REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT

Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT

Replica API 23 octombrie 2021 | 00:33 2969

Cristian Bîrcă a intrat în atenția opiniei publice încă de pe vremea lui Radu Mazăre, atunci când s-a retras din proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, demarat de Primăria Constanţa. Firma sa, Alcor Construct, a dat faliment şi a lăsat în urmă ţepe de zeci de miliarde, printre păgubiți aflându-se, de exemplu, și politicianul Bogdan Bola. Ulterior, Bîrcă s-a făcut, din nou, remarcat, după ce a demarat procedurile de construire a unui mastodont cu 18 etaje, aproape de plaja din Faleză Nord. Criza financiară l-a lovit, așa că a predat proiectul Solaris Tower, cu tot cu terenul de peste 2000 de mp, asociatului său, italianul Piccin Maurizio. Iată că istoria se repetă, iar criza economică îi dă o nouă lovitură. Bîrcă și-a băgat o nouă firmă în faliment. Este vorba despre Relax Estival SA, controlată de o altă societate a afaceristul, și aceasta din urmă falimentară.

Asociatul lui Cristian Bîrcă, Piccin Maurizio

Proiectele Orion de pe strada Unirii și Solaris Tower din Faleză Nord, poartă semnătura lui Cristian Bîrcă, afaceristul devenit cunoscut pe vremea lui Radu Mazăre, atunci când a dat țepe de zeci de miliarde. Societatea sa, Alcor Construct, falimentară încă din 2011, nu a reușit să-și respecte angajamentele încheiate pentru apartamentele din complexul rezidențial Orion și nici să predea locuințele celor care le plătise. Printre ei se află și politicianul Alexandru Bogdan Bola. Bîrcă a stârnit controverse și prin proiectul cu 18 etaje, Solaris Tower, pe care vroia să-l ridice în Faleză Nord, aproape de plajă. N-a mai reușit, din cauza crizei economice, așa că a predat proiectul Solaris Tower, cu tot cu terenul de peste 2000 de mp, asociatului său din firma Alcor Merchant, italianul Piccin Maurizio, prin firma sa Total Financial

Afacerile lui Cristian Bîrcă, în prăbușire

Cristian Bîrcă pare să nu-și fi revenit nici astăzi, având la activ mai multe firme pe care le-a băgat în faliment. Ultima societate pe care a falimentat-o este Relax Estival SA. Recent, Tribunalul a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei Relax Estival SA și a desemnează, provizoriu, în calitate de lichidator judiciar pe Eurolevel Partners SPRL.

terenul din Faleză Nord, unde se vrea construirea unui mastodont cu 18 etaje

Cristian Bîrcă mai deține Alcor Investment SRL, Alcor Merchant SRL, Core Energy, Alcor West SRL. Și a radiat firmele Alcor Construct SRL, Encore Serv SRL, Hitcons SRL, Alcor Development, Antrecon SA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218