REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"Crin Antonescu va candida la preşendinţia ţării, este dorit de către români"

"Crin Antonescu va candida la preşendinţia ţării, este dorit de către români"

Replica API 16 iulie 2012 | 00:00 138

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir:

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir:

Câţi români ar trebui să se prezinte la vot pentru ca referendumul să fie declarat valid? Problema nu este încă tranşată, la fel cum nu este clar dacă USL va impune sau nu propunerea ca srutinul să se întindă pe parcursul a două sau chiar trei zile. Orice s-ar decide, pentru deputatul PNL Gheorghe Dragomir este clar un lucru: fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, va candida şi va deveni preşedinte al României pentru că "este dorit de către români".

Reporter: Cum ar trebui să se desfăşoare referendumul, pentru a fi valid: cu participarea a jumătate la sută plus unu dintre români? Sau credeţi că este suficient ca, indiferent de prezenţă, jumătate la sută plu unu să voteze pentru demitere?

Gheorghe Dragomir: Normal ar fi jumătate plus unu din cei prezenţi, dar, pentru a pune capăt tuturor comentariilor, acuzelor pe care le aduc cei din PD şi mai ales Traian Băsescu, aşadar pentru nu a avea comentarii, vom aduce la vot multă lume. Românii vor veni în număr mare. Traian Băsescu va fi demis cu o prezenţă de peste 50 la sută plus unu.

Rep.: Veţi reuşi să mobilizaţi multă lume la vot sau veţi şi armoniza ordonanţa cu legea, aşa încât să existe acel aşa-zis cvorum?

G.D.: Indiferent de ce va fi, cum vor fi ele armonizate, pentru că, aţi văzut, comisia de la Veneţia vine şi ne spune acum faptul că trebuie de votat cu jumătate plus unu din cei prezenţi. Părerea este împărţită şi cred că aici normal este aşa cum hotărăşte Parlamentul, care este suveranul în hotărî pe teritoriul României. Dar, pentru nu a mai avea asemenea discuţii şi pentru a pune capăt la orice, vom face jumătate unu plus unu.

Rep.: Dar ştiţi că premierul spunea, la Bruxelles, că va armoniza legea, iar în ţară văd că sunt alte opinii acum...

G.D.: Nu ştiu, nu mă interesează ce a zis domnul Ponta la Bruxelles, eu vă spun din punct de vedere al unui parlamentar, ca un cetăţean care priveşte corect un act normativ.

Rep.: Dar cum comentaţi faptul că României i s-a transmis să repună în drepturi Curtea Constituţională?

G.D.: Curtea Constituţională nici nu a fost scoasă din drepturi, nu face decât să-ţi exercite drepturile pe care le are.

Rep.: Indiferent că reprezentanţii cancelariilor ţărilor europene au fost sau nu corect informaţi, având în vedere anumite reacţii, se poate spune că imaginea României este proastă în acest moment.

G.D.: Am picat prost pentru că Traian Băsescu şi cei de la PD reclamă permanent şi mint cu neruşinare. Mai important este să ne ocupăm de a-i facem pe oameni conştienţi că trebuie să fie prezenţi la vot şi ceea ce vor să se întâmple, trebuie să şi înfăptuiască.

Rep.: Dar domnul Crin Antonescu ce părere are?

G.D.: Crin Antonescu este convins că românii îşi doresc acest lucru, pentru că de asta am şi început această procedură de demitere a lui Traian Băsescu, asta îşi doresc românii. Consultândui pe cei care îi reprezentăm, pentru asta suntem noi parlamentarii, înfăptuim ceea ce îşi doresc.

Rep.: Să presupunem că Traian Băsescu este demis. Mai are timp domnul Crin Antonescu să intre în campanie înainte de candidatură?

G.D.: Crin Antonescu va candida la preşendinţia ţării, este pregătit şi este dorit de către români, deci nu trebuie de făcut nici un fel de eforturi. Acum nu este nevoie de nici un fel de campanie, pentru ştim foarte bine ce se întâmplă şi care sunt opţiunile românilor.

Rep.: De unde ştiţi? Din discuţii cu oamenii, din sondaje?

G.D.: Din sondaje, din discuţiile cu oamenii şi din tot ce este în jurul nostru.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218