REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CRIMELE CONSTANȚEI: Mai toate NENOROCIRILE s-au petrecut între PRIETENI și CUPLURI

CRIMELE CONSTANȚEI: Mai toate NENOROCIRILE s-au petrecut între PRIETENI și CUPLURI

Replica API 1 ianuarie 2018 | 00:00 228

Anchete și multă durere!

Anchete și multă durere!

Bătăi, scandaluri și lovituri ce au dus la moarte! Sunt detaliile desprinse din crimele ce au zguduit Constanța în anul 2017. Și, de constatat este faptul că mai toate aceste nenorociri s-au petrecut între prieteni și în cupluri. Certuri pe fondul consumului de băuturi alcoolice, gelozie sau mici neînțelegeri care, iată, au distrus destine.

Încă de la începutul anului și-au făcut apariția tragediile. Astfel, la data de 24 ianuarie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore a inculpaţilor Marian Cătălin Murgu şi Cristian Gabriel Obreja, ambii din comuna Limanu, judeţul Constanţa, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Probatoriul administrat în cauză a relevat, la acea dată, ca stare de fapt, că în seara zilei de 21 ianuarie 2017, cei doi inculpaţi, amândoi prieteni vechi ai victimei, iar cel dintâi chiar chiriaşul acesteia, prin acţiuni conjugate şi concomitente, au ucis-o pe victima Vasile Constantin, în vârstă de 40 de ani, pe care, în propria ei locuinţă, din comuna Limanu, strada Mărului, nr.47, au lovit-o în mod repetat cu pumnii şi picioarele pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile facială şi toracică, astfel încât i-au provocat nu mai puţin de 18 fracturi costale bilateral pe mai multe linii şi fractură de stern, urmate de producerea unui hemopneumotorax bilateral, leziunile toracico-pulmonare fiind incompatibile cu viaţa. Datele de anchetă au învederat ca mobil al faptei gelozia, inculpatul chiriaş bănuind-o pe victimă că ar avea sau şi-a dori o relaţie intimă cu concubina sa. După comiterea faptei, inculpaţii au creat un scenariu mincinos, potenţial exonerator de responsabilitate penală, după ce au mutat victima din locuinţa în care a fost agresată în locuinţa celui de-al doilea inculpat, de pe strada Atelierelor, nr.7, şi au anunţat autorităţile a doua zi de dimineaţă, prin numărul de urgenţă 112, cărora le-au declarat că victima ar fi sosit la locuinţa respectivă în cursul serii şi că abia dimineaţa au remarcat că prezintă semne de violenţă pe corp. Deşi cu ocazia audierilor, în faţa procurorului au tăgăduit comiterea faptei, după ce au fost reţinuţi şi au luat cunoştinţă de probele din dosar, cu ocazia soluţionării propunerii de arestare preventivă, ambii inculpaţi au recunoscut în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi uciderea victimei, însă au tăgăduit în continuare mobilul geloziei şi au invocat un conflict spontan, generat de neplata utilităţilor la timp de către chiriaş. În cauză la data de 25 ianuarie 2017 a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa.

Scandaluri ce au dus la moarte! Chiar și în cuplu!

De asemenea, la data de 31 ianuarie 2017, în jurul orei 14.30 – 15.00, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între inculpatul Dumitru Chiru şi Ion Calancea, din cauza consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat victimei lovituri în zona capului, cu o bâtă din lemn, decesul victimei survenind, ulterior, în data de 1 februarie 2017, în jurul orei 03:00 dimineaţa, la locuinţa victimei, situată la Ferma nr. 2 Murfatlar SCV, judeţul Constanţa. Inculpatul a fost reţinut 24 de ore în Centrul de reţinere şi arest preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, începând cu data de 1 februarie 2017, ora 17:45 şi până la data de 2 februarie 2017, ora 17:45. Urmare referatului cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Dumitru Chiru s-a dispus arestarea preventivă a acestuia de către Tribunalul Constanţa, pe o perioadă de 30 de zile. Amintim și faptul că, în urma cercetărilor în cazul săvârșirii unei tentative de omor, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au identificat-o pe Mariana Cercel, în vârstă de 60 de ani, din Constanța, bănuită de comiterea faptei. Astfel, în noaptea de 27 spre 28.06.2017, femeia în cauză și-ar fi agresat soțul, pe care l-ar fi lovit cu un corp dur. Cei doi erau cunoscuți ca scandalagii pe strada pe care locuiau, și anume Feldioarei. În noaptea precizată mai devreme se pare că bărbatul ar fi ajuns la domiciliu în jurul orei 3.30. Mariana, supărată peste măsură, l-ar fi întâmpinat furioasă, întrebându-l de ce e băut și dacă iar are o relație extraconjungală. S-ar fi luat la ceartă, și așa se face că femeia ar fi pus mâna pe o tigaie și i-ar fi aplicat o lovitură. Scandalul a continuat, iar ea ar fi luat o sticlă și i-ar mai fi aplicat și alte lovituri în zona capului. Bărbatul a căzut și s-a lovit destul de tare. Ajuns la spital, a fost imediat supus unei intervenții chirurgicale, rămânând internat. Medicii legiști au stabilit că are nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale. Însă, din păcate, joi, 29 iunie, a murit. "În trecut suferise o intervenție pe cord, iar acum a venit leziuni cerebrale masive. A fost operat, dar șansele erau minime. Astăzi (joi - n.r.) a intrat în stop și i-a fost declarat decesul", au declarat, pentru "Replica", cadrele medicale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Și-a omorât mama, la Cumpăna!

Ajungem și la data de 14.08.2017, în jurul orei 3.30, când Constantin Sandu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-a enervat peste măsură pe mama sa, luându-se la ceartă cu ea. De aici și până a trece la lovituri nu a fost decât un pas. Iar Constantin nu a mai ținut cont de nimic și a dat cu brutalitate în cea care i-a dat viață, până ce victima nu a mai mișcat. A doua zi de dimineață, după ce s-a mai trezit din beție, dându-și seama că vârstnica nu mai respiră, a sunat la Ambulanță. Dar a fost prea târziu. Octogenarei i s-a constatat decesul, iar individul a fost condus la audieri, după care a fost reținut și apoi arestat. Precizăm că Sandu Constantin era cunoscut în localitate ca și consumator de băuturi alcoolice și că ar fi avut, câteodată, un comportament deviant. Muncea ca bucătar pe litoral și părea că lucrurile erau sub control. Are domiciliul în Cumpăna, acolo unde locuia cu mama lui. Aveau neînțelegeri, dar nu obșinuiau să le discute în prezența altora. Astfel, ceea s-a întâmplat în noaptea respectivă i-a cam lăsat pe toți înmărmuriți. "La data de 14 august 2017 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie faţă de numitul Sandu Constantin, reţinându-se că, în seara de 13 spre 14 august 2017 a agresat-o pe mama sa numita Sandu Gheorghiţa, căreia i-a aplicat numeroase lovituri cu corpuri dure, ce au condus în final la decesul victimei. La aceeaşi dată s-a dispus prin ordonanţă reţinerea inculpatului pe o durată de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii menţionate. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în seara de 13 spre 14 august 2017, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul, cunoscut ca o persoană violentă, a hotărât să o ucidă pe mama sa numita Sandu Gheorghiţa în vârstă de 88 de ani, aflată într-o situaţie vulnerabilă din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate, hotărâre pe care a pus-o în aplicare după e a adus victima în locuinţa sa. Multiplele lovituri aplicate cu pumnii şi cu picioarele au cauzat victimei leziuni incompatibile cu viaţa ", potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. La data de 15 august 2017 Sandu Constantin a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Și-a călcat victima în picioare, pe Theodor Burada

O altă tragedie a avut loc și pe 21 octombrie, când medicii au fost sesizaţi cu privire la un bărbat în vârstă de 62 de ani, bătut crunt, care se afla pe strada Theodor Burada, nr. 20. A fost găsit în stop respirator, au fost efectuate manevrele de resuscitare, însă, din păcate, bărbatul a fost declarat decedat. Polițiștii constănțeni au declanşat cercetările sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, suspectul fiind condus la audieri. Menționăm că victima și agresorul erau prieteni încă din tinerețe, de circa 40 de ani. Obișnuiau să meargă împreună la pescuit, ceea ce au făcut și în cursul zilei de sâmbătă. Apoi au mers acasă la Bantaș Panainte, acolo unde au consumat băuturi alcoolice. Victima a plecat, dar a revenit la scurt timp, acuzându-și prietenul că i-a furat o mulinetă, după care l-ar fi înjurat de mamă. Atunci a fost momentul în care Bantaș și-a ieșit din minți, după cum ar fi declarat chiar el, și asta pentru că mama i-a decedat recent. A năvălit asupra amicului său, l-a bătut cu o coadă de mătură, i-a băgat mâna în gât (la necropsie s-a depistat că avea un cartilaj de lângă laringe rupt), i-a dat mai multe lovituri de pumn, după care, efectiv l-a călcat în picioare. Și, din păcate, nenorociri au tot fost.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614