REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Crin Antonescu şi-a lansat (ne)oficial candidatura la preşedinţia României

Crin Antonescu şi-a lansat (ne)oficial candidatura la preşedinţia României

Replica API 31 august 2013 | 00:00 161

Ignorat "colegial" de Radu Mazăre, care a preferat o sesiune foto,

Ignorat "colegial" de Radu Mazăre, care a preferat o sesiune foto,

Crin Antonescu şi-a lansat sâmbătă (ne)oficial candidatura la preşedinţia României, în cadrul evenimentului "România pentru tineri", găzduit de Sala Sporturilor din Constanţa. Sutele de autocare, microbuze şi maşini mici care au adus tineri liberali din toate colţurile ţării au blocat centrul oraşului, pe bulevardele Tomis, Mircea cel Bătrân şi străzile adiacente fiind imposibil de găsit un loc liber de parcare. Liberalii au ţinut cont de faptul că tinerii nu au răbdarea votanţilor mai vârstnici, astfel încât toată întrunirea a durat fix o oră, timp în care au vorbit premierul Victor Ponta, candidatul prezidenţiabil Crin Antonescu, miniştrii Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin, precum şi câţiva juniori liberali. În mod cu totul şi cu totul ciudat, Radu Mazăre nu a ţinut nici un discurs, deşi a fost gazda întregului sejur USL desfăşurat zilele acestea la Constanţa. Atât la intrarea, cât şi ieşirea sa din Sala Polivalentă, înconjurat de şase tinere modele, îmbrăcate, ca şi el, în uniforme kaki, de vară, cu obişnuita bască roşie asortată, Mazăre a fost mai aplaudat decât restul liderilor prezenţi, parcă "în ciuda" lui Antonescu. De altfel, liderul PNL are o nevoie stringentă de a-şi rezolva problemele de la Constanţa, Mazăre anunţând oficial că USL de la malul mării nu-l va vota pe Antonescu, atâta timp cât acesta susţine instaurarea "poliţiei fiscale" în rândul tuturor românilor, prin obligarea acestora de a-şi declara averile. Atitudinea de sfidare a lui Mazăre faţă de Antonescu a devenit evidentă chiar în timpul discursului preşedintelui PNL, când primarul Constanţei s-a ridicat de pe scaunul de la prezidiu şi a plecat în mijlocul gagicilor sale, la o şedinţă foto alături de acestea şi admiratorii săi. La final, Radu Mazăre a plecat, însoţit de aceleaşi modele, în aplauzele mulţimii, fără a se opri pentru vreo declaraţie de presă.

Discursul lui Antonescu

Cu toată grandoarea voită a evenimentului de sâmbătă, discursul lui Crin Antonescu a fost unul foarte liniştit, ca, de altfel, toate speech-urile sale din cadrul întâlnirilor USL din acest week-end. Fără atacuri la Traian Băsescu şi PDL, fără acuzaţii la adresa foştilor guvernanţi, doar aceleaşi teme despre importanţa tinerilor şi candidatura sa la preşedinţie. "Unii cred că eu m-am prezentat aici ca să confirm candidatura la preşedinţia României. Nu e adevărat, nu confirm nimic, pentru că nu a infirmat-o nimeni. Eu nu vreau să fiu candidat. Eu vreau să fiu preşedintele României", a spus Antonescu la eveniment. "Eu nu mi-am depus acum şi nu îmi depun acum nicio candidatura. Eu, pur şi simplu, nu vreau să fiu candidat. Vreau să fiu preşedintele României! Şi voi fi! Mă pregătesc pentru asta, dar nu electoral. Nu acum, mă pregătesc învăţând cu toată tinereţea pe care o mai am, pentru că sunt lucruri pe care nu le ştiu şi pe care va trebui să le ştiu şi să le fac atunci când voi fi preşedinte. Mă pregătesc, dar bătălia pentru Preşedinţia României nu se reduce cu, nu începe cu şi nu se termină cu un candidat Crin Antonescu sau altul. Bătălia pe care trebuie să o dăm şi pe care va chem să o daţi este una prin care să impunem şi după aceea o vom impune şi la vot, un alt conţinut, un alt înţeles, o altă misiune acestei funcţii supreme în statul român. (...)Preşedintele României nu conspiră. Preşedintele României va trebui să inspire, preşedintele României nu face jocuri de pe o zi pe alta, nu destituie şi nu impune guverne, nu face manevre prin Parlament, nu face dosare. Pentru Dumnezeu, preşedintele îşi reprezintă, îşi uneşte şi îşi urmează naţiunea în aspiraţiile ei fundamentale. Nimeni, nimeni, nici analiştii ghicitoare, nici ghicitoarele-analişti, nici astrologii, nici vrăjitorii nu vorbesc despre asta. Se ţin de mană şi spun apăsat ca pe o incantaţie Crin Antonescu nu va fi niciodată preşedintele României. Alţii, să fim oneşti, prieteni de-ai noştri la fel de hotărâţi, afirmă Crin Antonescu va fi cu orice preţ preşedintele României. Nu această este tema. Nu de asta depinde destinul acestei ţări sau al generaţiei voastre, ci de modul în care vom câştigă bătălia pentru înţelesul şi conţinutul acestei funcţii", a mai spus Antonescu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367