REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Criminali, violatori, tâlhari sau hoţi umblă liberi pe străzi sau ne sfidează pe Facebook: Poliţia Română îi caută şi acum

Criminali, violatori, tâlhari sau hoţi umblă liberi pe străzi sau ne sfidează pe Facebook: Poliţia Română îi caută şi acum

Replica API 17 iunie 2014 | 12:15 1959

Daţi în urmărire naţională chiar din 1991

Daţi în urmărire naţională chiar din 1991

Au ucis cu sânge rece, au înşelat, tâlhărit, au fost implicaţi în grupări infracţionale sau au acţionat pe cont propriu, cert este că au ajus în faţa magistraţilor şi au fost condamnaţi la închisoare. Între timp, cum-necum, şi-au luat tălpăşiţa, Inspectoratul General al Poliţiei Române dându-i în urmărire naţională. Ca atare, aceşti infractori umblă liberi pe străzi, amestecându-se în mulţime, chiar în preajma noastră. Dacă unii parcă au intrat în pământ, alţii stau pe Facebook şi sfidează organele.

Potrivit site-ului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), mai multe persoane sunt date în urmărire întrucât au de executat pedepse cu închisoarea. Unul este chiar Vasile Vrabie, zis Vrăbionţul, de 48 de ani, din Bacău, dar domiciliat în Constanţa, care a fost condamnat la închisoare pentru furt. Totodată, oamenii legii încă îl caută şi pe Sarmad Amman Yacoub, de 45 de ani, din Irak, cu domiciliul în Constanţa, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru infracţiuni economice. Ajungem şi la Valeriu Teodorescu, de 53 de ani, din Curtea de Argeş, care a primit 4 ani pentru evaziune fiscală. Acesta a fost condamnat pe 23 noiembrie 2005, însă nu a fost găsit, oamenii legii căutându-l şi la domiciliul din Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai numărul 21. Un alt individ căutat de poliţişti este Marius Guliman, de 32 de ani, care a primit 2 ani de detenţie pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, acelaşi lucru putând fi spus şi despre Marius Voicu, de 46 de ani, din Constanţa, condamnat la 4 ani de închisoare pentru înşelăciune. Însă, există şi persoane căutate care sfidează legea cum ştiu ele mai bine. Spre exemplu, Dumitru Iosif Alupoaie, de 58 de ani, din Timişoara, a primit 4 ani de închisoare pentru înşelăciune şi este căutat de poliţiştii din Constanţa încă din luna martie 2011. El apare şi pe lista Interpol dar, cu toate acestea, potrivit jurnaliştilor din străinătate, şi-a făcut o pagină de Facebook, unde anunţă că s-a mutat în Africa de Sud, postează fotografii şi chiar şi-a lăsat adresa unde poate fi găsit. La scurt timp de la apariţia informaţiilor în presă, Alupoaie şi-a şters urmele de pe site-ul de socializare. Şi Liviu Gheorghe, din Murfatlar, de 52 de ani, este căutat întrucât are de executat 4 ani de închisoare pentru înşelăciune.

Eliberat din motive medicale, căutat şi acum de poliţişti

Un alt caz controversat este reprezentat de Stelică Dragomir, de 46 de ani, din Medgidia, care a primit 16,6 ani pentru lipsire de libertate, viol, perversiuni sexuale, proxenetism şi tâlhărie. Acesta a fost eliberat din cauze medicale şi, potrivit unor surse, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire pe 9 august 2000. Însă, din câte se pare, el a fost capturat în Olanda, unde are de executat o altă pedeapsă pentru viol, apoi va ajunge în Spania, unde, de asemenea, are de executat o pedeapsă cu închisoarea, după care va ajunge şi în România. Până atunci, el figurează ca dat în urmărire. Şi Ioana Rusu, de 38 de ani, din Galaţi, domiciliată în Constanţa, are de ispăşit ani de închisoare pentru tâlhărie, pe când Lucian Simpetru, din Hârşova, trebuie să stea după gratii 1 an pentru vătămare corporală gravă.

Crimă din anul 1989 în Tomis Nord şi jafuri ca-n filme

În anul 1989, Marcel Arava şi Dan Valeriu Relu au consumat băuturi alcoolice alături de Ion Tomei, în vârstă de 70 de ani, la domiciliul celui din urmă, situat pe strada Suceava, bloc 5B. Ulterior, spiritele s-au încins, Marcel şi Dan Valeriu lovindu-l pe Tomei cu un ciocan în zona capului. Complicele lui Arava a fost prins, însă el niciodată. Ar exista suspiciuni că s-a stabilit în Italia sau Anglia, dar nimic nu s-a concretizat. Are de executat 12 ani pentru omor. Ajungem şi la jaful din autotren, dat de mai mulţi indivizi, printre care şi un poliţist. Capul a fost Iordan Nicolof, acum având 56 de ani, care, împreună cu Ştefan Cirlea, fiind îmbrăcaţi în uniforme de poliţie, au oprit un autotren şi prin ameninţare şi exercitare de violenţe au deposedat două persoane de bunuri, în valoare de 140.000 lei. Iordan Nicolof este urmărit din 1997 şi are de executat 10 ani de închisoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614