REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Criminalul din Medeea a contestat sentința pe viață

Criminalul din Medeea a contestat sentința pe viață

Virgil STOIAN 1 octombrie 2022 | 00:00 5215

Dumitru Ionescu a fost condamnat la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța pe 22 iunie 2022 și nu este definitivă, bărbatul depunând apel, care se va judeca pe 15 decembrie 2022. Bărbatul este acuzat că și-a omorât cumnata, după ce a înjunghiat-o cu un cuțit de 42 de ori. Totul s-a întâmplat în cartierul Medeea, după ce victima a încercat să își apere sora de inculpatul violent.


La data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 17:00, în cursul unui conflict spontan, în cursul căruia victima intervenise în sprijinul surorii ei, concubina inculpatului, de care aceasta dorea să se despartă, în locuinţa sa din Constanța, Dumitru Ionescu a ucis-o pe victima S.N.A., pe care a înjunghiat-o cu cuţitul în zonele toracelui, abdomenului şi membrelor în mod repetat, astfel încât i-a provocat nu mai puţin de 42 de plăgi înjunghiate, leziuni ce au dus la moarte, prin acţiunea sa de violenţă agresorul dând dovadă de cruzime faţă de victimă. Cea care a cerut ajutor, ea luând parte la teribilele scene, a fost sora victimei, care a ieșit pe stradă, strigând și plângând. Astfel au fost alertați oamenii legii, care au sosit la fața locului.

Copila minoră își suna mama, care zăcea fără viață

Potrivit anchetei, un moment extrem de dificil  a fost atunci când telefonul mobil al victimei a început să sune și a fost nevoit să răspundă chiar procurorul de caz. Era chiar fiica victimei, minoră, care nu știa…, ea își căuta mama. „Nu i-am spus despre ce este vorba, am rugat-o să-mi dea un adult la telefon, să-i explic“, a mai spus procurorul.
La individualizarea pedepsei ce urmează a se aplica acestui inculpat instanţa a avut în vedere gravitatea faptelor, respectiv că inculpatul a ucis-o cu intenţie pe victimă, pe care a înjunghiat-o în mod repetat cu un cuţit în zonele toracelui, abdomenului şi membrelor, astfel încât i-a provocat nu mai puţin de 42 de plăgi tăiate-înţepate, incompatibile cu viaţa, dar şi suferinţe mari şi prelungite până la survenirea decesului, ce denotă cruzime. Antecedenţa în agresiunea victimei cât şi violenţa extremă a loviturilor impun de departe o pedeapsă orientată către maximul prevăzut de lege, instanţa apreciind că pedeapsa detenţiunii pe viaţă răspunde pe deplin exigenţelor cauzei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie ghilotinat !
0
0
Sa fie spanzurat !
0
0
impuscat si gata.Fara cheltuieli in puscarie.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218