litigiu pe care femeia îl avea cu concubinul său, politicianul turc Huseyin Sipahi, care nu vroia să-şi recunoască copilul pe care îl aveau împreună.

Ce zice apărarea

"Ambii inculpaţi au dat declaraţii pentru prima oară, azi, în faţa judecătorului. Amândoi au declarat la fel, că în ziua respectivă Lara s-a întâlnit cu fratele ei, Ghiunal Gilberto Şaban, cu care a mers la un apartament, unde se afla George Davidescu. Acolo ea trebuia să se întâlnească cu 2 cetăţeni turci, veniţi din partea soţului ei. În apartamentul respectiv au avut loc mai multe discuţii în contradictoriu între cetăţenii turci şi Lara, în timp ce fratele ei şi Davidescu s-au aflat tot timpul în sufragerie. La un moment dat, cei doi au auzit o pocnitură care li s-a părut a fi împuşcătură, iar când s-au dus în cameră, au găsit-o pe Lara într-o baltă de sânge. Turcii i-au ameninţat că îi omoară pe ei şi pe familiile lor dacă nu fac curăţenie şi dacă spun cuiva ce s-a întâmplat. Mai departe, i-au obligat să ducă corpul Larei în zona unde a fost găsit, iar alţi 4 cetăţeni turci i-au bătut pe Şaban şi pe Davidescu acolo, direct în câmp. Davidescu chiar a acuzat dureri de burtă timp de o săptămână. Este greu de crezut că a fost tâlhărie, dat fiind că ea nu avea bani la ea, banii fiind găsiţi toţi în seif, fiind ridicaţi ulterior de poliţişti. Am declarat deja recurs împotriva arestării preventive", ne-a declarat Ghiulfer Aisun Ismail, avocata celor doi inculpaţi.

Ce zice politicianul turc, iubitul Larei Şaban

În urmă cu câteva zile, mai exact pe 25 mai, concubinul Larei, Huseyin Sipahi, declara în presa din Turcia că este îngrijorat de dispariţia iubitei sale, într-un moment în care nici anchetatorii români nu ştiau încă ce s-a întâmplat cu ea. "Nu ştim nimic de Lara Şaban, care a dispărut de aproape 2 săptămâni. Din nefericire, nici familia şi nici poliţia care investighează cazul nu ştiu nimic de ea. Poliţia constănţeană spune că Lara a fost văzută ultima dată în compania a doi cetăţeni turci, lucru care încă nu s-a adeverit. Pe de altă parte, presa constănţeană dă slabe şanse ca Lara să fie încă în viaţă. Momentan este cautată de Interpol", este declaraţia lui Huseyin Sipahi, afacerist şi politician, candidat la Primăria Istanbul.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218