REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CRIMĂ ORIBILĂ DESCOPERITĂ DE UN CÂINE DE URMĂ, LA CONSTANȚA!

CRIMĂ ORIBILĂ DESCOPERITĂ DE UN CÂINE DE URMĂ, LA CONSTANȚA!

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 605

A ajutat la rezolvarea a peste 100 de cazuri

A ajutat la rezolvarea a peste 100 de cazuri

Peste 100 de cazuri rezolvate cu ajutorul lui, de la violuri, până la dispariții, tâlhării și crime. Este vorba despre Bingo, un ciobănesc german care, din păcate, mai are puțin și va ieși la ”pensie”. Chiar și așa, întrucât este foarte bine îngrijit, este plin de viață, mereu cu chef de joacă, dar și dornic de a primi și îndeplini comenzi.

Bingo este un câine din rasa ciobănesc german, are 11 ani şi este la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa de circa 10 ani. A fost adus de la Centrul Chinologic Sibiu şi a fost specializat ca şi câine de urmă. De el se ocupă agent şef principal Ionel Sima, din cadrul Serviciului Criminalistic. Vineri, 15 februarie, a fost ziua de naştere a omului legii, împlinind 47 de ani, iar câinele i-a facut o surpriză, dacă putem spune aşa, în sensul că a prins un tâlhar la Valu lui Traian la scurt timp de la comiterea faptei, în cam 20 de minute. Infractorul a fost depistat la 600-800 m de locul faptei. ”În 2010 a terminat cursul de dresaj. Este dresat după miros uman și am 10 ani de activitate cu el în câmpul muncii. A participat la furturi, tâlhării, omoruri, violuri, dispariții, absolut tot ce ține de un câine de urmă. Misiunea de la Valu lui Traian a fost puțin mai dificilă întrucât era noapte, dar ne-a îndrumat exact cum trebuie. Ideea este că, în momentul când autorul abandonează obiecte la fața locului, câinele ia mirosul și merge exact pe unde a mers autorul. La fel s-a întâmplat și la Valu lui Traian”, a declarat Ionel Sima. Menționăm că Bingo este un câine care s-a facut remarcat intrucât a participat la găsirea unor copii dispăruţi, iar în 2015 a gasit um cadavru în apă, într-un caz de tentativă de omor. În total, a ajutat la rezolvarea a peste 100 de cazuri.

Bingo a scos la iveală o crimă, în 2015!

De la o simplă dispariție s-a ajuns la crimă. Și asta cu ajutorul lui Bingo, care a dat peste cadavru. Amintim că în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2015 inculpaţii Iulian Stenică şi Ion Apostol au fost văzuţi consumând băuturi alcoolice la un local din Palazu Mic şi la locuinţa celui dintâi, iar despre acesta au fost obţinute informaţii în sensul că atunci când se află în stare de ebrietate devine violent, precum şi că lucrase şi chiar locuise la ferma atacată, dar se certase cu angajatorii, după ce a fost suspectat de mai multe furturi din incinta fermei, şi plecase la sfârşitul lunii februarie 2015. Fiind audiat, inculpatul Ion Apostol a recunoscut că, fiind în stare de ebrietate, împreună cu coinculpatul Iulian Stenică au mers la o fermă din zonă și au sustras bunuri, iar când au fost surprinşi de paznic, l-au agresat lovindu-1 amândoi cu o toporişcă şi cu o bâtă în zona capului, apoi cu pumnii la faţă, iar după ce l-au doborât la sol l-au mai lovit timp de circa 15 minute şi cu picioarele pe unde au apucat şi la sfârşit l-au târât şi l-au abandonat în dereaua din apropiere. Deşi victima le-a cerut ajutorul, ca să o scoată din apa rece şi să nu o lase acolo, cei doi inculpaţi au abandonat-o în apa din derea, indiferenţi la starea gravă în care se afla. În final au deposedat-o pe victimă de un telefon mobil, un cuţit şi o lanternă. În primă fază, deținătorul fermei a sesizat dispariția paznicului, fără a se gândi că acesta a fost ucis. Însă, Bingo i-a luat urma și astfel i-a condus pe oamenii legii direct la cadavru. Și acesta este doar unul dintre cazurile rezolvate de patruped. Din păcate, mai are foarte puțin, cam un an, și va ieși la ”pensie”. Polițistul Ionel Sima, care îl are în grijă de atâția ani (îl ține acasă) a menționat că va face tot posibilul să-l ia întrucât consideră că animalul va suferi mult dacă va ajunge la o altă familie.

Video:

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar niste pisicute care sa linga ciolane de criminali nu aduceti.
0
0
bravo, Bingo! Sa aveti grija de el si dupa pensionare!
0
0
Felicitarii
4
1
Bravo lor. Felicitari Ionica, ar trebui sa mergi la Sibiu sa mai iei unul pana iese Bingo la pensie.
8
1
Bine ca avem caini inteliganti si telefoane inteligente. In viitorul apropiat vor urma si oamenii inteligenti.
6
3
felicitari
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367