REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Criminalul din Cluj, care a îngrozit Marea Britanie, declarație șoc

Criminalul din Cluj, care a îngrozit Marea Britanie, declarație șoc

Replica API 12 iulie 2019 | 00:00 268

Cristian Sabău, criminalul căutat mai bine de 6 ani de polițiștii britanici și arestat zilele trecute în Dej, le-a spus magistraților din Cluj că regretă fapta și nu a vrut să omoare pe nimeni. "Aveam 21 de ani, eram foarte tânăr și imatur", a mărturisit el, în fața judecătorului, potrivit observator.ro, citat de stiripesurse.ro.

Timp de șase ani l-au căutat anchetatorii din Marea Britanie pe Cristian Sabău, românul care a șocat o întreagă țară după ce a ucis-o cu bestialitate pe Valerie Graves, pe 30 decembrie 2013. Femeia, o cunoscută artistă și deținătoare a unei galerii de artă, fusese găsită fără suflare pe podeaua din baie, cu răni grave la cap.

Polițiștii britanici au intervievat nu mai puțin de 9.500 de oameni, în încercarea de a găsi făptașul, fiind pusă și o recompensă de 10.000 de lire pentru orice informație care ar fi dus la prinderea lui.

Pe data de 10 iulie, polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale I.G.P.R. și I.P.J. Cluj, în cooperare cu 4 polițiști britanici, l-au arestat pe Cristian Sabău în urma unei percheziții făcute în Dej.

Dus în fața magistraților din Cluj-Napoca, bărbatul a recunoscut din prima că el a ucis-o pe femeia de 55 de ani, însă a ținut să precizeze că intenția a fost de a fura, nu de a comite o crimă.

"Vreau să cer scuze. Îmi pare foarte rău. Am avut impresia că nu este nimeni în casă", a mărturisit Cristian Sabou, în fața judecătorului Claudia Ilieș, potrivit Mirror Online.

"Aveam 21 de ani, eram foarte tânăr și imatur. Nu avea prea mulți bani și eram pentru prima oară în Anglia. Ea stătea în pat și, când s-a trezit, m-a surprins și m-am panicat. Nu am intenționat să omor pe nimeni. Vreau ca soția mea să știe ce s-a întâmplat. A fost un accident, credeam că toată lumea este plecată din casă", a mai spus el.

Ucigașul a admis că a folosit un ciocan pentru a-și răpune victima, deși intenționase doar să facă rost de bani. "Vă spun sincer că nu am vrut să o rănesc. A fost un accident. Cineva mi-a zis să intru în casă. Era vorba doar despre bani", a fost auzit spunând Cristian Sabou în fața polițiștilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa patesc si pseudopestii..cand se supara smecheritele di gelozie da o declaratie din razbunare
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102