REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Crimă pasională: un fost călugăr a fost mutilat, decapitat şi aruncat în şanţ

Crimă pasională: un fost călugăr a fost mutilat, decapitat şi aruncat în şanţ

Replica API 21 noiembrie 2011 | 00:00 143

Comunitatea din Ghindăreşti, şocată de eveniment

Comunitatea din Ghindăreşti, şocată de eveniment

Ancheta în cazul călugărului găsit mort, la Ghindăreşti, este în plină desfăşurare. Tot mai multe indicii strânse de criminalişti, în cazul fostului călugăr Alexe Ariton, găsit mort la Ghindăreşti, conduc la ipoteza unei crime pasionale. După ce, sâmbătă, anchetatorii, în frunte cu un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au stat la faţa locului până la ora 12.00 noaptea, prelevând probe, se pare că au ajuns deja la o pistă. Pe telefonul mobil al victimei au fost găsite mesaje care conduc la ideea că bărbatul era homosexual, dar şi mai multe apeluri ratate. De asemenea, una dintre ipoteze relevă faptul că, în tot acest caz, este vorba despre 3 persoane, şi anume: victima, o a doua persoană - un bărbat cu care aceasta ar fi avut o relaţie, dar şi un al treilea suspect, care ar fi recurs la comiterea crimei, din gelozie.

Poliţiştii susţin că se fac cercetări şi pentru a se stabili dacă, înainte de deces, călugărul a fost victima vreunei alte infracţiuni. "Sunt proceduri specifice prin care se prelvă probe direct de pe cadavru. Există indicii potrivit cărora ar fi avut înclinaţii sexuale homosexuale, iar anchetatorii iau în considerare acest aspect pentru a restrânge cercul de suspecţi şi pentru a-l putea identifica pe cel care a comis crima. Ceea ce se ştie până în acest moment este faptul că moartea a fost una violentă şi că a avut loc în urmă cu cel mult 24 de ore de la descoperirea cadavrului", susţin surse din IPJ. Toate aceste aspecte sunt doar o ipoteză a oamenilor legii, nefiind încă sută la sută sigură. Se pare că cercul de suspecţi se strânge tot mai mult în jurul unui bărbat, însă anchetatorii încă nu i-au dezvăluit identitatea. Ieri dimineaţă, criminaliştii s-au întors pentru a continua cercetarea la faţa locului, procedură extrem de importantă în astfel de situaţii, pentru că, în mare parte, ancheta se bazează pe probele şi indiciile cumulate din acel loc. Astfel, au fost luate probe ADN de pe sacul în care a fost găsit mortul, dar au fost şi persoane interogate, în sat. În tot acest timp, şi la Parchet au fost audiate mai multe persoane. "Este clar că moartea a fost una violentă. Acum contează mai puţin dacă a murit în urma decapitării sau a fost omorât înainte de a fi decapitat. Medicii legişti sunt cei care vor stabili acest aspect, dar din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare", ne-a declarat adjunctul IPJ, comisarul-şef Camil Manea. Reamintim că, sâmbătă, o femeie din localitatea Ghindăreşti a alertat autorităţile cu privire la prezenţa unui sac de rafie, în care poliţiştii au descoperit cadavrul unui bărbat decapitat. În acelaşi sac se afla şi capul, mutilat - prezenta mai multe lovituri de topor, iar trupul fusese legat cu o funie şi era murdar de noroi, spun surse din cadrul IPJ. Ulterior, acesta a fost identificat ca fiind fostul călugăr Alexe Ariton, de 40 de ani, cunoscut în rândul comunităţii ca fiind un om retras şi sărac, care locuia într-o casă sărăcăcioasă, fără curent electric, fără televizor şi alte asemenea. Acesta trăia din ajutorul social, iar oamenii de rând susţin că era un om liniştit, dar puţin ciudat, mai ales că, uneori, era văzut mergând pe stradă, vorbind singur şi gesticulând. Alexe Ariton era lipovean şi a fost călugăr în mai multe mânăstiri, atât din Dobrogea, cât şi din Moldova. "Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Având în vedere că este vorba de o moarte suspectă, violentă, în cauză conturându-se elementele infracţiunii de omor deosebit de grav, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa", potrivit IPJ Constanţa. Facem precizarea că mulţi din locuitorii de la Ghindăreşti sunt lipoveni, care s-au declarat şocaţi de evenimentul petrecut în comuna lor.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102