REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Crin Antonescu: Nu mai cred în viitorul USL

Crin Antonescu: Nu mai cred în viitorul USL

Replica API 21 februarie 2014 | 00:00 181

În momentul în care PNL va fi scos de la guvernare prin refuzul lui Victor Ponta de a accepta propunerile liberalilor pentru un nou guvern, în frunte cu numirea lui Iohannis şi în poziţia de vicepremier, liderului PSD i se va cere demisia. Avertismentul a venit din partea preşedintelui PNL, Crin Antonescu. "Vreau să spulber ceea ce cred că poate să devină teama unor oameni interesaţi de politică şi iritarea lor, pentru că nu se poate ca din nimic, fără să ai o criză serioasă, fără să ai o confruntare serioasă, fără să ai o miză serioasă între două partide, tu să stai de două săptămâni şi să baţi apa în piuă cu chestiunea asta... Este indecent şi, pentru stabilitate, România, săptămâna viitoare, trebuie să aibă ori un guvern USL, care nu poate fi altul decât cel cu propunerile noastre, sau un alt guvern pe care-l face sau nu Ponta, nu ştiu, că asta e o problemă care nu mă mai priveşte. În momentul în care PNL nu se mai află în această formulă, este practic prin refuzul lui Ponta scos afară, sigur că din momentul acela, din punctul meu de vedere, Ponta ar trebui să depună mandatul, să demisioneze, pentru că el a fost investit şi de alegători, şi de Parlament în această formulă care a câştigat alegerile", a declarat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Întrebat, la Realitatea TV, dacă mai crede în viitorul USL, Antonescu a răspuns: "După declaraţia de astăzi (ieri - n.r.) a domnului Ponta, nu (...) Sigur, dacă eu m-am înşelat, dacă domnul Ponta îşi revine, nu sunt decât bucuros ca luni să ne trezim în altă abordare. Dar viitorul USL nu însemna doar o bună înţelegere, colegială, raţională în Guvern, nu însemna doar susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi încheierea schimbării, ciclului schimbării, însemna şansa pentru România ca cel puţin 4 ani două forţe politice mari să construiască ceva solid care să nu mai fie în următorul ciclu demontat".

"Acum, din păcate, dacă nu reuşim să-l luminăm pe domnul Ponta până luni, să păstrăm USL şi nu prea mai cred, vom intra din nou în ciclul contestaţiei şi revenim probabil în anul 2003 spre 2004", a mai spus Antonescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218