REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cristi Borcea, dus de la penitenciar din nou la Spitalul Judeţean

Cristi Borcea, dus de la penitenciar din nou la Spitalul Judeţean

Replica API 8 iulie 2014 | 00:00 193

Internat la Cardiologie. Medicul Avram: Nu a fost operat; i s-a făcut o coronarografie

Internat la Cardiologie. Medicul Avram: Nu a fost operat; i s-a făcut o coronarografie

Dinamovistul Cristi Borcea, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor", a ajuns din nou pe patul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce i s-a făcut rău pentru a doua oară în 24 de ore. De data aceasta a rămas internat în Secţia de Cardiologie. Medicii spun că ar suferi de angină pectorală, iar astăzi va fi supus unor investigaţii amănunţite.

"În după-amiaza zilei de ieri (duminică -n.r.) s-a luat decizia de a fi transportat din nou la Spitalul Judeţean, pentru efectuarea unor controale amănunţite, conectarea la aparate. Sâmbătă seara a fost transportat de urgenţă la spital, pentru că nu se simţea bine, a fost stabilizat şi a fost reîncarcerat în cursul aceleiaşi nopţi. Însă, duminică, în jurul orei 19.00, medicul unităţii a luat decizia internării în Spitalul Judeţean, pentru efectuarea unor analize mai amănunţite. Dânsul (Cristi Borcea -n.r.) va rămâne în spital atât cât este necesar pentru efectuarea tuturor analizelor necesare", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Conducerea spitalului a confirmat faptul că starea acestuia este stabilă, doar că era nevoie să fie supus unor investigaţii medicale amănunţite. "Este internat în Secţia Cardiologie. I se vor face analize, eventual o coronografie. Deocamdată nu se ştie cât ar putea rămâne internat în spital", a spus dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judeţean. Oficialul spitalului susţine că Borcea nu a fost supus nici unei intervenţii chirurgicale, ci i s-a făcut o coronarografie- angiografia coronariană, cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene. "I s-a făcut o coronarografie, nu a fost operat. Coronarografia este o investigaţie, nu o operaţie", a declarat dr. Avram. Această metodă nu reprezintă un tratament, dar indică medicilor care este metoda optimă pentru tratarea bolii coronariene a pacientului, fiind de altfel o investigaţie esenţială, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct. Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subţire numit cateter în artera femurală. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism şi dirijate până la nivelul arterei coronare. Se injectează un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Majoritatea pacienţilor care au suferit un infarct miocardic prezintă arterele coronare blocate parţial sau complet. Procedura indică dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord. Coronarografia nu necesită anestezie generală, ci doar locală şi cel mai des la nivelul unuia dintre membrele inferioare. Pacientul este conştient şi discută cu medicul pe parcursul procedurii, având posibilitatea de a viziona procedura pe un ecran. Durata investigaţiei coronariene este între 40-60 minute, ea fiind urmată de o perioadă de şedere la pat între 12-24 ore. Reamintim faptul că Borcea este cunoscut cu probleme cardiace de mai mult timp şi chiar a fost operat pe cord la Spitalul Floreasca. Medicul Şerban Brădişteanu a fost cel care i-a făcut în 2012 un bypass coronarian. Reamintim faptul că Borcea a fost transferat la Poarta Albă imediat după ce pe 12 mai Judecătoria Medgidia a decis că îşi poate executa pedeapsa în regim semideschis de detenţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614