REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Crinu de la Marco Polo, supărat că se impozitează și șomajul tehnic

Crinu de la Marco Polo, supărat că se impozitează și șomajul tehnic

Replica API 14 mai 2020 | 00:18 15526

Crinu Danu

Industria ospitalității din România, formată din baruri, restaurante, cafenele așteaptă un semn din partea Guvernului. Economia va avea de suferit indiferent dacă se va drumul la activitate, însă patronii de restaurante din Constanța cer măcar ca întâi autoritățile să ajungă la un numitor comun și să anunțe măsuri concrete pentru acest sector grav afectat.

Bulgarii vor reduce TVA-ul pentru restaurante de la 20 la 9%

Bulgarii, vecinii noștri de la sud de Dunăre, sunt mai mereu cu un pas în fața noastră. După ce, la începutul săptămânii trecute, mai multe terase au fost deschise publicului, iată că, acum, Bulgaria intenţionează să reducă Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi cantine la 9%, de la 20%, începând din 2021, pentru a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemia de coronavirus. Propunerea urmează să fie dezbătută deja săptămâna viitoare în Parlament.

Orice măsură care încurajează investitorii este bună

Crinu Danu, proprietarul restaurantului Marco Polo din Constanța spune că această măsură ar fi bună și în România, pentru a face economii și a plăti angajații. „Noi oricum aveam pentru anumite produse pentru 9%. Orice măsură constructivă prin care se încurajează investitorii în alimentație publică este bună. Prin acest lucru putem face niște economii prin care vom ajuta angajații”, spune el.

Problema cea mare este impozitarea pe salarii

Nemulțumirea în rândul proprietarilor de restaurante ar fi impozitul pe salarii, mai ales că în această perioadă s-a impozitat până și acel șomaj tehnic primit de la stat. „Pe noi ne omoară mai mult impozitele pe salarii. Au impozitat și acest șomaj tehnic oferit angajaților. Ei erau conștienți. Majoritatea restaurantelor, barurilor se bazează pe tips. Într-un restaurant bun care se respectă nu se pune problema să nu fie un 10% minim la o închidere de zi. Mă refer la tips. Acel 10% se duceau spre angajați. Veniturile lor erau stimulate. Erau conştienţi că toți angajații din HoReCa este angajat pe minimul pe economie. De aia și-au permis să ne trateze așa. Cheltuielile lor sunt minime cu noi. Nu poate să stea un angajat cu nouă milioane pe lună. Atât i-a rămas. Trebuia să nu se impoziteze acești bani și să îi dăm omului măcar 15 milioane în mână ca să poată trăi o lună de zile”, a mai spus patronul localului.

Crinu Danu

Crinu Danu: Să se deschidă afacerile în zonele în care nu există focare de infecție, cum este și Constanța

Crinu Danu a mai punctat faptul că ar trebui deschise afacerile în zonele cu un risc redus de infecție, cum este și cazul Constanței. De altfel, Constanța se află în topul țării cu cea mai mare rată de vindecare, aproximativ 90%, în timp ce media națională este de 50%. „Să lase măcar zonele în care nu există probleme mari, focare de infecție să deschidă afacerile. La noi, la Constanța sunt cazuri izolate. Nu ne comparăm cu alte zone afectate”, a mai specificat Crinu Danu, proprietarul restaurantului Marco Polo.

TVA de 9% în România, dar numai pe anumite paliere

Menționăm faptul că în România există deja acest TVA de 9%, din anul 2018, dar doar pentru partea de alimente și băuturi non-alcoolice. „potrivit prevederilor art. 291 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, se aplică o cotă redusă de TVA de 9% pentru livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman și animal, animale și păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele și 5% pentru serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, care se încadrează la codul NC 22 03 00 10”.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pare un baiat destept...ha ha
1
0
Pentru mancarurile alea congelate fara gust ai pus preturi exorbitante. Dorada stricata imputita. Noroc cu prastia aia de Mariana care se vindea pe bani.
2
1
Nu ne intereseaza opinia lui Crinu
3
1
Exista o singura masura : cota de impozitare progresiva. Este de a dreptul criminal ca sa impozitezi cu aceeasi cota pe un miliardar si pe unul care castiga salariul minim. Cota unica de impozitare nu este utilizata in niciun stat civilizat !!!
5
1
Tu sigur esti un trantor de bugetar imputit
0
3
Un restaurant frumos, locatie centrala DAR preturi foarte mari, iar mancarea nu este grozava. Ca si mancare, nu este in top 25 restaurante din Constanta
5
0
Ariciul asta cu fata de minitaur sa mai lase figurile ca nu e buricul pamantului Are niste aere fata de clienti de zici ca le da ceva moca Bagati va mintile n cap inganfatilor
8
3
Zici " Erau constienti ca toti angajatii din HoReCa este angajat pe minimul pe economie. " . Fals bai lepra, asa fentai statul !!! Angajai oamenii pe salariu minim si restul ii dadeai la negru! Cine te-a oprit sa nu angajezi pe 3-5000 lei in acte? Mai bine ti-ai tine gura aia... Si mai invata putin limba romana
7
2
Crinule, faptul ca ai fost ospatar nu este o rusine, dar faptul ca esti un idiot este mult mai grav. Ai o carciuma frumusica pe care scrie evaziune fiscala si informatii catre autoritati. Toti stiu ca esti un sifon.
10
0
tara de cacat, atentate de cacat. Ca-n banc. Carciumari si politica fiscala de cacat. Etc
5
0
Urmand algoritmul acestui tembel ar urma ca un amarat cu un venit de 1k ori mai mic ca al lui sa nu mai plateasca nicidata impozit. Pe toata linia suntem condusi de tembeli!
5
0
Acest domn Crinu 'are un comportament lamentabil si ieftin asa cum multi patroni il au...din pacate se fac mari pe banii nostri ..niciodata un om ieftin nu poate fi un domn scump.
9
0
Tot lichele comunistoide ramanem. Sa se ia averea chiaburilor care au supt sangele poporului muncitor. Omul a zis ca vrea sa i se permita sa munceasca, abia apoi a cerut scutiri de taxe. Legat de somajul tehnic, se refera la faptul ca este impozitat, ca ar trebui ca toti banii aceia sa revina angajatului. Dar cand esti paznic... ai timp mult, minte mai putina.
6
1
Cand ne pupai picioarele si mainele, cind erai servitor la Rex si ti lasam spaga o impozitai ma sifonule. Ospatar sifon la militie o sa mori.
17
1
Bah retardule, daca ajungeai macar la autogara sa pleci pana la Bucuresti si iti schimbai parerile.Se vede ca ai mancat numai in bucatarie la mata.
15
0
Astia care nu va permiteti sa mancati nici mici in autogara lasati comentariile despre unul dintre cele mai bune din toate pct de vedere
5
20
este un carciumar bun,se mananca bine lael,este curat iar personalul f politicos.
10
18
mi-e scarba de atata rautate, comentarii gratuite, impartirea societatii romanesti in doua! Orice faci..te injura unii! Daca faci bine...te injura lacheii, leprele! Daca faci rau....tot aia te injura! Decat sa stati "la barfa" iesiti din mizeria care va inconjoara! Mai "spalati-va" caracterul! Ce fapta buna ati facut voi astia care latrati? Evident si replica....un gunoi online!
7
18
Ba nesimtitule tu chiar ai tupeu ... dar asa e cand mananca toti militienii si procurorii la tine. Sifon ordinar !
15
6
Mai terminati odata cu milogeala ma patroni pwli,plangeti toata ziua sa va dea guvernul "adica sa va plateasca toti muncitori romani". Fiti ma si voi macar odata barbati in viata asta si spuneti:"nu mai merge afacerea asta asa ca o vand"nu dami si mie,dami si mie guvernule pentru ca sunt baiat amarat si imi plang copiii de foame acasa.
21
5
Un evazionist plangacios care are un cotet infect cu pretentii de Manhattan.
41
5
bine face guvernul
12
4
Inca mai vorbeste de salarii in milioane,adica lei vechi ?Da-ti nene un update,suntem in 2020!Trece-i pe toti ca preoti,aia nu platesc impozite!
22
2
crinu proprietar ? dar de unde, sa spuna sluga carui bogatan din Bucuresti este
19
2
mda..mare restaurant care te intampina cu numeroase afise cu rosu care incep cu NU nu va primim pt o cafea nu facem nu dregem...cred ca e singurul restaurant din lume care incepe cu NU...bravo...mare carciumar..
30
0
ce-ai mai imbatranit mai Danule !!! Ce tanar si frumos erai in liceu ! Spargeai avioane printre gagici ! Mai tii minte cand am fost mai multi in Mamaia la o pizza, am mancat toti si am fugit si nu am platit ?!!
28
2
bagati-ai tips-urile in cur, milogule
28
0
Baiat destept ! Platiti voi prostilor impozit ! Eu vreau sa fiu scutit ca am stea in frunte !
24
0
S-a umplut tara de mocangii, patronii de hoteluri, baruri, cluburi, carciumi, vor ajutoare de la stat. Cand vinde o sticla de vin ordinar cu 50 de lei cat da la stat, ala din club care da o sampanie cu 3000 lei, ce impozit plateste. Baga pe factura 10 si vinde la masa 100. Statul sa verifice ce profit au si ce impozit platesc la stat si dupa aceea sa ii sprijine
31
6
Lasa ca te descurci tu si cu impozitul de 20 %, ca doar sti cum merg treburile.
31
2
Iar ai tras faina pe nas ?
27
1
Cum am pus mana pe ea?
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614