REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Crimă teribilă, la Corbu: şi-a omorât nevasta în casa amantului şi s-a spânzurat

Crimă teribilă, la Corbu: şi-a omorât nevasta în casa amantului şi s-a spânzurat

Replica API 11 februarie 2014 | 00:00 582

N-a suportat s-o vadă cu altul!

N-a suportat s-o vadă cu altul!

Crimă pasională la Corbu! Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat nu a putut trăi cu gândul că soţia lui ar putea fi fericită alături de altul, motiv pentru care a omorât-o şi apoi şi-a pus ştreangul de gât. Nu se înţelegeau ei prea bine, se mai certau, se mai despărţeau - potrivit spuselor vecinilor, dar se împăcau. Ea mai "sărea gardul" la vecin, pe când el o "gelozea". Acesta ar fi şi motivul din pricina căruia a recurs la teribilul gest. Imaginile au fost cutremurătoare: bărbatul era spânzurat în faţa casei, iar femeia căzută la pământ, în casă, în dreptul uşii, plină de sânge şi cu bluza de la pijama descheiată, după cum spuneau vecinii. Anchetatorii au menţionat că era bătută şi că ar fi fost strânsă de gât până ce şi-a dat ultima suflare.

Localitatea constănţeană Corbu a fost cuprinsă de plânsete şi ţipete la primele ore ale dimineţii de luni, 10 februarie. Alarma a fost dată de proprietarul casei de pe strada Lăstunului, Nelu Velea, de 40 de ani. Fusese plecat la serviciu, ieşind dintr-o tură de 24 de ore. "Munceşte ca agent de pază şi doar ce venise acasă. A intrat în curte şi l-a văzut pe Ion spânzurat. Atunci a zis: cred că e şi ea moartă. A deschis uşa şi apoi a zis că da. Am băgat şi eu capul în casă şi am văzut-o. Era cu sânge pe ea, căzută în dreptul uşii, cu bluza de la pijama descheiată şi ridicată. Cred că era tăiată, înjunghiată, strânsă de gât, nu ştiu... Atât am văzut că apoi s-a închis uşa, că erau şi poliţiştii veniţi deja", a spus un vecin. La scurt timp a aflat vestea şi mama decedatei, respectiv Chivuţa, care plângea pe stradă. Ea a menţionat faptul că ginerele ei, Ion Spiridon, cel ce i-a curmat viaţa, nu le avea cu alcoolul, o iubea pe fiica ei, pe Gheorghiţa Spiridon, de 41 de ani, dar o "gelozea". "O iubea, aveau copii împreună. A făcut un gest necugetat, ce să zic? Am înţeles că erau despărţiţi de trei săptămâni. Ea locuia cu băiatul ăsta, era la serviciu de 24 de ore. M-am întâlnit de dimineaţă cu mama fetei, chiar de dimineaţă (luni - n.r.), plângea şi ţipa cât o ţinea gura: "fata mea e moartă!". Eu am zis: cum se poate aşa ceva? Nu cred. Tanti Chivuţo, nu cred aşa ceva - o încurajam eu. Dar ea zicea că ba da, fata ei e moartă şi el e spânzurat. Şi aşa a fost. Nu poţi să ştii ce a fost între ei. Erau oameni muncitori, aveau o casă frumoasă făcută împreună, doi copii mari. Nu se ştie, aşa a fost ceasul. Dar eu am înţeles că el spunea de mai mult timp că o să se spânzure. Tot ameninţa aşa pentru că-l părăsise. Dar nu e prima dată. Au mai fost despărţiţi, aşa, câte o lună. Ea venea la mama ei şi stătea", a spus Florica Olaru, o altă vecină. Însă, gura lumii vorbeşte neîntrerupt şi astfel au ieşit la iveală şi alte elemente. Cei doi, Gheorghiţa şi Ion Spiridon, au fost plecaţi şi în Spania, în septembrie 2013, unde au făcut bani. S-au întors şi iar s-au certat. În urmă cu trei săptămâni s-au despărţit, ea mutându-se la concubin, care este necăsătorit. Cele două case, respectiv a familiei Spiridon şi a concubinului, Nelu Velea, erau spate în spate, grădinile fiind despărţite doar de un gard. De aici şi vorbele vecinilor: "Ion era cioban, avea stâna lui şi era mai mult plecat. Atunci ea mai sărea gardul la flăcăul ăsta, mai rămânea pe la el. Bărbat-su era tare gelos. Cred că din cauza asta s-a ajuns aici".

Blestemul unei mame: băiatul mort în accident, fata ucisă de soţ

Acestea sunt şi primele rezultate ale anchetei, şi anume că Ion Spiridon ar fi venit să-şi viziteze soţia şi, în urma unui conflict, a bătut-o şi înjunghiat-o, după care a strâns-o de gât până a lăsat-o fără suflare, în cursul nopţii de duminică spre luni, după care a ieşit şi s-a spânzurat de bolta din faţa casei. Însă, detaliile urmează să fie puse cap la cap de anchetatori. Trupurile neînsufleţite au fost depuse la morgă în vederea efectuării necropsiei. Cât despre mama Gheorghiţei, se pare că femeia trăieşte o adevărată dramă. Fiul ei a murit acum mai mulţi ani, în urma unui accident rutier. "A murit şi băiatul ei, în urmă cu mai mulţi ani, într-un accident rutier. Mai are două fete. Dar băiatul ei a dat să se urce în maşină, acolo pe pod la Murfatlar, dar şoferul era în mers şi el a căzut şi a căzut sub roţi. A murit pe loc. Acum, săraca... şi fata. Vai de capul ei", a mai spus Florica Olaru.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614