REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Crime trase la indigo, în Constanţa: femei ucise, case incendiate

Crime trase la indigo, în Constanţa: femei ucise, case incendiate

Replica API 6 decembrie 2014 | 23:23 568

Cu sânge rece!

Cu sânge rece!

Crime odioase, vieţi curmate pentru nimic, durere şi spaimă. Din păcate, şi acestea sunt elemente ce fac parte din totul care ne înconjoară. Le vedem, le auzim şi lăsăm fiorul să ne străbată şira spinării, gândindu-ne că nu are cum să fie real, punând astfel un zid între noi şi ororile ce ne înconjoară. Însă, cruntele fapte sunt acolo, criminalii există şi lovesc în Constanţa, îşi omoară părinţii, vecinii, partenerul de viaţă sau de pahar. Între acestea a existat şi o serie de crime parcă trase la indigo, ultima petrecându-se chiar în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie anul curent.

Anul acesta, printre crimele ce s-au petrecut în judeţul nostru, unele sunt parcă trase la indigo. Ne referim la indvizii care ucid, după care dau foc la case pentru a-şi ascunde urmele. Spre exemplu, în ianuarie anul curent, pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină la un incendiu, în Piaţa Ovidiu. La acea dată a putut fi salvat Maximilian Popescu dar pentru mama acestuia nu s-a mai putut face nimic. La scurt timp, medicii legişti au stabilit că moartea femeii a fost una violentă, fiind strânsă de gât. De asemenea, ea a fost bătută zdravăn întrucât avea mai multe coaste rupte şi organe interne perforate. În plus, s-a stabilit că a murit înainte de a izbucni incendiul deoarece pe căile respiratorii nu au fost găsite urme de fum sau cenuşă. Principalul suspect a devenit fiul acesteia, Maximilian Popescu, de 34 de ani, care a fost internat la Spitalul din Palazu Mare. Oamenii legii precizau atunci că ancheta este dificilă întrucât suspectul nu este foarte lucid şi nici coerent. Vecinii au spus că fiul femeii era violent şi fura bani din casă pentru a-şi procura băuturi alcoolice, neavând un loc de muncă. Cei doi - victima şi fiul acesteia - locuiau împreună, iar chiria pentru locuinţă era achitată lună de lună de către fiul vitreg al femeii, au mai relatat vecinii. Mai exact, acesta şi-a bătut mama până a omorât-o, după care a incendiat locuinţa pentru a-şi ascunde urmele. Acum se află în penitenciar, condamnat.

A omorât o femeie din Dorobanţu şi i-a dat foc la casă pentru a face cinste în discotecă

Însă, în prima zi a lui 2014, oamenii legii audiau un alt suspect, Mihai Cazacu, la mijloc fiind vorba de o crimă ce se petrecuse în ziua de Crăciun, în 2013. Teribilul eveniment s-a petrecut în localitatea constăţeană Dorobanţu, o femeie de 67 de ani fiind găsită decedată în locuinţa sa, care fusese cuprinsă de flăcări. Oamenii au crezut iniţial că ea a murit în timpul incendiului, însă s-a descoperit că fusese înjunghiată. “A fost găsită cu un cuţit înfipt în spate, urmează să se stabilească dacă a căzut accidental în cuţit sau dacă cineva a înjunghiat-o. Momentan, moartea este înregistrată de procurorul de caz ca fiind moarte suspectă şi se aşteaptă rezultatul necropsiei”, au spus oamenii legii la acel moment. A fost identificat suspectul şi audiat. Dacă iniţial oamenii legii l-au suspectat pe fiul femeii, iată că adevăratul criminal este un tânăr din Dorobanţu, care s-a dus la femeie să îi ceară bani chiar de Crăciun. Cum femeia nu a avut să îi dea, el a ucis-o şi i-a luat cei 300 de lei pe care i-a găsit în casă, după cum a recunoscut chiar criminalul. Cu banii luaţi de la femeia pe care a ucis-o, Mihai Cazacu, ucigaşul, a făcut cinste la discotecă! O altă crimă asemănătoare, din scenariul căreia a lipsit doar incendierea casei, a avut loc la Ciocârlia, pe 22 septembrie anul curent. O femeie de 66 de ani, Romiţa Rotilă, a fost găsită decedată în locuinţa sa, cel care ar fi găsit-o fără suflare fiind chiar fiul său. Tot el a sunat la 112, trupul neînsufleţit fiind depus la morga Spitalului din Medgidia. Însă, rezultatele necropsiei au venit cu o întorsătură de proporţii: femeia ar fi fost ucisă! Principalul suspect a devenit chiar fiul femeii, Ionel Rotilă, care a şi fost reţinut şi propus spre arestare. În timpul audierilor, acesta şi-a recunoscut fapta. Potrivit procurorilor, în seara de 22 septembrie 2014, în jurul orelor 18.00, în locuinţa comună din satul Ciocârlia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a stării conflictuale mai vechi, inculpatul a ucis-o pe mama sa, în vârstă de 66 de ani, pe care a lovit-o cu corpuri dure, unele tăietoare-înţepătoare şi a sugrumat-o, astfel încât i-a provocat moartea prin asfixie mecanică. În cursul audierilor, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, însă a invocat că doar ar fi lovit-o pe mama sa, inclusiv în zona gâtului, fără a o sugruma cu mâinile.

Omorâtă şi incendiată pentru 30 de lei, la Oltina

O femeie de 82 de ani, Ileana Dima, a fost găsită carbonizată în urma unui incendiu ce a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, 30 noiembrie spre 1 decembrie, la Oltina. Aceasta a fost informaţia cu privire la nefericitul eveniment, însă lucrurile aveau să se schimbe odată cu primele rezultate ale necropsiei, care indicau că femeia fusese ucisă. Astfel, potrivit procurorilor, în seara zilei de 30 noiembrie 2014, în jurul orelor 23.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul IlieTalică, vecinul victimei, cu antecedente penale, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în locuinţa victimei, unde a ucis-o pe aceasta, prin loviri repetate cu pumnii în zona capului, comprimare cu picioarele la nivel toracic şi sugrumare cu mâinile, cu scopul realizat de a-i sustrage suma de 30 de lei, iar pentru a-şi ascunde urmele de la locul faptei a incendiat locuinţa, astfel că în cursul incendiului a fost carbonizat parţial şi cadavrul victimei. Suspectul a fost arestat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102