REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Criminalii Larei Şaban îi bombardează pe magistraţii din Constanţa şi Bucureşti cu cereri

Criminalii Larei Şaban îi bombardează pe magistraţii din Constanţa şi Bucureşti cu cereri

Replica API 19 martie 2014 | 00:00 188

Vor control judiciar şi strămutarea dosarului

Vor control judiciar şi strămutarea dosarului

Principalii suspecţi în cazul morţii Larei Şaban nu vor să se dea bătuţi. După ce au depus numeroase cereri de strămutare a dosarului, aceştia continuă şi cu cererile privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar. Cum, pe 24 februarie a.c., magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ca nefondate cererile celor doi, Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu, aceştia au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care, la data de 6 martie, a dispus: "Respinge ca inadmisibilă contestaţia formulată de contestatorul inculpat Şaban Gilberto Ghiunal împotriva încheierii din 25 februarie 2014 a Curtii de Apel Constanţa. Onorariul interpretului de limba turcă se va suporta din fondul Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Definitivă", potrivit portalului instanţelor. Precizăm faptul că Şaban şi Davidescu, pe lângă cererile de înlocuire a măsurii, formulează şi cereri de strămutare a dosarului în care sunt cercetaţi pentru omorul Larei Şaban.

Conform unor surse judiciare, Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu şi-au motivat dorinţa de a fi judecaţi de altă instanţă din ţară, invocând suspiciunea că imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită de presiunea mass media. Numai că, pe 28 februarie, magistraţii Înaltei Curţi au respins cererea de strămutare a dosarului. Reamintim faptul că cei doi sunt principalii suspecţi în cazul morţii Larei Şaban, sora lui Gilberto Ghiunal Şaban. Ei au fost arestaţi în mai, 2012, fiind anchetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, iar în aprilie 2013 au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, dar decizia nu a fot definitivă. Mai exact, se pare că în seara de 3 mai 2012, Gilberto Şaban, fratele Larei, şi prietenul acestuia, George Davidescu au lovit-o pe tânără cu un obiect dur în cap. I-au cărat apoi cadavrul în liziera de la Năvodari.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108